"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους απεργούς από το αμαξοστάσιο του Μετρό

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Ανδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Οπως έγινε γνωστό απο την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.  Στο μεταξύ ακινητοποιημένα είναι σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη απο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. 

Οπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.  


Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο αμαξοστάσιο ενώ μέσα στο κτίριο βρίσκονται οι υπάλληλοι της εταιρείας που έχουν πάρει φύλλο πορείας.


Οι γύρω δρόμοι είναι αποκλεισμένοι από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κοντά στο αμαξοστάσιο πραγματοποιείται συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του Μετρό, από διάφορα σωματεία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την επιστράτευση οι εργαζόμενοι έβγαλαν από τον χώρο του αμαξοστασίου στα Σεπόλια τα Ι.Χ. τους, οχυρώθηκαν μέσα, έκλεισαν την πύλη και πίσω της τοποθέτησαν δύο ανυψωτικά μηχανήματα.

Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς.

Η κ. Φάκου απέστειλε στην Κρατική Ασφάλεια τις αποφάσεις με τις οποίες κρίθηκαν παράνομες οι κινητοποιήσεις και ζητεί η Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις για παραβίαση δικαστικής απόφασης.


«Χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ο νόμος και να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.


Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν ρυθμιστεί τα ζητήματα και θα λειτουργεί το μετρό» ενώ  σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για «άκρατο αυταρχισμό», σημείωσε: «άκρατος αυταρχισμός είναι να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τις δικαστικές αποφάσεις, να αδιαφορείς για το νόμο, να αδιαφορείς για το κοινωνικό σύνολο. Αυτός είναι ο άκρατος αυταρχισμός, εμείς εφαρμόσαμε το νόμο. Ο νόμος θα εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις με τον ίδιο τρόπο χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις. Ότι προσφέρει πολιτικές ευκαιρίες ένα τέτοιο σκηνικό είναι

κατανοητό. Από εκεί και πέρα χρέος της κυβέρνησης είναι να εφαρμόζεται ο νόμος, χρέος της κυβέρνησης είναι να λειτουργεί η οικονομία, χρέος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρείται η κοινωνία».

Σε ερώτηση για τις διαφωνίες από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ για τον χειρισμό της κρίσης στα μέσα μεταφοράς επισήμανε:«Δεν είμαστε ίδιοι, πιστεύουμε σε έναν κοινό σκοπό, σε έναν κοινό στόχο που είναι η σωτηρία της χώρας. Από εκεί και πέρα είναι κατανοητό να υπάρχουν επιμέρους αντιρρήσεις. Στο συγκεκριμένο, πάντως, δεν νομίζω η ΔΗΜΑΡ ότι λέει «να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις».  



«Χειρόφρενο» σε απάντηση της επίταξης
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις για σήμερα, απαντώντας στην επιστράτευση με γενικό «μπλακ άουτ».
Το Σωματείο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό (ΣΕΛΜΑ), τα Σωματεία Εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής και Ηλεκτροδηγών και Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης ΣΤΑΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.
Την ίδια στάση τηρούν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ που προσανατολίζονται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις.
Ακινητοποιημένος είναι και ο προαστιακός, οι εργαζόμενοι του οποίου μάλιστα, κάνοντας λόγο για φασιστική απόφαση της κυβέρνησης, διαμηνύουν πως θα προχωρήσουν σε επαναλαμβανόμενες απεργίες για όσο χρειαστεί.
 
Επιπλέον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) ανακοίνωσε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το Σάββατο (26/1) έως τη Δευτέρα (28/1) για το προσωπικό του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΕΣΣΤΥ, της ΕΡΓΟΣΕ και της ΓΑΙΑΟΣΕ.

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν όσο διαρκεί η επίταξη των εργαζομένων», προειδοποιεί η ΠΟΣ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επέλεξε τον δρόμο του αυταρχισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου