"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

Η «μητέρα όλων των απεργιών» σήμερα και αύριο

Με τη «μητέρα των απεργιών» οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα το ερχόμενο σαρανταοκτάωρο αντιδρούν στα φορολογικά μέτρα, στο ενιαίο μισθολόγιο, στις περικοπές αποδοχών, στην εργασιακή εφεδρεία, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την εντεινόμενη ύφεση.
Η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα αναμένεται να παραλύσει σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης πανελλαδικής γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας


Τα συνδικάτα προγραμματίζουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στην Ομόνοια.


Την Πέμπτη η συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.

 Στην κινητοποίηση μετέχουν και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και η ΓΣΕΒΕΕ (βιοτέχνες - έμποροι) με σύνθημα «Κλείνουμε τα μαγαζιά μας για μια μέρα, για να μη μας τα κλείσουν για πάντα» και καλούν τους εμπόρους, καταστηματάρχες και βιοτέχνες να κλείσουν σήμερα τα καταστήματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό θα είναι κλειστά σήμερα και τα πρατήρια καυσίμων.


Το 48ωρο Απεργιακό δελτίο

Σχολεία - πανεπιστήμια.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα λειτουργήσουν, αφού δάσκαλοι και καθηγητές μετέχουν στη γενική απεργία, ενώ προσανατολίζονται και σε νέες πολυήμερες κινητοποιήσεις.


Η ΟΛΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτων γενικών συνελεύσεων των ΕΛΜΕ με πρόταση για νέα, τριήμερη, απεργία στις 24-25-26 Οκτωβρίου.


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία έχει εισηγηθεί και απεργία διαρκείας από την ερχόμενη Δευτέρα. Τα ιδιωτικά σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά. Οι πανεπιστημιακοί μέσω της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας ΠΟΣΔΕΠ συμμετέχουν επίσης στις κινητοποιήσεις του διήμερου και εναπόκειται στο κάθε ίδρυμα να αποφασίσει τον τρόπο συμμετοχής του.

Εφορίες, λιμάνια, ΙΚΑ

Σε εξέλιξη όμως βρίσκονται οι δύο σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των εφοριακών, ενώ σε δεύτερη εντός της εβδομάδας 48ωρη(από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προσανατολίζεται η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Για σήμερα και την Πέμπτη έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας. Συνεχίζεται και η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ έως την Παρασκευή.

Δικαστήρια

Συνεχίζεται η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων. Με κατάληψη στον Αρειο Πάγο αλλά και σε δικαστήρια σε όλη τη χώρα συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι δικαστικοί υπάλληλοι οι οποίοι συμβολικά κατέλαβαν χθες για τρεις ώρες το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνάντηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης είχε ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι «την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται πρέπει να εκτονωθεί η ένταση στον χώρο της Δικαιοσύνης χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις, στη βάση ενός γόνιμου διαλόγου».

Τελωνεία

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης θα μείνουν και σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς χθες οι τελωνειακοί, που ούτως ή άλλως βρίσκονταν σε απεργία, αποφάσισαν και νέα 24ωρη. Ετσι, και εφόσον η απεργία τους δεν κηρυχτεί σήμερα από το δικαστήριο παράνομη, η διανομή πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει το νωρίτερο το πρωί της Παρασκευής, καθώς αύριο και μεθαύριο οι τελωνειακοί καλύπτονται από τη 48ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μέσα μεταφοράς

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα κάνουν στάσεις εργασίας, μετέχοντας στην κινητοποίηση των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.

Σήμερα, οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:
- Τα λεωφορεία θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα λειτουργούν από τις 10.00 έως τις 18.00.
- Οι συρμοί του Μετρό θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.
- Οι συρμοί του Τραμ, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 20.00.
Επίσης αύριο οι αστικές συγκοινωνίες θα λειτουργήσουν ως εξής:
- Τα λεωφορεία, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Τα τρόλεϊ, θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τις 21.00
- Οι συρμοί του ΗΣΑΠ καθώς και του Μετρό θα λειτουργούν από τις 09.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το τμήμα Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο θα μείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα δρομολόγια του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δ. Πλακεντίας.
- Οι συρμοί του Τραμ, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

.tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου