"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τριπλή βομβιστική επίθεση σχεδίαζε ο Μπρέιβικ

Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Οσλο σχεδίαζε ο Άντερς Μπρέιβικ, όπως υποστήριξε στο δικαστήριο. Στόχοι του, εκτός από κυβερνητικά κτίρια, ήταν τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος και ενδεχομένως το παλάτι. Όπως ισχυρίστηκε, σχεδίαζε και τον... αποκεφαλισμό της τέως πρωθυπουργού Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ στην Ουτόγια, τον οποίο θα βιντεοσκοπούσε.

Εγκατέλειψε, όμως, τα σχέδιά του επειδή ήταν δύσκολο να υλοποιηθούν.

Κατά την τέταρτη ημέρα της δίκης του, ανέφερε επίσης, πως «προετοιμαζόταν» για τις επιθέσεις παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και πως σκεφτόταν μία «επίθεση αυτοκτονίας» ήδη από το 2006.
Η δίκη επικεντρώθηκε στον σχεδιασμό των επιθέσεων, με την εισαγγελία να έχει καλέσει τον Μπρέιβικ να εξηγήσει πώς σχεδίασε την έκρηξη στο κέντρο του Οσλο και την ένοπλη επίθεση στην Ουτόγια.

Στην πρώτη σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι, στη δεύτερη 69 - ως επί το πλείστον έφηβοι. Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Οσλο έχει δει το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης που έχουν καταγράψει τη βομβιστική επίθεση την οποία πραγματοποίησε ο Μπρέιβικ στο κέντρο της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Ο Μπρέιβικ υποστήριξε πως αρχικά σχεδίαζε τρεις βομβιστικές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα -μία στα κυβερνητικά γραφεία, η οποία και έγινε, τη δεύτερη στα κεντρικά του Εργατικού Κόμματος και την τρίτη σε στόχο που δεν είχε αποφασίσει. Πιθανότατα θα ήταν το παλάτι, «αλλά σε μέρος που δεν θα τραυματίζονταν μέλη της βασιλικής οικογένειας» ανέφερε.

«Οι περισσότεροι εθνικιστές και συντηρητικοί υποστηρίζουν τη μοναρχία, όπως και εγώ»
είπε μάλιστα στο δικαστήριο. Ωστόσο, εγκατέλειψε το σχέδιο για τριπλή επίθεση όταν διαπίστωσε πως η κατασκευή της πρώτης βόμβας «ήταν αρκετά πιο δύσκολη» από τους αρχικούς του υπολογισμούς.

Οσον αφορά την Ουτόγια, υποστήριξε πως ο αρχικός του στόχος ήταν να σκοτώσει και τους 600 που βρίσκονταν στο νησί αλλά, μεταξύ άλλων, να πιάσει την τέως πρωθυπουργό Γκρο Μπρούντλαντ, η οποία είχε φύγει από την κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί πριν φτάσει ο Μπρέιβικ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε στο δικαστήριο πως θα την αποκεφάλιζε, μαγνητοσκοπώντας την πράξη και ανεβάζοντας το βίντεο στο Διαδίκτυο.
Στην αρχή της δίκης, τη Δευτέρα, ο 33χρονος παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων, αλλά δήλωσε αθώος.
Την επίθεση στο Οσλο ακολούθησε μια άλλη στο νησί Ουτόγια κοντά στην πρωτεύουσα κατά την οποία σκοτώθηκαν 69 άνθρωποι.
Ο Μπρέιβικ κατέθεσε την Τετάρτη, για τα ταξίδια που πραγματοποίησε πριν από την επίθεση στα οποία συνάντησε άλλους ένοπλους εθνικιστές.
Την Τετάρτη εμφανίστηκε προκλητικά κυνικός στο δικαστήριο, λέγοντας πως θα έφερνε ξανά και ξανά εις πέρας «την πιο καλοσχεδιασμένη και θεαματική πολιτική επίθεση από εθνικιστή στην Ευρώπη από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».
Μάλιστα, ζήτησε είτε να αθωωθεί είτε να καταδικαστεί σε θάνατο, απορρίπτοντας ως γελοίες τις υπόλοιπες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου