"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Τουρκία απάντησε με βομβαρδισμό στη Συρία

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή ύστερα από τη χθεσινή πτώση όλμου σε τουρκικό χωριό στη μεθόριο, ο οποίος προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μιας οικογένειας, και την απάντηση της Τουρκίας με πυρά πυροβολικού σε στόχους μέσα στη Συρία.

Το πυροβολικό έπληξε στόχους «σε σημεία στη Συρία που εντοπίστηκαν με ραντάρ, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής», ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από την Άγκυρα.

Η Τουρκία, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ποτέ δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις κατά της εθνικής ασφάλειας από το συριακό καθεστώς».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου που τάχθηκε στο πλευρό της Τουρκίας και δήλωσε ότι θα πρέπει επιτέλους τα υπεύθυνα κράτη ν’ αντιδράσουν και να βάλουν τέλος στην κυριαρχία Άσαντ, ανοίγοντας το δρόμο για τη διαδοχή του.

Μετά από αίτημα της Άγκυρας, αργά την Τετάρτη συνεδρίασαν τα μέλη του ΝΑΤΟ με αφορμή το περιστατικό και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 για απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της ασφάλειας κράτους-μέλους.

Στην ανακοίνωση, μετά από μία πολύ σύντομη συνεδρίαση, το ΝΑΤΟ ζήτησε την άμεση διακοπή των επιθετικών πράξεων κατά της Τουρκίας από τη Συρία, πράξεων που συνιστούν «κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου».

Η Συμμαχία επισήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας. «Όλοι οι σύμμαχοι καταδίκασαν το επεισόδιο» και διατύπωσαν «ένα απερίφραστο μήνυμα υποστήριξης στην Τουρκία», η οποία αποτελεί μέλος της συμμαχίας, σύμφωνα με διπλωματική πηγή.

Επίσης, η Τουρκία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να λάβει τα «αναγκαία μέτρα», για να σταματήσει η επιθετικότητα της Συρίας και να εξασφαλιστεί ότι η Δαμασκός σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Άγκυρας.

Μητέρα με τέσσερα παιδιά

Η οβίδα από το συριακό έδαφος και συγκεκριμένα από το Ταλ-αλ-Αμπιάντ, πιθανόν από κυβερνητικές δυνάμεις, έπληξε κατοικία στη μεθοριακή κωμόπολη Ακτσάκαλε στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώνοντας μία μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της. Η απόσταση ανάμεσα στις δυο περιοχές είναι μόλις ένα χιλιόμετρο.

Υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες, μεταξύ των οποίων παιδιά, ανέφεραν μάρτυρες.

Η κωμόπολη πλήττεται τακτικά το τελευταίο διάστημα από αδέσποτες σφαίρες και οβίδες που εκτοξεύονται στις μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Μπασάρ αλ- Άσαντ και των Σύρων αντικαθεστωτικών κοντά στη μεθόριο, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν θύματα.

Η Συρία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τους θανάτους και υποστήριξε ότι ερευνά το περιστατικό.

Ο υπουργός Πληροφοριών Ομράν Ζοαμπί δήλωσε ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών και κάλεσε τις άλλες χώρες να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας, ελέγχοντας τα σύνορα τους και σταματώντας την είσοδο στο συριακό έδαφος ένοπλων ομάδων.

Για το περιστατικό συνεδρίασε εκτάκτως η τουρκική ηγεσία υπό τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν για να εκτιμήσει την κατάσταση ενώ παρατηρήθηκε κίνηση στρατιωτικών μονάδων προς τη μεθόριο, όπως ανέφερε στο δικτυακό της τόπο η Hurriyet.

«Ξεπερνά τα όρια»

Η τουρκική διπλωματία κινήθηκε ταχύτατα μετά το περιστατικό.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον η οποία εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα.

Επίσης, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, που σύστησε αυτοσυγκράτηση αλλά και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, και τον διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία Λακχντάρ Μπραχίμι.

Για «πολύ σοβαρό επεισόδιο που ξεπερνά τα όρια» είχε κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεσίρ Αταλάι, λέγοντας ότι η Συρία πρέπει να λογοδοτήσει και να δοθεί απάντηση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Οι σχέσεις Συρίας και Τουρκίας, άλλοτε στενών συμμάχων, επιδεινώθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού στα ανοιχτά της Συρίας και το θάνατο των δύο πιλότων του,

Ύστερα από κάποιες προσπάθειες επίλυσης της κρίσης, η Τουρκία σταδιακά εγκατέλειψε την άλλοτε σύμμαχό της και άρχισε να στηρίζει ενεργά την ένοπλη αντιπολίτευση που μάχεται κατά του Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου