"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Δηλώσεις Αλέκου Αλαβάνου Βολές για τις δηλώσεις Τσίπρα για το ευρώ

Έντονη συζήτηση έχει ανοίξει για άλλη μια φορά, μέσα στους κόλπους της αριστεράς για το ευρώ. Αφορμή για το νέο γύρο κατάθεσης απόψεων, ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα στο Τέξας. Μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι: «Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Ωστόσο η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την ευρωζώνη».

 
 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα, ο Άκης Μπαδογιάννης μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του αριστερού ρεύματος, στον διαδικτυακό τόπο www.iskra.gr, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:
“Μπορεί η Ελλάδα να ακυρώσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους και να ακολουθήσει μια ριζοσπαστική προοδευτική πολιτική εντός της ευρωζώνης;
Ας μην έχουμε αυταπάτες.
Η ακύρωση μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων δεν μπορεί να γίνει με διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Θα είναι αποτέλεσμα μονομερούς, όπως λέγεται, ενέργειας.
Η κίνηση αυτή, που οδηγεί από τα πράγματα και σε ταυτόχρονη καταγγελία και αθέτηση τωνδανειακών συμβάσεων, θα έχει ως βέβαιο, σχεδόν, αποτέλεσμα τη διακοπή της τροϊκανής χρηματοδότησης στη χώρα αλλά και τη διακοπή της χορήγησης ρευστότητας από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες.
 
Οι συνέπειες θα είναι αναμενόμενες. Η Ελλάδα θα καταφύγει σε στάση πληρωμών, αφού δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν, ενώ οι τράπεζες θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
Τι θα κάνει τότε η ελληνική κυβέρνηση; Ό,τι έκανε και η Κύπρος; Άτακτη αναδίπλωση; Ή η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συντεταγμένη έξοδο από την ευρωζώνη;
Πέραν αυτών.
Η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει γενναία χρηματοδότηση και με ευνοϊκούς όρους στην οικονομία της αλλά και να ανακουφίσει στοιχειωδώς την τελευταία ή τουλάχιστον βασικούς κλάδους της, από τον άγριο ανταγωνισμό, ιδιαίτερα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ.
Αυτά και αρκετά άλλα, που δεν είναι της ώρας και του χώρου, σημαίνουν την ανάγκη να ανακτήσει η χώρα με νέους όρους την άσκηση εθνικής νομισματικής πολιτικής.
Με δύο λόγια εθνικό νόμισμα.
Φοβούμαι ότι όλα αυτά παραμερίζονται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αν η έξοδος από την ευρωζώνη αλλά και η σύγκρουση με την ΕΕ ξορκίζονται. Αν δεν υπάρχει γι' αυτήν την έξοδο σοβαρή και καλή πολιτική και οικονομική προετοιμασία και ταυτόχρονα καλή και ανοικτή ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες. Αν δεν υπάρχουν όλα τούτα, τότε φοβούμαι ότι μπορεί η χώρα να περιέλθει σε μια τέτοια δυσχερή κατάσταση μετά την απομάκρυνση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που ούτε καν διαπραγμάτευση να μπορεί να διεξάγει. Ίσως και κάτι χειρότερο”.
 
Ακολούθησε συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου, προέδρου του πολιτικού φορέα  “Σχέδιο Β” στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, το βράδυ της Τετάρτης.
 
Ο κ. Αλαβάνος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, πρόσφατα μιλώντας στις ΗΠΑ, είχε αναφερθεί στα “δύο άκρα”, ορίζοντας σαν πρώτο την ακροδεξιά και σαν δεύτερο όσους εκφράζουν την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, την Ε.Ε. Και το ΝΑΤΟ.
Οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα στο Τέξας, θεωρήθηκε από τον κ. Αλαβάνο, ότι “νομιμοποιούν” τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά. Τις δηλώσεις Σαμαρά το Σχέδιο Β΄ τις είχε σχολιάσει με ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο «Εμφυλιοπολεμική και ανόητη η δήλωση Σαμαρά»
Ακολούθως, ο κ. Αλαβάνος χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Αργεντινής, στην ίδια πάντα τηλεοπτική συνέντευξη, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε εθνικό νόμισμα για να μπορέσει να οικοδομήσει όρους εξόδου από την κρίση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου