"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης


Ο βουλευτής Φλώρινας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Λιάνης, ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του, διατηρώντας την έδρα του.

Ο κ. Λιάνης επικαλείται λόγους συνείδησης για την απόφασή του και δηλώνει ότι «δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης».

Στην δήλωσή του προσθέτει ότι «αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς. Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο».

Ο κ. Λιάνης εξηγεί πως δεν μπορεί να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, το οποίο εκτιμά πως θα είναι «βραχυπρόθεσμο».

«Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Ο κ. Λιάνης σημειώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο 1, πιστεύοντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.

Αν τώρα, μονάχα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων:

«Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι, τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία

»Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πειθαναγκαστικές -και μόνον τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε, και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι, μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Λιάνης.

Ο βουλευτής αναφέρεται επίσης και στην κατάσταση του νομού του και προσθέτει: «Επιτεύγματα 25ετίας, που έγιναν και με την δική σας συμβολή, άλλα συρρικνώνονται και άλλα «βγαίνουν στο σφυρί»» παρατηρεί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι’ αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε την Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες. Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο βουλευτής.

Τέλος, ο κ. Λιάνης διευκρινίζει πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Δεν ταιριάζει, ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω, ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας, να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, από το λαό της Φλώρινας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής.

«Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας»

Σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λιάνη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται «μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις» για να αποφευχθεί «μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας».

«Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας» τόνισε ο κ. Πεταλωτής.

Η δήλωση του κ. Πεταλωτή έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα για τη χώρα βρίσκονται μπροστά σε εθνικά κρίσιμες αποφάσεις. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ιδιαίτερα η νέα γενιά της Ελλάδας, απαιτούν να δώσουμε τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις.

»Μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφική χρεοκοπία που θα υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας. Να δοθεί σε όλους ο χρόνος να αλλάξουμε όσα μας έφεραν ως εδώ. Να δώσουμε οξυγόνο στους δημοκρατικούς θεσμούς, να ανατρέψουμε πελατειακές πρακτικές και αντιλήψεις, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

»Τις αποφάσεις αυτές τις παίρνουμε παραμερίζοντας επιμέρους αντιρρήσεις, αψηφώντας το πολιτικό κόστος. Δίνουμε τη μάχη για να υπηρετήσουμε το κοινό καλό, το συμφέρον του λαού στην πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής ζωής του τόπου.

»Έχοντας συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης και συνείδηση της πραγματικότητας και των αναγκών της χώρας και του λαού, όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο ο Αλ. Αθανασιάδης
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι και το γεγονός ότι νωρίτερα ο βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης γνωστοποίησε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό την πρόθεση του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.
«Δεν θα ψηφίσω το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης στον Bήμα FM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου