"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ιορδανία - Υεμένη Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ζητώντας συνταγματικές μεταρρυθμίσεις


Ογκώδης διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν «συνταγματικές μεταρρυθμίσεις». Δεκάδες χιλιάδες άτομα πραγματοποίησαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Σαναά, αλλά και πορείες στήριξης στον πρόεδρο της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο λαός ζητά την πτώση του καθεστώτος» φώναζαν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έξω από το πανεπιστήμιο της Σαναά στην Υεμένη, ένα σύνθημα που έχει ακουστεί σε πολλές περιοχές του αραβικού κόσμου το τελευταίο διάστημα, από την Αίγυπτο έως την Τυνησία.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποίησαν δημοπρασία για να συγκεντρώσουν χρήματα για την εκστρατεία τους.

«Η επανάσταση έχει αρχίσει» δήλωσε ο Φουάντ Νταχάμπα, μέλος της αντιπολίτευσης που συμμετείχε στη διαδήλωση. «Δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας» πρόσθεσε.

Περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά, στην πλατεία Ταχρίρ της Σαναά, υποστηρικτές του Αλί Σαλέχ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση, λέγοντας ότι «ο πρόεδρος της Υεμένης είναι αυτός που κρατά ενωμένη μία φτωχή και κατακερματισμένη χώρα».

«Ο δημιουργός της ενότητας βρίσκεται στις καρδιές μας. Δεν θα τον εγκαταλείψουμε» φώναζαν.

Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης έφτασαν με λεωφορεία και φώναζαν συνθήματα, όπως: «Ναι στη σταθερότητα, όχι στο χάος».

Τουλάχιστον 17 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εννέα ημέρες στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος της Υεμένης.

Ο πρόεδρος Αλί Σαλέχ έχει δηλώσει πως δεν θα ενδώσει «στην αναρχία και τους σκοτωμούς».

Οι Αρχές είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, εν όψει των «αντίπαλων» διαδηλώσεων.

Ογκώδης διαδήλωση στην Ιορδανία


Δέκα χιλιάδες άνθρωποι σύμφωνα με τους διοργανωτές, 6.000 κατά την αστυνομία, διαδήλωσαν, στο πλαίσιο της «Ημέρας Οργής», που είχαν συγκαλέσει η ισλαμιστική αντιπολίτευση και άλλα 19 κόμματα και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών.

Περίπου 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας επέβλεπαν τη διαδήλωση ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισόδια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας.

«Όλη η Ιορδανία επιθυμεί τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, μία κοινοβουλευτική κυβέρνηση και ένα πραγματικά αντιπροσωπευτικό κοινοβούλιο», τόνισε ο σεΐχης Χάμζαχ Μανσούρ, επικεφαλής του Μετώπου Ισλαμικής Δράσεως (FAI), κύριο κόμμα της ισλαμικής αντιπολίτευσης.

«Επιθυμούμε μεταρρυθμίσεις, μία πραγματικά κοινοβουλευτική μοναρχία» τόνισε από την πλευρά του ο συνδικαλιστής Μαϊσάρα Μάλας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα που κατήγγειλαν την «διαφθορά σε όλα τα επίπεδα» και τάχθηκαν υπέρ της «επιστροφής στο Σύνταγμα του 1952», που είχε υιοθετήσει ο βασιλέας Ταλάλ, παππούς του Αμπντάλα Β’, και έκτοτε έχει τροποποιηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ 92 φορές, εκχωρώντας όλο και περισσότερες εξουσίες στη μοναρχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου