"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τουρκία σε Γερμανία Φέρτε πίσω το άγαλμα της σφίγγας


Στην εφημερίδα Tageszeitung δημοσιεύεται σύντομο πρακτορειακό τηλεγράφημα του dapd, σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία βρίσκεται σε διαμάχη με την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Γερμανίας σχετικά με άγαλμα σφίγγας προερχόμενο από την αρχαία πόλη των Χεταίων Χατούσα, το οποίο φυλάσσεται στο μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο. Η Τουρκία έθεσε προθεσμία επιστροφής του αγάλματος μέχρι τον Ιούνιο για την επιστροφή του αγάλματος. Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης επιστροφής του, ο τούρκος Υπουργός Πολιτισμού απειλεί να απαγορεύσει τις αρχαιολογικές ανασκαφές στην πόλη Χατούσα στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο (DAI) και να τις αναθέσει σε τούρκους αρχαιολόγους,όπως συνέβη ήδη φέτος και με το γερμανικό αρχαιολογικό χώρο του Αλζανόι.
Επίσης η εφημερίδα BerlinerZeitung δημοσιεύει σχετικό ρεπορτάζ του SebastianPreuss με τον τίτλο „Το Βερολίνο σύντομα χωρίς την τουρκική σφίγγα;“, στο οποίο αναφέρεται επιπλέον ότι η τουρκική σφίγγα ήρθε στο Βερολίνο για αρχαιολογική συντήρηση, μαζί με ένα άλλο ανάλογο κομμάτι, ωστόσο μόνο το ένα γύρισε πίσω. Το Πρωσικό Ίδρυμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς σιωπά, αντί να δώσει έστω τα στοιχεία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του αγάλματος. Εν τω μεταξύ στο γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών σχεδιάζεται να διεξαχθεί εντός των προσεχών μηνών συζήτηση ειδικών με την Τουρκία. Οι δύο χώρες διατηρούν παραδοσιακά μακρά φιλική σχέση, την οποία δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν. Η Άγκυρα είναι οπωσδήποτε ενοχλημένη από την άρνηση της Καγκελαρίου Merkel να προωθήσει την πολυπόθητη για εκείνη ένταξή της στην ΕΕ. Ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού Gunai, αναφέρει η εφημερίδα, δεν προέβη στις ως άνω ενέργειες κατά της Γερμανίας χωρίς την έγκριση του τούρκου Πρωθυπουργού Erdogan. Ένα είναι βέβαιο, καταλήγει το δημοσίευμα: Το θέμα αφορά την πολιτική, όχι την τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου