"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη στην Ιταλία για τους μετανάστες ζητούν οι μεσογειακές χώρες της Ε.Ε.

Να υπερισχύσει η αλληλεγγύη προς την Ιταλία στο θέμα της αντιμετώπισης του νέου μεταναστευτικού κύματος από τη βόρειο Αφρική ήταν το βασικό αίτημα της χθεσινής συνάντησης στη Ρώμη των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε.
Στην κοινή τους ανακοίνωση οι έξι υπουργοί από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μάλτα, την Κύπρο και την Ελλάδα ζήτησαν από την Ε.Ε. να βάλει το θέμα της Μεσογείου στην πρώτη θέση της πολιτικής της ατζέντας με σκοπό να αναπτυχθεί μια νέα πολιτική δράση και συνεργασία, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες της βορείου Αφρικής στην εξασφάλιση θεσμικής σταθερότητας. Επίσης τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού ευρωπαϊκού ταμείου αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών κρίσεων και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία μόνιμη ομάδα εργασίας για εκτιμήσεις, αμοιβαία παροχή βοήθειας και ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, που είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης, ζήτησε την υιοθέτηση εκ μέρους της Ευρώπης ενός συστήματος «βιώσιμου ασύλου», ώστε να κατανεμηθεί το βάρος των νέων μεταναστευτικών ρευμάτων, σε όλες τις χώρες - μέλη της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσσα, «οι πολίτες των χωρών της βορείου Αφρικής που μπορεί να φτάσουν στις ευρωπαϊκές ακτές τις επόμενες ημέρες, είναι πιθανό να ξεπεράσουν τους 300.000».


Ο κ. Παπουτσής εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας στην Ιταλία και ενημέρωσε τους ομολόγους του σχετικά με τις έντονες πιέσεις από μεταναστευτικές ροές που δέχεται η χώρα μας, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Πρόσθεσε ότι συζητήθηκε επίσης η προσφορά της Frontex και η ανάγκη του επιχειρησιακού της ανασχεδιασμού.


Αναφορικά με τις αφίξεις στα νότια νησιά της Ιταλίας, Λαμπεντούζα και Παντελερία, ο κ. Μαρόνι ανακοίνωσε ότι από την έναρξη της κρίσης στην Τυνησία έως εχθές είχαν αφιχθεί 6.300 λαθρομετανάστες, στην πλειονότητά τους Τυνήσιοι, διευκρίνισε ότι οι αιτήσεις για πολιτικό άσυλο δεν ξεπερνούν τις 100 και ότι για τους υπόλοιπους θα δρομολογηθούν διαδικασίες απέλασης. 

enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου