Μήπως τελικά η Τουρκία όντως ετοιμάζεται για πόλεμο ή απλά προσπαθεί να κερδίσει στον ψυχολογικό πόλεμο, δαπανώντας όμως σχεδόν κάθε ημέρα εκατομμύρια δολάρια για το «αξιόμαχο» των Ενόπλων Δυνάμεων της;
Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την αγορά πλωτών γεφυρών, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων από τον Έβρο, μετά την καθέλκυση των στελθ φρεγατών τους και μετά την πρόθεση να αγοράσουν από τους Αμερικάνους τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη predator που θα τους έδιναν σαφές τακτικό πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή, προχωρούν στην άμεση προμήθεια νέων αμφίβιων αποβατικών τεθωρακισμένων για τους πεζοναύτες τους.
Η αίτηση συλλογής πληροφοριών αφορά τα αμφίβια ΤΟΜΑ, που θα εξοπλίσουν τα νέα τουρκικά αποβατικά σκάφη, τα οποία ήδη ναυπηγούνται στα τουρκικά ναυπηγεία και θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια την κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της νησιωτικής Ελλάδας. Ειδικά το «μίνι» αεροπλανοφόρο, τυπικά LPD, που θα ναυπηγήσει η γειτονική χώρα θα δώσει την δυνατότητα επιχειρήσεων από το μέσον του Αιγαίου.
Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο η Τουρκία αποκτά ένας σαφές αποβατικό πλεονέκτημα, ειδικά απέναντι στα ελληνικά νησιά, που δεν είναι άκρως προετοιμασμένα για ένα τέτοιο μέγεθος απειλής και δεν μπορεί να θεωρείται τυχαίο ετούτη την χρονική περίοδο, που η Τουρκία συνεχώς προκαλεί και εξωθεί σε θερμές καταστάσεις την ευρύτερη περιοχή. Καλό, λοιπόν, είναι επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση να καταλάβει ότι περικοπές στην Άμυνα, ισούνται με περικοπές… στα σύνορα!
prionokordela