"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα το μνημόνιο

«Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο του Economist και υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους της, «αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο».

Τσίπρας: Πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα το μνημόνιο
Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την εξαίρεση, όπως είπε, της χώρας από τις «καταρχήν θετικές» αποφάσεις του Συμβουλίου για τις «υπερχρεωμένες» χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και υποστήριξε ότι η τρικομματική κυβέρνηση συντάσσεται με τον ευρωπαϊκό Βορρά.
«Όσο περισσότερο θα διαρκεί το Μνημόνιο τόσο πιο γρήγορα θα εξαντλούνται οι κοινωνικές και οικονομικές αντοχές της χώρας», υποστήριξε και τόνισε ότι η συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας είναι που θα οδηγήσει στο τέλος στην εξώθηση, στην οικειοθελή αποχώρηση της χώρας από την ευρωζώνη, τη μόνη θεσμική έξοδο από την Ευρωζώνη, εξέλιξη την οποία χαρακτήρισε «απευκταία για όλους».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «πρέπει να εγκαταλείψουμε άμεσα, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, αυτό το μη βιώσιμο σχέδιο του μνημονίου» και πως καμία συζήτηση για κανένα θέμα δεν μπορεί να ξεκινήσει με την τρόικα πριν διασφαλιστεί ρητά για τη χώρα το κεκτημένο της 29ης Ιουνίου.
Επιπλέον, σημείωσε ότι «η χρεοκοπία της τρόικας δεν πρέπει να εξελιχτεί σε χρεοκοπία μιας ολόκληρης χώρας».
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι το μετεκλογικό τοπίο θυμίζει την «ανήσυχη ηρεμία πριν την αναμενόμενη καταιγίδα» που επικρατούσε και στην πρώτη μετεκλογική περίοδο του 2009 και πρόσθεσε ότι «κυριαρχούν οι υπεκφυγές και οι παραπομπές» σε μια «προσχηματική» προγραμματική συμφωνία πολιτικών δυνάμεων που, όπως είπε, είναι εκ των προτέρων αποφασισμένες να συνεχίσουν την εφαρμογή του Μνημονίου.
Εξαπολύοντας επίθεση προς την τρικομματική κυβέρνηση ανέφερε ότι απέδειξε πως δεν έχει ούτε τη βούληση ούτε την προετοιμασία για να διαπραγματευτεί , πως στην πιο κρίσιμη μάχη της Συνόδου Κορυφής δεν μπήκε στον κόπο να μπει καν στο γήπεδο και να αγωνιστεί.
Να ισχύσουν και για την Ελλάδα οι πρόσφατες αποφάσεις
Θέση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο κ. Τσίπρας, είναι πως ό,τι ισχύει για την υπόλοιπη Ευρωζώνη θα πρέπει να ισχύσει και για τη χώρα μας και ότι η εξαίρεσή από την απόφαση του Συμβουλίου υπονομεύει την ισοτιμία της στην Ευρωζώνη.

Επιπλέον, παραπέμποντας στην έκθεση του ΔΝΤ της 9ης Μαρτίου 2012 που, όπως είπε, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε απορρίψει πρόταση για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «σήμερα οι ίδιες δυνάμεις με την προσθήκη του κ. Κουβέλη διατυμπανίζουν την τότε άρνησή τους ως νέο δήθεν εθνικό στόχο».
Επ' αυτού, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επιμήκυνση δημοσιονομικής προσαρμογής αποτελεί υπεκφυγή και όχι λύση για το πρόβλημα, στο βαθμό που συνεχίζει να βασίζεται σε προγράμματα σκληρής λιτότητας.
Ανέφερε ότι οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ακόμα και εάν επιχειρηθούν, σε αυτό το περιβάλλον δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στο μνημόνιο ότι επιτείνει την ύφεση και εντείνει τη δανειακή επιβάρυνση της χώρας.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι υπήρχαν και ίσως ακόμα να υπάρχουν σημαντικά περιθώρια διαπραγμάτευσης «που ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από την ελληνική πλευρά» και σημείωσε ότι «η βέλτιστη λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί και πρέπει να δοθεί στο επίπεδο της Ευρωζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου