"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Μετά από τον Δαλάι Λάμα ποιός;

Πριν λίγους μήνες, ο Δαλάι Λάμα, ο θρησκευτικός και πολιτικός ηγέτης του Θιβέτ, ανακοίνωσε...

Μετά από τον Δαλάι Λάμα ποιός;ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή. Αυτό σημαίνει ότι, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι βουλευτικές εκλογές της 20ης Μαρτίου στην πόλη Νταραμσάλα της Ινδίας, θα έχουν μεγαλύτερη σημασία από τον καθαρά συμβολικό ρόλο που είχαν λάβει έως τώρα.
Ο εξόριστος Πρωθυπουργός του Θιβέτ επισκέφθηκε πριν λίγο καιρό την Γερμανία ως μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας. Μίλησε με δημοσιογράφους και με Θιβετιανούς που πλέον έχουν εγκατασταθεί στην Γερμανία. Στην Γερμανία μένουν περίπου 21 Θιβετιανοί εγγραμμένοι ψηφοφόροι. Ωστόσο, αυτό δεν θεωρείται παράξενο για μια κυβέρνηση τόσα χρόνια εξόριστη. «Ο Δαλάι Λάμα πιστεύει πως ο λαός του Θιβέτ έχει γίνει νωθρός από το παλιό πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Θιβέτ. Οι υποψήφιοι για τις υπουργικές θέσεις τις προηγούμενες φορές προτάσσονταν στο κοινοβούλιο από τον Δαλάι Λάμα, ενώ από το 2001 προτάσσονται από τον Πρωθυπουργό.

Παρά την παγκόσμια φήμη του Δαλάι Λάμα, ο λαός του Θιβέτ δεν κρατάει κάποια δύναμη στα χέρια του. Παρά τα συνεχόμενα βραβεία και τα φώτα της διασημότητας ο Δαλάι Λάμα αποτελεί το πρόσωπο του Θιβέτ και αυτό είναι και το πρόβλημά.

Πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός ότι: «όταν ο Δαλάι Λάμα αποσυρθεί από την πολιτική ζωή ποιος ξέρει πως θα αλλάξουν οι διπλωματικές μας σχέσεις». Οι πολιτικοί των χωρών της Δύσης πιθανότατα να μην επιθυμούν να παρευρεθούν με εκπρόσωπους της εξόριστης κυβέρνησης φοβούμενοι να μην θεωρηθεί ως πρόκληση από την Κίνα.

Μέχρι τώρα, οι Κινέζοι Ηγέτες πάντοτε πραγματοποιούσαν συμβολικές συνομιλίες με τους εκπρόσωπους του Δαλάι Λάμα.

Η αλλαγή ενδέχεται να έρθει ευκολότερα για τους ψηφοφόρους του Θιβέτ από ότι πιστεύουν οι μοναχοί. Από τις προκριματικές εκλογές διαφάνηκε η προτίμηση της πλειονότητας των Θιβετιανών υπέρ του Λόμπσανγκ Σανγκάϊ για τον πρωθυπουργικό θώκο. Δεν είναι μοναχός και είναι εξόριστος από το Θιβέτ. Διδάσκει Νομικά στο Χάρβαρντ και μέχρι τώρα δεν είχε λάβει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στον πολιτικό χώρο της Διασποράς του Θιβέτ. Στις εκλογές της 20ης Μαρτίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πρώην Υπουργό Τενζίν Θεθόνγκ και τον πρώην γραμματέα εξωτερικών υποθέσεων Τάσι Γάνγκντι.

Ο Δαλάι Λάμα είχε αποτελέσει τον κύριο εκφραστή των αιτημάτων του λαού του Θιβέτ για αυτονομία και απελευθέρωση από την Κινεζική καταπίεση. Η Κίνα ωστόσο δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο αυτονόμησης της περιοχής. Ιδίως μετά  και από το κύμα διαδηλώσεων και εξεγέρσεων στην Μέση Ανατολή και την Αφρική, το οποίο έχει θέσει σε επιφυλακή την Κίνα απομονώνοντας το Κινεζικό διαδίκτυο από τον υπόλοιπο κόσμο. Ενώ, ήδη διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει και στο εσωτερικό της χώρας με την επανάσταση των γιασεμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου