"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στο Κίεβο για νομοσχέδιο που προωθεί τη ρωσική γλώσσα

Αστυνομικοί στο Κίεβο έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν εκατοντάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για γλωσσικό νόμο που προωθεί τα ρώσικα.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από κτίριο όπου ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, επρόκειτο να δώσει ομιλία.


Ακτιβιστές εκτιμούν ότι περίπου 1.000 άτομα κατέβηκαν στους δρόμους του Κιέβου.


Ο νέος νόμος, τον οποίο ετοίμασε το κόμμα του Γιανούκοβιτς, υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο την Τρίτη, χωρίς συζήτηση επί των τροπολογιών.


Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής, Βολοντιμίρ Λίτβιν, να παραιτηθεί. Την παραίτησή του υπέβαλε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μίκολα Τομένκο.


Ο νόμος αναγνωρίζει τα ρώσικα, μητρική γλώσσα πολλών ανθρώπων στα ανατολικά και νότια της Ουκρανίας, ως «τοπική γλώσσα».


Αυτό σημαίνει ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ρώσικα, εάν τουλάχιστον το 10% του τοπικού πληθυσμού χρησιμοποιούν ως μητρική γλώσσα τη ρωσική.


Πολλοί φοβούνται ότι θα προκαλέσει προβλήματα στην εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και θα οδηγήσει το Κίεβο στη σφαίρα επιρροής της Μόσχας.


Το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος όταν υπογραφεί από τον Ουκρανό πρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου