"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Ακόμη μία επίθεση κατά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από το αλβανικό κράτος

boreios-hpeiros1Με σοβαρά επεισόδια και ξυλοδαρμό Ελλήνων κατοίκων της Χειμάρρας, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση κατεδάφισης αυθαίρετων κτισμάτων στις παραλίες της γύρω περιοχής, από την Επιθεώρηση Οικοδομών της Αλβανίας και τη νέα δημοτική αρχή.
 Εδώ και αρκετό καιρό τα Τίρανα προσπαθούν να “ξεμπερδέψουν” με τους Βορειοηπειρώτες της Χειμάρρας, καθώς η παραλία της περιοχής, αναμένεται να γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Και είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας, διατηρεί ιδιαίτερα ... σφιχτές σχέσεις εναγκαλισμού με τις οικονομικές ελίτ στην χώρα που συχνά πυκνά, προέρχονται από τις “μαφίες” της περιοχής.
Τα Τίρανα, εκμεταλλεύονται την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ένα κύμα διώξεων και απειλών, κυρίως κατά νέων ομογενών, που λόγω της κρίσης έχουν επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα τους και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.
Στη διάρκεια των κατεδαφίσεων, Αλβανοί αστυνομικοί με πολιτικά, εισέβαλαν σε μαγαζί Χειμαρριώτη και με την χρήση όπλων βιαιοπράγησαν εναντίων τεσσάρων ομογενών, τραυματίζοντας τους σοβαρά με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο.
Από την πλευρά της η Ομόνοια, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται:
1. Οι ειδικοί της Ανακριτικής Αστυνομίας στις 19/4/2012 από τις 20:00 έως και τις 24:00 κατέγραψαν τις καταθέσεις και μηνυτήριες αναφορές των 10 πολιτών, αυτόπτες μάρτυρες και θύματα της βίας που ασκήθηκε από άτομα χωρίς στολή αλλά οπλισμένα, που δύσκολα ταυτοποιούνταν ως υπάλληλοι κάποιας κρατικής υπηρεσίας. Οι εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας έκριναν ότι 7 εξ αυτών των πολιτών θα έπρεπε την αύριο 20/4/2012 να παρουσιαστούν για έλεγχο στον ειδικό Ιατροδικαστή.
2. Με την ολοκλήρωση αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι 4 εξ αυτών των πολιτών είχαν κατάγματα στο κρανίο, ένα βαρύ κάταγμα στο χέρι και δύο ακόμη κακώσεις στο σώμα και ξεκάθαρα σημάδια βίας.
3.Διαθέτουμε πλήρης ενημέρωση ότι όλα τούτα είναι συνέπεια βίας που ασκήθηκε από άτομα που συνόδευαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες τον Υπεύθυνο της Ομάδας της Επιθεώρησης κ. Αρμπέν Νόκα ο οποίος εκτελούσε εντολές του Αρχιεπιθεωρητή κ. Γκαζμέντ Οσμάνι. Οι σκανδαλώδεις πράξεις τους στο χωριό Δρυμάδες συνοδεύονταν με προκλητικές ανθελληνικές κραυγές και προσβολές για την εθνική ταυτότητα των κατοίκων ως μέλη της Εθνικής Ελληνικής Κοινότητας. Γίνεται λόγος για πάνω από 20 άτομα οπλισμένα και με αδικαιολόγητα βίαιη συμπεριφορά.
Ενώ θέτονται από πλευράς της Ομόνοιας και κάποια συγκεκριμένα ερωτήματα:
• ποιοι ήταν αυτά τα οπλισμένα  άτομα  που κρύβονταν πίσω απ’ το κάλυμμα της Επιθεώρησης που άσκησαν φυσική βία με ιδιαίτερο βίαιο τρόπο σε 10 μέλη της ΕΕΜ στους Δρυμάδες;
• γιατί παρουσιάστηκαν στις δήθεν αυθαίρετες οικοδομές χωρίς ιθύνοντα πρόσωπα της Κρατικής Αστυνομίας Αυλώνας που φέρουν την νομική ευθύνη για τη διασφάλιση της έννομης τάξης και την ασφάλεια των πολιτών;
• γιατί οι ιθύνοντες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αυλώνας δεν διέθεταν την σχετική έκθεση των πράξεων που θα έκαναν προς εκτέλεση αποφάσεων;
Για όσο αυτές οι ερωτήσεις δεν παίρνουν απάντηση η υποψία μας ότι πρόκειται για πράξεις παρακρατικών παραμένει και μάλιστα προκαλεί παροξυσμούς στην περιοχή της Χιμάρας και της τοπικής κοινότητας.
Παροτρύνουμε τις αρχές που ο νόμος ορίζει για την πλήρη διαλεύκανση και το γρηγορότερο δυνατό, της όλης δυναμικής των επεισοδίων και την καταδίκη κατά τις ευθύνες αυτών που τις προκάλεσαν. Αυτή είναι η απαίτηση της κοινωνίας της Χιμάρας και εμείς ως Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας – ΟΜΟΝΟΙΑ τη θεωρούμε απολύτως βάσιμη.
Και όλα αυτά έρχονται την ίδια στιγμή, που ο Πύρρος Δήμας, ο γνωστότερος ίσως εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτών τοποθετήθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Και από όσο τουλάχιστον ξέρουμε, από την Αμερική, όπου και βρισκόταν ο Πύρρος Δήμας, δεν έκανε στην δήλωσή του, σχετικά με την τοποθέτησή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, δεν έκανε ούτε μία αναφορά στην πατρίδα του, στην Βόρειο Ήπειρο.
Το ίδιο έπραξαν και οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις στην χώρα, οι οποίες μέχρις στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν αναφέρει τίποτε σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στην Χειμάρρα.
Μοναδική μέχρις στιγμής εξαίρεση, ο Νίκος Κακλαμάνης ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημείωσε: «Με αφορμή τα όσα πληροφορούμαι για τις επιλεκτικές κατεδαφίσεις ακινήτων Βορειοηπειρωτών στη Χειμάρρα, καλώ τους αρμόδιους να στρέψουν το βλέμμα τους στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Η Ελλάδα οφείλει να συμπαρασταθεί στους γηγενείς της Χειμάρρας και να προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές πολιτικές που σκοπεύουν να πλήξουν, περαιτέρω, το ελληνικό στοιχείο».
Είναι ακριβώς τέτοιες στιγμές, που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο εσωτερικό της χώρας, που τέτοιου είδους γεγονότα – πολύ σημαντικά – περνάν απαρατήρητα. Αλλά έχουν μεγάλες συνέπειες για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Ο οποίος αυτή την στιγμή χάνει την ευκαιρία για να πραγματώσει ένα οικονομικό άλμα, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια αναβίωση της κοινότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι κινήσεις πραγματοποιούνται τώρα, που κάποιοι νέοι ομογενείς επιστρέφουν στις πατρίδες τους.
Αφαιρώντας από την ελληνική κοινότητα την πιθανότητα οικονομικής ανάπτυξης, οι Αλβανοί επιβάλλουν την με την ζόρι ερήμωση της περιοχής, που θα την καταστήσει επί της ουσίας, ανυπεράσπιστη στις προσπάθειές τους για τον αφελληνισμό της περιοχής.
Και όσο το ελληνικό κράτος δεν αντιδρά επισήμως, χαμένο μέσα στον αποπροσανατολισμό των εκλογών και του μνημονίου, τόσο θα εντείνονται οι προσπάθειες για το ξερίζωμα των βορειοηπειρωτών.
Το “εθνικό κέντρο” το οποίο επί τόσα χρόνια επιζητούν οι Βορειοηπειρώτες όχι απλά δυσλειτουργεί, αλλά μάλλον δεν λειτουργεί καθόλου. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί κανείς να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο, όταν διακυβεύονται τα συμφέροντα μιας ολόκληρης εθνικής ομάδας, υπό σαφώς εχθρικό καθεστώς.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου