"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΤ στην ΕΡΤ μετά το δώρο στους καναλάρχες

 
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα και συνοδεία εισαγγελέα, 8 διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο Ραδιομέγαρο και ζήτησαν την εκκένωσή του απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση με συλλήψεις. Ένταση επικράτησε όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και συνδικαλιστές ζήτησαν να μπουν στο χώρο και να είναι παρόντες στην καταμέτρηση των μηχανημάτων. Πλήθος κόσμου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των εργαζομένων για συμπαράσταση. Συγκέντρωση 4 μμ. Στάση εργασίας 3-6 μμ στα ΜΜΕ.
ραδιομέγαρο ραδιομέγαρο Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε" Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε"
Η εισβολή πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που νομιμοποιεί τα τηλεοπτικά κανάλια. Η επιχείρηση ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου.
 
Τα ΜΑΤ εισέβαλλαν λίγο μετά τις 4 το πρωί και μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας -δώρο στους καναλάρχες:
 
 
Την κατάσταση περιέγραψε εκείνη την ώρα σε ηχητικό ντοκουμέντο ο δημοσιογράφος που ήταν στο Ραδιομέγαρο λέγοντας:"Καλωσήρθες Μεσαίωνα"
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΓΑΔΑ ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα σε ρόλο "διαπραγματευτή" προκειμένου να γίνει η επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου, χωρίς να σχηματιστεί δικογραφία και χωρίς να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.Η ΓΑΔΑ απέστειλε αίτημα προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, προκειμένου να παραστεί εισαγγελέας στην επιχείρηση, που σχεδιαζόταν για τα ξημερώματα, επικαλούμενη τον κανονισμό δικαστηρίων. Η επιχείρηση έγινε παρουσία του εισαγγελέα Νίκου Γκύζη.
 
Η επέμβαση έγινε μετά από συνεννόηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο- όπως επιβεβαίωσε και ο Σίμος Κεδίκογλου- ενώ το επιχειρησιακό σκέλος χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξη, Νίκος Δένδιας.
   Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε" Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης "Ε" Το χρονικό της επέμβασης:
 
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 4.20 τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν από την πλαϊνή είσοδο επί της οδού Δημητσάνας, απέκλεισαν το Ραδιομέγαρο και κάλεσαν τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν χημικά και οι εργαζόμενοι απωθήθηκαν.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν τις δύο πύλες του ραδιομεγάρου απαγορεύοντας την είσοδο ακόμη και σε βουλευτές ή συνδικαλιστές που ζητούσαν να είναι παρόντες στη διαδικασία της καταγραφής των μηχανημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση της εκκένωσης του κτιρίου και η καταγραφή ολοκληρώθηκε στις 08.30 και η παραμονή των αστυνομικών δυνάμεων έχει την έννοια της φύλαξης του κτιρίου προκειμένου να παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών.
 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές, του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π.Καλφαγιάννη, του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΕΡΑ Ν.Τσιμπίδα και άλλων δύο εργαζομένων. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.
 
Έντονη παρουσία βουλευτών, συνδικαλιστών, υποστηρικτών 
 
Πλήθος κόσμου σπεύδει να εκδηλώσει τη συμπαράστασή του. Κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα της Μεσογείων, με τα ΜΑΤ να έχουν φύγει από την είσοδο και να έχουν παραταχθεί στην απέναντι πλευρά και τον κόσμο να είναι συγκεντρωμένος πλέον έξω από την πύλη.
 
"Βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της δουλειάς των συναδέλφων μας" δήλωσε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, η οποία βρίσκεται με τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης, έξω από το Ραδιομέγαρο. "Δέκα μέρες πριν από την επέτειο της χουντικής επέμβαση στο Πολυτεχνείου, η τροϊκανή κυβέρνηση εισέβαλε με τον ίδιο τρόπο στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητάω το αυτονόητο, να μπω στο Ραδιομέγαρο γιατί δεν μπορεί να γίνεται αυτό χωρίς την παρουσία των εργαζομένων" δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.
 
Στο Ραδιομέγαρο βρέθηκαν από νωρίς βουλευτές του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τους Ν. Βούτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Δημ.Στρατούλη, που ζήτησαν να εισέλθουν στο κτίριο."Δεν μας άφηναν επί 2,5 ώρες να προσεγγίσουμε το ραδιομέγαρο. Καλούμε τον κόσμο να εκφράσει την αλληλεγγύη του. Είναι έξω από κάθε λογική να απαγορεύουν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ή την πρόσβαση σε αυτό, που ήταν ο ναός της ενημέρωσης εδώ και χρόνια. Ο εισαγγελέας κρύβεται, λέει ότι δεν είναι υπεύθυνος για την επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα ζητάμε διαρκώς να μπούμε στο Ραδιομέγαρο" δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.
 
Ο Σίμος Κεδίκογλου έκανε λόγο για αποκατάσταση της νομιμότητας  ενώ ερωτηθείς για τα περιφερειακά στούντιο και την ΕΤ3 που εξακολουθούν να είναι σε λειτουργία καθώς και το εάν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία, είπε ότι πρόκειται για διαφορετικές περιπτώσεις, σημειώνοντας ότι τα μηχανήματα και το Ραδιομέγαρο ήταν απαραίτητα ενόψει της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε.
 
Αγωνιώδεις εκκλήσεις των εργαζομένων που βρίσκονταν εκεί, για συμπαράσταση από τον κόσμο. To μήνυμα που μεταδίδουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέσω του ertopen, είναι: "Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.
Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!Όταν τα τηλέφωνα σιγήσουν, αυτό που θ' ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση & θέασή σας!".
 enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου