"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Απειλή "λουκέτου" στο Κρατικό Ωδείο





Με λουκέτο απειλείται το μόνο Κρατικό Ωδείο της Ελλάδας, το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί από το 1914 και είναι επίσης το μόνο που προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία!!! Το Ωδείο, στο οποίο φοιτούν 400 σπουδαστές και εργάζονται 80 καθηγητές (18 μόνιμοι, 17 με σύμβαση αορίστου χρόνου και οι υπόλοιποι ωρομίσθιοι), πλήττεται σήμερα από την ανύπαρκτη επιχορήγησή του από το αρμόδιο υπουργείο. Όπως καταγγέλλει μιλώντας στον «Α.Τ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των σπουδαστών στο ΚΩΘ Ιωάννης Αθανασιάδης: «Δεν νοείται το ένα και μοναδικό μουσικό Κρατικό ίδρυμα της χώρας που κοντεύει να κλείσει 100 χρόνια ιστορίας να μην μπορεί να επιχορηγηθεί με 1.000.000 ευρώ για έναν χρόνο όταν τα ίδια χρήματα (και παραπάνω) δίνονται σε έναν μήνα σε διάφορες ΜΚΟ που δεν τις ξέρει κανείς!!! Επίσης δεν είναι δυνατόν όταν ο ΟΠΑΠ, μία εταιρεία που σε ένα Σαββατοκύριακο βγάζει αυτά τα χρήματα και ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, να μην μπορεί να επιχορηγήσει το Ωδείο!!! Ας έρθει στο τέλος - τέλος ο ΟΠΑΠ και ως χορηγός. Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Δεν είναι δυνατόν όταν οι δαπάνες της Βουλής για χαμάμ, γιακούζι, πιλάτες, χορό, γυμναστική κ.λπ. είναι 200.000.000 ευρώ τον χρόνο, να μην μπορούν να δώσουν το 0,5% αυτού του κονδυλίου για να επιβιώσει το ιστορικό Κρατικό Ωδείο!!! Ένα Ωδείο στο οποίο φοίτησαν σπουδαίοι μουσικοί, όπως οι: Άλκης Μπαλτάς, Βύρων Φιδετζης κ.ά.». Και προσθέτει: «Θα πρέπει το Δ.Σ. του ΚΩΘ να εξαντλήσει όλους τους τρόπους πίεσης προς το υπουργείο διότι ο ρόλος της Διοίκησης δεν είναι να κάνει τα προφανή, αλλά να προσπαθήσει με όλα τα μέσα να κάνει αυτά που φαντάζουν και είναι δύσκολα. Ειδάλλως υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης. Ας έρθουν άλλοι που να μπορούν», ενώ θέτει προ των ευθυνών του το υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αθανασιάδη, η επιχορήγηση του ΚΩΘ από 1.000.000 ευρώ, «κουρεύτηκε» στις 600.000 ευρώ, για να «πέσει» στις 300.000 και τελικά να δοθούν από το ΥΠΠΟ μόλις... 140.000 ευρώ, με αποτέλεσμα 65 καθηγητές να παραμένουν απλήρωτοι, να ακούγονται από πλευράς Ωδείου προτάσεις για δίδακτρα με μορφή… δωρεάς (ευτυχώς αυτή η πρόταση αποσύρθηκε), ενώ οι σπουδαστές ζουν με τον φόβο ότι από στιγμή σε στιγμή το ΚΩΘ μπορεί να βάλει λουκέτο, αφού τα χρήματα της επιχορήγησης δεν επαρκούν για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Παράλληλα το ΚΩΘ αντιμετωπίζει και πρόβλημα στέγης, καθώς «απειλείται να δεχθεί έξωση από το ΙΚΑ και θα πρέπει οπωσδήποτε σε επίπεδο υπουργείων να λυθεί το ζήτημα για τα επόμενα τουλάχιστον 30 χρόνια, ενώ μαζί με αυτό πρέπει και να επιλυθεί το ζήτημα των επισκευών του κτιρίου, αφού είδαμε τούβλα και μάρμαρα να πέφτουν από τις οροφές», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασιάδης.
Πριν από λίγες μέρες μάλιστα οι μαθητές του ΚΩΘ πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και μουσική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους, θέλοντας να δημοσιοποιήσουν τα σοβαρά προβλήματα του Ωδείου.
Από την πλευρά της ωστόσο η διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Τότσιου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επίλυση των προβλημάτων του Ωδείου, μιλώντας στον «Α.Τ.», όπου δήλωσε: «Υπάρχει μια ευχάριστη ανατροπή στην υπόθεση. Το ΥΠΠΟ έδωσε το "πράσινο φως" για την πληρωμή των δεδουλευμένων των 18 μόνιμων καθηγητών, που παρέμεναν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες, καθώς και για την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, όπως και των ωρομισθίων καθηγητών. Το ΥΠΠΟ υποσχέθηκε την εκταμίευση 900.000 περίπου ευρώ, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Ωδείου μας». Ακολούθως, ερωτώμενη για το κτιριακό πρόβλημα του Κρατικού Ωδείου, η κ. Τότσιου μας είπε: «Κάναμε κινήσεις προς το ΥΠΠΟ για το θέμα αυτό και είχαμε τη δέσμευση ότι θα γίνει σοβαρή προσπάθεια να περάσει το κτίριο του ΙΚΑ στην ιδιοκτησία του ΚΩΘ, με κάποια συνεννόηση μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού και υπουργείου Υγείας, ίσως με κάποια ανταλλαγή κτιρίων. Είναι βασικό το κτίριο στο οποίο στεγαζόμαστε να περάσει στην ιδιοκτησία του ΚΩΘ, διότι αμέσως μετά θα μπορέσουμε να ενταχθούμε σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτηθούμε ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές στο οίκημα».
Εμείς ευχόμαστε οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του ΥΠΠΟ να τηρηθούν και βέβαια, θα παρακολουθούμε το θέμα, ελπίζοντας να μη δούμε τελικά μόνο μεγάλα λόγια και ένα λουκέτο… 

Της ΤΑΝΙΑΣ ΜΥΛΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου