"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συρία: «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φρίκη»


Η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια καταστολής των διαδηλώσεων στην πόλη Ντεράα της Συρίας, διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου.
«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια φρίκη» είναι ο τίτλος της έκθεσης της HRW που δόθηκε στη δημοσιότητα, που βασίζεται σε περισσότερες από 50 σχετικές μαρτυρίες.

«Εδώ και πάνω από δυο μήνες, οι συριακές αρχές σκοτώνουν και βασανίζουν συμπολίτες μας», δήλωσε η Σάρα Λι Ουίτσον, υπεύθυνη της HRW για τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την οποία οι πράξεις αυτές μένουν ατιμώρητες.


«Πρέπει να μπει ένα τέλος σ΄ αυτό, διαφορετικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πρέπει να εγγυηθεί ότι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», τόνισε.


Η HWR εκτιμά ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να επιβάλει κυρώσεις κατά της Συρίας και ότι, εάν αυτό δεν είναι αρκετό, η Συρία θα πρέπει να κληθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.


Οι συγκεκριμένες μαρτυρίες ακούγονται για πρώτη φορά και προς το παρόν είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν, καθώς οι συριακές αρχές εμποδίζουν τη διακίνηση πληροφοριών. Μιλάνε για συστηματικές δολοφονίες, βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμούς και κράτηση ανθρώπων που χρειάζονται ιατρική φροντίδα.


Η HWR υπενθυμίζει ότι οι διαδηλώσεις στη Ντεράα άρχισαν στα μέσα Μαρτίου μετά τη σύλληψη και το βασανισμό δεκαπέντε παιδιών και νέων που κατηγορήθηκαν για γκράφιτι με αντικυβερνητικά συνθήματα.


Στη συνέχεια οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιγαν συστηματικά πυρ εναντίον διαδηλωτών σκοτώνοντας 418 ανθρώπους μόνο στην επαρχία Ντεράα και 887 σ΄ ολόκληρη τη Συρία, σύμφωνα με εκτιμήσεις σύρων ακτιβιστών. Η HRW επισημαίνει πάντως ότι οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευτούν από ανεξάρτητη πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου