"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αυθαίρετο το κτίριο του Προαστιακού!



Ελλάς το… αυθαίρετό σου! Δεν μας έφταναν τα 700.000 και πλέον ιδιωτικά παράνομα κτίσματα που «κοσμούν» σχεδόν κάθε γιαλό και ραχούλα της δύσμοιρης αυτής χώρας, τώρα έχουμε και τα αυθαίρετα του ελληνικού κράτους. Πράγματι, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η δημόσια επιχείρηση ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. κατασκεύασε τον προαστιακό σταθμό της Μεταμόρφωσης χωρίς να φροντίσει για την έκδοση της απαιτούμενης οικοδομικής άδειας. Κατά τα άλλα ζητούν από τον απλό πολίτη, από τις τσέπες του οποίου φεύγουν καθημερινά πάνω από ένα εκατ. ευρώ για να μην μπει λουκέτο στη μητρική εταιρεία ΟΣΕ, να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να δηλώνει, με την απειλή της κατεδάφισης, το σπιτάκι των 50 τ.μ. που έχτισε λαθραία.
Προς τιμήν του, πάντως, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δεν ακολούθησε την πεπατημένη, που θέλει τη μια δημόσια υπηρεσία να «προσφέρει» αμνηστία σε κάποια άλλη που αποδεδειγμένα παραβίασε τον νόμο.
Με εντολή του η αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας επέβαλλε πρόστιμο ύψους 70.000 ευρώ στη συγκεκριμένη κρατική εταιρεία. Η τελευταία ζητούσε από τη Νομαρχία να της χορηγήσει βεβαίωση ηλεκτροδότησης του σταθμού από τη ΔΕΗ, κάτι που δεν γίνεται λόγω μη αρμοδιότητας.
Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό, ήταν να είχε εκδοθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας η κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού απαλλασσόταν από την έκδοση οικοδομικής άδειας. Κάτι που φυσικά δεν έγινε, για να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση κι ένα έργο αρκετών εκατ. ευρώ πρέπει πάση θυσία να νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει, σύμφωνα με τον Γ.Ο.Κ., να κατεδαφισθεί.
Για να μην οδηγηθούμε στο σημείο αυτό η Διεύθυνση Πολεοδομίας της Νομαρχίας, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, αποφάσισε να επιβάλει το αναλογούν κατά πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης του οικήματος, μέχρις ότου νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο του προαστιακού.
Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός στηλιτεύει την έλλειψη ευθύνης από την πλευρά της ΕΡΓΑ ΟΣΕ και της προηγούμενης ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ (περίοδος Σουφλιά).
Όπως επισημαίνει "από πολλούς έχει εκλείψει η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα. Η πρώην ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά τις εκκλήσεις μου δεν προχώρησε στην ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης, ώστε να μην υπάρχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες, που σχετίζονται με τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004".
Αποτέλεσμα αυτής της ολιγωρίας είναι, σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, "η επιβολή του συγκεκριμένου προστίμου από έναν φορέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η Νομαρχία Αθηνών, προς έναν Οργανισμό του Δημοσίου".
Ο ίδιος θεωρεί ότι αν και είναι σπάνιο το γεγονός ένας δημόσιος Οργανισμός να προβαίνει σε τέτοια ενέργεια σε βάρος ενός άλλου, εντούτοις «λόγοι τήρησης της νομιμότητας το επέβαλλαν κι αυτό έκαναν οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Πολεοδομίας της Νομαρχίας».
Όπως και να το κάνουμε στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που ζούμε, κάποιος, κάποια στιγμή, πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να τιμωρήσει τους αυθαιρετούντες είτε πρόκειται για μεμονωμένους πολίτες είτε για κρατικούς λειτουργούς.
Νισάφι, πια!
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαΐου 21, 2010

    Όταν άρχισε η κατασκευή του (πριν 3 χρόνια) που ήταν ο νομάρχης και η διευθύντρια της πολεοδομίας? Πως κατά την κατασκευή έγινε χρήση των δικτύων ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ?
    Δεν νομίζω οτι το έχτισαν σε ένα βράδυ.
    Μήπως τότε δεν συνέφερε να το βλέπουν σαν αυθαίρετο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή