"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας για την ακύρωση του μνημονίου

«Δεν πρόκειται να επιστρέψω τη διερευνητική εντολή στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Θα σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή. Θα προτείνουμε κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας με στόχο να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση για να ακυρώσουμε το μνημόνιο» υπογράμμισε το μεσημέρι από τη Λαμία ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας: Κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας για την ακύρωση του μνημονίου
Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνέδεσε την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον 'Αρη Βελουχιώτη καθώς υπογράμμισε πως "το ρεύμα δεν γυρίζει πίσω. Στέλνουμε ένα μήνυμα από την πόλη που επέλεξε ο Αρής Βελουχιώτης για την ιστορική ομιλία. Όλο πιο κοντά στην πραγματικότητα έρχεται η διερευνητική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος, ζητάμε την ακόμη μεγαλύτερη στήριξή σας" όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και υπογράμμισε πως "δεν πρόκειται για μια ψήφο διαμαρτυρίας αλλά για μία ψήφο συγκρότησης κυβέρνησης" καλώντας συγχρόνως στελέχη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα.
Επανέλαβε ότι τα διλήμματα που τίθενται από Σαμαρά και Βενιζέλο είναι πλαστά και ότι "η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου", για να συμπληρώσει πώς "εάν δεν υπάρξει η συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, θα υπάρξει το Μνημόνιο". Ακόμη, έστειλε και ένα μήνυμα προς το ΚΚΕ τονίζοντας ότι "θέλω να είμαι σαφής. Μη συνεργασία ίσον Μνημόνιο".
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια επίθεση "στην εγχώρια διαπλοκή" όπως χαρακτηριστικά είπε και σε πρώτο πρόσωπο τόνισε ότι "δεν με νοιάζει τι λέτε για εμάς στα κανάλια σας. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος δε σας πιστεύει πλέον. Τον έχετε συκοφαντήσει, τον έχετε προσβάλλει, τον έχετε εκβιάσει. Δε με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες σας. Με έχετε αποκαλέσει Χρυσαυγίτη, αναρχικό, εθνικιστή, ακραίο και φίλο των τρομοκρατών. Μου προσάπτετε κατηγορίες για όλα τα γούστα. Από χθες παραληρείτε. Βρίσκεστε σε πλήρη σύγχυση. Μου αποδίδετε τις πιο αλληλοσυγκρουόμενες προθέσεις. Τους πιο αντιφατικούς στόχους. Από φίλο των μπαχαλάκηδων και των τρομοκρατών, με την ίδια ευκολία, με εμφανίζετε ως πολιτικό φίλο και σύμμαχο του Πάνου Καμμένου. Γιατί σας χάλασα τη σούπα; Αλλιώς την ετοιμάζατε, αλλιώς σας βγαίνει" όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε καταχειροκροτούμενος.
Ο ίδιος έσπευσε να τονίσει πως "για πρώτη φορά η Αριστερά διεκδικεί την εξουσία - όχι ως χίμαιρα, αλλά ως ρεαλιστική προοπτική" και επανέλαβε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους "εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το…".
Κατηγόρησε ευθέως τα μεγάλα συμφέροντα και έχουν τον πολιτικό κόσμο στο χέρι, σημείωσε σε όλους τους τόνους ότι έχουν αποκαλυφθεί οι ρόλοι μιας και έχουν πέσει αυτές, τους κατηγόρησε ότι υπερασπίστηκαν με λύσσα το μνημόνιο με το οποίο και ταυτίστηκαν "είστε τόσο ένοχοι όσο είναι και μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Έχετε σφιχταγκαλιάσει Βενιζέλο και Σαμαρά, γιατί είναι οι άνθρωποι των δικών σας συμφερόντων. Τον έναν τον έχετε παντρευτεί απ΄ τα παλιά και στον άλλο δίνετε παιδιά για υιοθεσία", είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι "οι μέρες, που λύνατε και δένατε πέρασαν ανεπιστρεπτί. Τώρα θα μιλήσει ο λαός και θα γίνετε παρελθόν. Η Aριστερά θα πρωταγωνιστήσει. O λαός μας θα πρωταγωνιστήσει. Η δημοκρατία θα επιστρέψει σε αυτό το τόπο. Και τότε θα καταλάβετε ότι η δημοκρατία έχει κανόνες. Και αυτούς τους κανόνες θα μάθετε να τους σέβεστε. Είτε το θέλετε είτε όχι".
Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε κάποια ιστορικά δεδομένα σε σχέση με τις ανατροπές που μπορούν να επιβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις και αναφέρθηκε ειδικότερα στο παράδειγμα της Ιρλανδίας τονίζοντας σε όλους τους τόνους ότι "εύκολα προσπαθούν ορισμένοι να ξεχάσουν πρακτικές που εφαρμόστηκαν για να αναστηλωθούν οικονομίες" και μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεταπολεμική Γερμανία και στα μέτρα που είχε πάρει. Επανέλαβε τις προτάσεις για εθνικοποίηση των τραπεζών όπως και για φορολογία μέσα από το περιουσιολόγιο στα μεγάλα συμφέροντα.
Κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι αντιγράφει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και ότι "ποτέ δεν πρόκειται να συναινέσει στη φορολογία των μεγάλου κεφαλαίου", όπως χαρακτηριστικά είπε.
Απαντώντας στην επίθεση που δέχτηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τόνισε πως "δεν σταματά τις επιθέσεις εναντίον μας στη διαπλοκή. Επιθέσεις που ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πολιτικού πολιτισμού. Μήπως γιατί τους χάλασαν τα σχέδια", όπως σημείωσε για να επανέλθει τονίζοντας πως "εμείς δεν θα παραμείνουμε απόμακροι παρατηρητές των μετεκλογικών πολιτικών διεργασιών".
Ο κ. Τσίπρας από τη Λαμία έκανε και προσωπική αναφορά στον κ. Σαμαρά τονίζοντας πως "μαίνεται και ο μνημονιακός κ. Σαμαράς. Ο εμπνευστής του νέου ιδεολογικού τρίπτυχου της διολισθαίνουσας προς το άκρο δεξιάς: Πατρίδα-Θρησκεία-Αγορά. Κρίνοντας από τον εαυτό του, ανακαλύπτει δήθεν κλεισμένες συμφωνίες. Μια μόνο συμφωνία έχει κλείσει ο ΣΥΡΙΖΑ: να δώσει τη μάχη μαζί με το λαό, για το λαό, ως το τέλος. Για την απαλλαγή του από τα δεσμά της δανειακής σύμβασης της υποτέλειας και του Μνημονίου της καταστροφής" όπως χαρακτηριστικά τόνισε καλώντας τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε "δεν υπάρχουν περιθώρια τώρα για να πηγαίνουν ψήφοι από δω κι από κει. Έχουμε να επιλέξουμε η κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας ή μνημόνιο. Αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αρκετοί…", όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου