"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Κριτική κατά και των «τριών»

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη στάση στη Σύνοδο Κορυφής και στον πρωθυπουργό για την επιστολή του προς τους εταίρους. Στο στόχαστρο και οι Βενιζέλος, Κουβέλης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση -έστω και κατόπιν εορτής- να δηλώσει ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά στην
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση -έστω και κατόπιν εορτής- να δηλώσει ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα»
Το πρώτο δείγμα γραφής της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώθηκε στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα -στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής- καθώς επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη στάση της στη Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την αντιπολιτευτική στρατηγική αλλά και τον... «οδικό χάρτη» που θα οδηγήσει στην επανίδρυση της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση -έστω και κατόπιν εορτής- να δηλώσει ότι «αν δεν ισχύσει και για την Ελλάδα ό,τι ίσχυσε για την Ισπανία και την Ιταλία, η τρόικα δεν έχει καμία δουλειά στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως, αν αυτό δεν ισχύσει, η κυβέρνηση θα πρέπει να προβάλει βέτο στο ευρωπαϊκό σύμφωνο.
«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα ήταν το μαλακό μαξιλάρι της Μέρκελ» τόνισε ο κ. Τσίπρας, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, γιατί με την επιστολή του «φρόντισε» -όπως είπε- «να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από την αίθουσα της Συνόδου και τα επίδικά της».
Οξύτατη κριτική έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στους δυο κυβερνητικούς εταίρους, τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, γιατί «επέλεξαν να απουσιάζουν από τη διαπραγμάτευση», απευθύνοντας το ερώτημα «ποιος είναι ο λόγος να φτιάχνετε εθνικές ομάδες, όταν δεν είστε σε θέση ούτε καν να μπείτε στο γήπεδο;».
Για την επόμενη ημέρα ο Α. Τσίπρας ανέφερε: «Δεν είμαστε το ίδιο πριν και μετά τις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις. Τώρα όμως έχουμε μπροστά μας μια πιο κρίσιμη αναμέτρηση. Την αναμέτρηση με τον εαυτό μας και με τις δικές μας αδράνειες και αγκυλώσεις. Είναι η πιο δύσκολη αναμέτρηση και ταυτόχρονα η βασικότερη προϋπόθεση για να είναι επιτυχής η αναμέτρησή μας με την Ιστορία».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο τη συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κόσμο που τον στήριξε και επεσήμανε: «Να μετατρέψουμε αυτή την ευρεία εκλογική και πολιτική στήριξη προς την Αριστερά σε ενεργή κοινωνική και πολιτική στάση. Χρειάζεται να στήσουμε ακόμα πιο ισχυρά και ακόμα πιο οργανωμένα δίκτυα αντίστασης και αλληλεγγύης. Να δημιουργήσουμε υποδείγματα κοινωνικής δράσης απέναντι στην κρίση».
Σχετικά με τις διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως πρέπει «ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ να είναι μια βαθύτατα πολιτική διαδικασία. Να ενισχύει όχι μόνο τα πολιτικά αλλά και τα κινηματικά χαρακτηριστικά» δίνοντας ως παράδειγμα τις ανοικτές συνελεύσεις. «Μέσα από δημοκρατικό διάλογο και σταθερά βήματα να προχωρήσουμε για να εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σύγχρονη, λαϊκή, δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς» είπε ο κ. Τσίπρας.
Τον Σεπτέμβριο
Ξεκινούν λαϊκές συνελεύσεις

Από τις λαϊκές συνελεύσεις και την εγγραφή νέων μελών ξεκινά η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Τον Σεπτέμβριο οι τοπικές συνελεύσεις εκλέγουν αντιπροσώπους για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, όπου αποφασίζεται οι διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο. Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη εκλέγει τα όργανα και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου. Το ιδρυτικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού του 2013.
Παναγιώτης Τσούτσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου