"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΚ και ΔΕΟΣ 30 εκ. ευρώ όνειρα και οι 60.000 ξαπλώστρες



Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος, σοκαρισμένος όπως είπε στον «Κ.Τ.» ο δήμαρχος, Βασίλης Ξουλόγης, αναχώρησε για την έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης ο οποίος είχε δηλώσει: 

 «Η επίσκεψη μας ήταν στο πλαίσιο της συνεργατικότητας που έχουμε αποφασίσει με όλους τους τελικούς δικαιούχους και με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Βρεθήκαμε στο Δήμο Παγγαίου, όπου συνεργαστήκαμε με το δήμαρχο και είδαμε μία σειρά από κοινωνικές ανάγκες και κοινωνικές ιεραρχήσεις που έχει βάλει ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορούν την καθημερινή ποιότητα ζωής και την αειοφορία. Κυρίως, υδρεύσεις, αποχετεύσεις βιολογικούς καθαρισμούς και σχολεία και φυσικά την προσπελασιμότητα. Όλα αυτά είναι σε μία διαδικασία ένταξης, ή προένταξης, κοστολογούνται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ και συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση τους». Ο περιφερειάρχης έστειλε, επίσης, ένα μήνυμα στους δημότες Παγγαίου τονίζοντας πως: «Σε μία ορεινή περιοχή, που έχει μία εξαιρετική και μία αρχιτεκτονική που αναπαραγάγει την ταυτότητα της, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, όσο το δυνατόν πιο ορθολογιστικά το Ε.Σ.Π.Α., για να φτιάξουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες υποδομές, για να προσδώσουμε μία αναπτυξιακή κινητικότατης στην ευρύτερη περιοχή».
                                                                                    
Ένα ΕΣΠΑ θα μας σώσει

Στις 6.30 χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια περιοδεία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη στην έδρα και στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου. Από πλευράς ειδήσεων, δεν υπήρξε τίποτα το σημαντικό. Τίποτα το καινούργιο. Από πλευράς εντυπώσεων υπήρξαν πολλές και καλές. Ο κ. Γιαννακίδης πορεύτηκε ακούραστος σε όλα τα σημαντικά σημεία του Δήμου έχοντας πάντα δίπλα του τον Δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη αλλά και τους διάφορους αντιδημάρχους (ανάλογα με το δημοτικό διαμέρισμα που επισκέπτονταν). Την εξαντλητική περιοδεία που άρχισε στις 9.30 το πρωί από την Ελευθερούπολη ακολούθησαν ως το τέλος οι δύο αντιπεριφερειάρχες Παπακοσμάς-Γρανάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Χριστουδουλίδης αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την Καβάλα (Καστανάς-Καραβάς) και την Κομοτηνή. Η περιοδεία είχε απ’ όλα. Καφενεία (στην Νικήσιανη και όχι μόνο), μοναστήρια, θάλασσα, οινοποιία. Στο τέλος δόθηκε λιτό αλλά απαραίτητο γεύμα σε κατάστημα πλησίον της Μεσορόπης. Εκεί άπαντες κουρασμένοι αποχαιρετίστηκαν, κίνησαν κάθε ένας για την οικία του.

Η χθεσινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον Δήμο Παγγαίου μας έκανε ακόμη περισσότερο σίγουρους για την δύσκολη στιγμή στην οποία βρίσκονται όλοι οι Δήμοι της χώρας. Ακριβώς επειδή λεφτά δεν υπάρχουν. Τι κάνουν οι Δήμαρχοι; Ένα και απλό. Προσπαθούν να εντάξουν έργα στο ΕΣΠΑ αφού άλλος τρόπος να βρεθούν χρήματα δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο το ΕΣΠΑ που ευτυχώς δείχνει να τα χωρά όλα. Όλα τα ώριμα, έτοιμα έργα που προτείνονται. Είναι χαρακτηριστική η κουβέντα του Βασίλη Ξουλόγη. Κουβέντα που τα λέει όλα μέσα σε λίγες μόνο λέξεις. «Φως στο τούνελ είναι μόνο το ΕΣΠΑ. Από την ΣΑΤΑ δεν έχουμε προσδοκίες κι από τους ΚΑΠ δεν εισπράξαμε τίποτα» είπε ο Δήμαρχος Παγγαίου. Μόνο που εκείνη την ώρα ήταν σα να μιλούσαν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας μαζί και όχι μόνο ο συγκεκριμένος δήμαρχος.

Τα περί ΕΣΠΑ τα ακούσαμε προ λίγων μηνών από τον κ. Σιμιτσή. Αυτός πρώτος…ανακάλυψε την Αμερική, την ουσία των πραγμάτων. Προσάρμοσε το τεχνικό του πρόγραμμα στα μέτρα του ΕΣΠΑ. Ανέλαβε να ωριμάσει τα μεγάλα του έργα. Αμέσως μετά μπήκε σε περίοδο αναμονής. Τα έργα να αποκτήσουν την απαραίτητη μελέτη, το ΕΣΠΑ να «ανοίξει» το συγκεκριμένο μέτρο. Από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός. Όλα τα άλλα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Πλέον οι Δήμαρχοι δεν είναι οι Δήμαρχοι που γνωρίζαμε. Είναι κάτι άλλο. Μικρό, φτωχό, παρακατιανό. Φταίει ο Καλλικράτης; Ίσως φταίει κι αυτός. Βασικά όμως φταίνε τα μαύρα χάλια της ελληνικής οικονομίας. Ο Καλλικράτης υποσχέθηκε στους Δήμους πολλά και διάφορα. Τίποτα από αυτά δεν έγινε πράξη. Έμεινε μόνο το ΕΣΠΑ. Μοιάζει και ίσως είναι σωσίβιο σωτηρίας. Πόσους όμως μπορεί να σώσει το ΕΣΠΑ; Μπορεί να τους σώσει όλους; Πολύ αμφιβάλλουμε.

Τα…κλειδιά του ΕΣΠΑ στην ΑΜΘ τα κρατά ο Άρης Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης. Αποφεύγει να αναφερθεί αναλυτικά στην έως τώρα απορρόφηση. Ίσως γιατί είναι μικρή. Τριγυρίζει στην ΑΜΘ ψάχνοντας να εντάξει νέα έργα. Απειλεί ότι όσα έργα καρκινοβατούν θα απενταχθούν. Μπλοφάρει. Θύμα κι αυτός της γενικότερης οικονομικής δυσκολίας, προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα με τον μπαμπούλα του ΕΣΠΑ. Άλλο κάτι να κάνει δεν έχει. Οπότε τι του έμεινε; Μόνο το ΕΣΠΑ. Ένα ΕΣΠΑ θα μας σώσει.


Μεγάλος Δήμος Παγγαίου

Ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου προσκλήθηκε χθες στο Δημαρχείο, στην συνάντηση υποδοχής του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Έλαβε τον λόγο. Μίλησε για τα έργα που αδικαιολόγητα απεντάχθηκαν. Αμέσως μετά έφθασε στην ταμπακέρα. «Εφόσον δεν υπάρχει ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων της Τ.Α. τότε όλοι οι Δήμοι θα γυρίσουν 30 χρόνια πίσω» είπε. Δεν κάνει λάθος κανένα. Έτσι είναι τα πράγματα. Όμως ειδικό πρόγραμμα δεν θα υπάρξει, ο δε Δήμος Παγγαίου (με τα τεράστια γεωγραφικά του μεγέθη) θα είναι από τους πρώτους που θα «πληρώσουν» την νύφη.

Επειδή ο κ. Φιλόσογλου ήταν από αυτούς που πεισματικά υποστήριξε τον μεγάλο Δήμο Παγγαίου (χωρίς να υπολογίζει τα προβλήματα που στην πορεία ανέκυψαν), μήπως ήρθε η ώρα να κάνει την αυτοκριτική του; Μήπως ήρθε η ώρα να δηλώσει ότι τότε έκανε λάθος; Ακόμη κι αν τώρα αποφεύγει αυτή την δημόσια ομολογία, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα υποχρεωθεί να την κάνει. Όπως κι άλλοι που έτρεχαν τότε για τον ενιαίο δήμο της επαρχίας Παγγαίου.

Ξαπλώστρες

«Στον Δήμο μας το Καλοκαίρι έχουμε 60.000 ξαπλώστρες» είπε στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης. Φαίνεται φέτος το Καλοκαίρι ο Δήμος εκτός των άλλων μέτρησε τις ξαπλώστρες στις παραλίες από την Τούζλα ως την Αλάνα.

http://paggeosos.blogspot.com/2011/10/30-60000.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου