"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Aνησυχία από την αύξηση της οικονομικής ισχύος της Κίνας

Εντείνεται η ανησυχία του κόσμου σχετικά με την αύξηση της οικονομικής δύναμης της Κίνας, όπως καταγράφει παγκόσμια δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 28.000 ερωτηθέντων σε 27 χώρες του κόσμου από το BBC World Service μέσω τη διεθνούς εταιρίας δημοσκοπήσεων GlobeScan/PIPA.
Η δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως το ποσοστό των ανθρώπων που θεωρούν ότι η οικονομική ενδυνάμωση της Κίνας αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη αυξήθηκε κυριαρχικά από το 2005 ως σήμερα μεταξύ των πλουσίων εμπορικών εταίρων της όπως οι ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς, Γερμανία και Ιταλία.
Επίσης, αυξήθηκε σημαντικά σε χώρες όπως η Βρετανία και το Μεξικό, αλλά παρέμεινε μικρότερο από το ποσοστό των απαντήσεων που θεωρούν θετική την οικονομική ανέλιξη της Κίνας.
Συνολικά, πάντως η θεώρηση μιας ισχυρότερης οικονομικά Κίνας παραμένει θετική παγκοσμίως, αφού το 50% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη και μόνο το 33% διάκειται αρνητικά απέναντί της.
Σημειώνεται πως οι δύο χώρες με την ευνοϊκότερη άποψη για την Κίνα είναι οι Νιγηρία (82%) και η Κένυα (77%) ενώ θετικά διάκεινται όλες οι αφρικανικές χώρες του δείγματος. Από τις αναπτυσσόμενες χώρες, μόνο στο Μεξικό η κοινή γνώμη διάκειται αρνητικά έναντι της Κίνας.
Από τη δημοσκόπηση δεν προκύπτουν σαφείς εξηγήσεις για την αύξηση διεθνώς των ανησυχιών για την οικονομική ισχύ της Κίνας. Όμως, φαίνεται πως οι εμπορικές τριβές και η διεθνής κρίση που έπληξε μόνο τις αναπτυγμένες χώρες και όχι τις αναπτυσσόμενες αποτελούν αιτίες ψυχολογικής αναστάτωσης στην κοινή γνώμη των πλουσίων χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου