"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Καντάφι κατηγορεί τον Μπιν Λάντεν


Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, στο νέο διάγγελμά του στην κρατική τηλεόραση, κατηγόρησε τον...
 

Ο Καντάφι κατηγορεί τον Μπιν Λάντεν
Οσάμα Μπιν Λάντεν και τους ακολούθους του ότι βρίσκονται πίσω από τις βίαιες διαδηλώσεις στη χώρα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία από την πόλη Ζαουίγια με τον τηλεοπτικό σταθμό, ο συνταγματάρχης είπε ότι οι νέοι «ποτίζονται» με ναρκωτικά και αλκοόλ για να συμμετέχουν στην «καταστροφή και το σαμποτάζ». Ο Καντάφι είπε ακόμα ότι η Λιβύη δεν είναι σαν την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπου οι ηγέτες τους ανατράπηκαν.

«Αυτή είναι δική σας χώρα (του λαού) και εξαρτάται από εσάς πώς θα τη χειριστείτε», πρόσθεσε. Κάλεσε επίσης τις οικογένειες να συγκρατήσουν τους γιους τους, λέγοντας ότι πολλοί από τους διαδηλωτές είναι ανήλικοι. Είπε ακόμα ότι οι συμμετέχοντες σε βίαιες διαμαρτυρίες θα πρέπει να προσαχθούν σε δίκη.



Την ίδια ώρα το Λίβυος ηγέτης παλεύει να κρατήσει τον έλεγχο στην Τρίπολη και στις δυτικές περιοχές, ενώ οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει σχεδόν όλες τις ανατολικές.

Αυτόπτες μάρτυρας δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters πως ισχυρές δυνάμεις του λιβυκού στρατού έχουν αναπτυχθεί στην Ζαουίγια, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας, πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο ανατολής-δύσης.


Και όλα αυτά ενώ το δίκτυο Αλ Αραμπίγια μεταδίδει πληροφορίες για 10.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες στη Λιβύη. Παράλληλα δυνάμεις ασφαλείας που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη και ελέγχονται από το γιο του, Χαμίς,  επιτέθηκαν σήμερα σε αντικυβερνητικές πολιτοφυλακές στην πόλη Μιζουράτα στη Λιβύη και σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας τηλεφωνικώς στο Reuters.

Επίσης ο επικεφαλής της ασφάλειας στη Βεγγάζη, στη βορειοανατολική Λιβύη, παραιτήθηκε σήμερα και ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Εντείνοντας το κλίμα πανικού η κυβέρνηση Καντάφι εξέδωσε προειδοποίηση προς τους ξένους δημοσιογράφους ότι θα θεωρηθούν «εγκληματίες» και «συνεργάτες της αλ Κάιντα». Οι δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο άμεσης σύλληψης, την ώρα που στους δρόμους της Τρίπολης επικρατεί «σφαγή».


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Χαλίντ Καγέμ, τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, όσοι δημοσιογράφοι έχουν εισέλθει το τελευταίο διάστημα από τα ανατολικά σύνορα της Λιβύης, βρίσκονται εκεί «παράνομα» και «θα θεωρηθούν εγκληματίες». Πρόκειται για δημοσιογράφους του CNN, του BBC και του Al Arabiya, οι οποίοι έχουν τα τελευταία 24ωρα εισέλθει στη Λιβύη από το συνοριακό πέρασμα με την Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ ειδική συνεδρίαση πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, για την κατάσταση στη Λιβύη, μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης της Ουγγαρίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της οποίας προεδρεύει το τρέχον εξάμηνο.

Την αίτηση υπογράφουν 21 χώρες από το σύνολο των 47 χωρών-μελών του ΣΑΔ, ενώ υποστηρίζεται και από άλλες 33 χώρες, που δεν είναι μέλη του ΣΑΔ -Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία, Παλαιστίνη, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Καναδάς, Αυστρία, Αυστραλία κ.ά.


Παρόμοιες ειδικές συνεδριάσεις έχουν γίνει άλλες 14 φορές στην ιστορία του ΣΑΔ αλλά την Παρασκευή θα διεξαχθεί για πρώτη φορά για ένα τρέχον κράτος-μέλος του, τη Λιβύη.

Η Υπάτη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι κάλεσε τις λιβυκές αρχές να σταματήσουν αμέσως τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην χώρα τους και ζήτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης διεθνούς έρευνας για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Λιβύη.

Δεν παρεμβαίνει το ΝΑΤΟ


Το ΝΑΤΟ δεν προτίθεται να παρέμβει στη Λιβύη, που σπαράσσεται από την αιματηρή εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Άντερς Φον Ράσμουσεν, από το Κίεβο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Σε κάθε περίπτωση, κάθε ενέργεια θα πρέπει να βασίζεται σε σαφή εντολή των Ηνωμένων Εθνών».


Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιδέλ Κάστρο, υποστήριξε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ «δεν θα δίσταζαν να δώσουν εντολή στο ΝΑΤΟ να εισβάλει στη Λιβύη προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τα πετρελαϊκά αποθέματα της χώρας». «Πρόκειται ίσως για θέμα ωρών ή ημερών», εκτιμούσε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου