"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΜΦΙΠΟΛΗ Διάσπαρτα τα οστά από τους τυμβωρύχους

Και τα 550 οστά που βρέθηκαν στην Αμφίπολη συνανήκουν στα πέντε άτομα που προσδιόρισαν οι ειδικές ανθρωπολόγοι, και έχουν όλα καταγραφεί, όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οριστικά πέντε είναι οι νεκροί που βρέθηκαν στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία
Οριστικά πέντε είναι οι νεκροί που βρέθηκαν στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία
Οπως διευκρινίζουν η Σ. Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο ΑΠΘ, και η Χ. Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που ανέλαβε τη μελέτη, ο αριθμός των νεκρών είναι, επομένως, γνωστός και δεν πρόκειται να μεταβληθεί. Οσα οστά αναφέρονται στην προηγούμενη ανακοίνωση, δηλαδή τα 157, είναι διαγωνιστικά.
Πρόκειται για οστά «τα οποία, αφού ανατάχθηκαν, ολοκληρώθηκε η προσωρινή συγκόλληση θραυσμένων τμημάτων τους, προσδιορίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια από ποιo μέρος των σκελετών προέρχονται, σε ποια ανατομική πλευρά ανήκουν, χρησιμοποιήθηκαν στον προσδιορισμό του φύλου, της ηλικίας και του αναστήματος και επιπλέον αποδόθηκαν με ασφάλεια στα 5 άτομα που έχουν εντοπιστεί στον τελευταίο χώρο του ταφικού μνημείου» σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.
Τα υπόλοιπα 393 οστά ανήκουν σε θραύσματα πλευρών, σπονδύλων καθώς και σε αριθμό μικρών αδιάγνωστων θραυσμάτων οστών μέχρι πέντε εκατοστών.
Οι επιστήμονες τα αποδίδουν με ασφάλεια στα άτομα με ηλικία άνω των 60 (γυναίκα) και κοντά στα 35 και 45 αντιστοίχως (άντρες). Εδώ το υπουργείο χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τη λέξη «τυμβωρυχία» σημειώνοντας ότι τα οστά βρέθηκαν διάσπαρτα και όχι σε ανατομική θέση από βάθος 6,30 μ. από την κορυφή του θαλάμου του χώρου 4 μέχρι το βάθος των 8,90 μ., κοντά στο δάπεδο του κιβωτιόσχημου τάφου.
Επαναλαμβάνεται η θέση πως η γενική εικόνα εύρεσης των σκελετικών καταλοίπων συνηγορεί στην αναμόχλευσή τους από ανθρωπογενή επέμβαση και το ΥΠΠΟΑ τονίζει: «Και συμπληρώνουμε, τυμβωρυχία». Τα οστά εντοπίσθηκαν στις επιχώσεις του θαλάμου και εντός του ορύγματος του κιβωτιόσχημου. Ακριβή συμπεράσματα ως προς το ποιος νεκρός είχε ταφεί πρώτος μπορούν να βγουν εφόσον έχει τηρηθεί αναλυτικό ανασκαφικό ημερολόγιο και τα ευρήματα έχουν φωτογραφηθεί και σχεδιαστεί κατά χώραν.
Ιδιότητες
Από το ποιος είχε ταφεί στο κιβωτιόσχημο μνήμα, θα εξαρτηθεί σε ποιον θα αποδοθεί ο τάφος. Και αυτό θα παίξει βασικό ρόλο στη χρονολόγησή του και στην εξακρίβωση των ταυτοτήτων, ή, έστω, των ιδιοτήτων των νεκρών και ιδιαίτερα του πρώτου. Παίζει ρόλο εκτός των άλλων και επειδή το μνημείο είναι μεγαλοπρεπές. Επίσης, σύμφωνα με την προχθεσινή ανακοίνωση, έχουν εντοπισθεί και οστά ζώων, τα οποία θα δοθούν προς μελέτη σε ειδικούς ζωοαρχαιολόγους. Η ερευνητική ομάδα έχει πολύχρονη εμπειρία στην καταγραφή ομαδικών ταφών αλλά και σκελετικών συνόλων διάσπαρτων οστών.
 ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου