"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μάχη Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τους αναποφάσιστους


 Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς συνομιλεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σε μάχη μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης της Κυριακής καλούν τους ψηφοφόρους του κόμματος η ηγεσία και τα στελέχη της Ν.Δ., απέναντι στο μπαράζ δημοσκοπήσεων που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί προβάδισμα. Η μεγάλη ανησυχία στο Μαξίμου δεν είναι άλλη από το ενδεχόμενο να επικρατήσει κλίμα ηττοπάθειας μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και, ταυτόχρονα, να προκληθεί κύμα αποσυσπείρωσης όσων εμφανίζονται αποφασισμένοι να στηρίξουν τον κ. Αντ. Σαμαρά ως καταλληλότερο πρωθυπουργό στο δίπολο με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Στα δύο 24ωρα που απομένουν μέχρι να πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου –αλλά και μέσω των άτυπων ηλεκτρονικών δικτύων έως ότου κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή– στόχος της ηγετικής ομάδας περί τον κ. Σαμαρά είναι:

• Αφενός, να ενισχύσει τις όποιες ροές ψηφοφόρων από τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. (ΑΝΕΛ, Χ.Α.) που ανησυχούν μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογικής νίκης ενός αριστερού κόμματος. Επιδίωξη που ερμηνεύει και τις αναφορές του κ. Σαμαρά στις θρησκευτικές εικόνες στα δημόσια κτίρια, τις αναφορές περί «σοβιέτ» ως σχόλιο στα σχέδια του κ. Τσίπρα για κεντρικό έλεγχο των ανεξάρτητων αρχών από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο.

• Αφετέρου, να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους, αλλά και όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν μικρότερα κόμματα, «Ποτάμι», ΠΑΣΟΚ και Κίνημα, αναδεικνύοντας τους κινδύνους απομόνωσης της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια εξαιτίας μιας νίκης της Κουμουνδούρου. Σε αυτό το διακύβευμα οικοδομείται και το επιχείρημα της «χαμένης ψήφου», καθώς ο κ. Σαμαράς αλλά και το σύνολο των στελεχών της Ν.Δ. θα επιμείνουν, μέχρι τέλους, ότι μόνο ενδεχόμενο για τη συγκρότηση μιας ευρείας φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα η Ν.Δ. έστω και με μία ψήφο διαφορά. Το παράδοξο για τη Ν.Δ., αλλά και στοιχείο αισιοδοξίας για το επιτελείο της, είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των αναποφάσιστων έχει, κατά το παρελθόν, ψηφίσει Ν.Δ. Συνεπώς εάν αυτοί, υπό το βάρος των διλημμάτων που θέτει ο κ. Σαμαράς, συσπειρωθούν μαζικά προς τη «γαλάζια» κάλπη, τα δεδομένα της εκλογής θα μεταβληθούν. Στο Μαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία και καταβάλλεται, επίσης, προσπάθεια να περιοριστεί η διαρροή ψηφοφόρων από τη Ν.Δ. προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Η εκλογική προσπάθεια της Ν.Δ. κορυφώνεται αύριο με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Σαμαράς θα θέσει τα τελικά διλήμματα της κάλπης, ενώ φιλοδοξεί τις εντυπώσεις να κλέψει το πλήθος και το πάθος της συγκέντρωσης.

Επικοινωνιακά και τηλεοπτικά, η Ν.Δ. επιμένει στην ανάδειξη των πολλών αντικρουόμενων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, από τους απλούς υποψήφιους βουλευτές μέχρι και προβεβλημένα στελέχη όπως ο κ. Γ. Βαρουφάκης. Ειδικά όσα δήλωσε ο τελευταίος περί του προτιμητέου «θανάτου» σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους εταίρους, αποτέλεσαν αντικείμενο νέων δηλώσεων από την κ. Μαρία Σπυράκη, αλλά και τηλεοπτικού σποτ του κόμματος.

Η προσπάθεια της Ν.Δ. κατατείνει στο να αναδειχθούν οι κίνδυνοι απομόνωσης της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, εξ ου και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς χθες απέρριψε την κριτική ότι τα εν λόγω τηλεοπτικά μηνύματα συνιστούν αρνητική διαφήμιση. «Αποτυπώνουμε ένα μέρος μόνον από όσα λένε ή περιγράφουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζε χθες κορυφαίος συνεργάτης του κ. Σαμαρά, σημειώνοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να αναδείξει τους κινδύνους. Ωστόσο, σε πείσμα των προσπαθειών της Ν.Δ., πολλοί εκ των ερωτώμενων στις δημοσκοπήσεις δεν φοβούνται το ενδεχόμενο του Grexit, ψηφίζοντας ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ με τη... βεβαιότητα ότι δεν θα εφαρμόσει όσα διακηρύττει.
 kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου