"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

CERN: Βρήκαμε ένα νέο σωματίδιο, που ταιριάζει σε όσα ξέρουμε για το μποζόνιο του Χιγκς

Ένα νέο σωματίδιο, που ταιριάζει πολύ στην περιγραφή του μποζονίου του Χιγκς, γνωστό και ως σωματίδιο του Θεού, ανακάλυψαν οι επιστήμονες του ευρωπαϊκού οργανισμού πυρηνικών ερευνών (CERN), έξω από τη Γενεύη. «Πρόκειται σίγουρα για μποζόνιο, και πολύ πιθανό για το μποζόνιο του Χιγκς. Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αλλά είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη συνέχεια», είπαν σήμερα οι ερευνητές. Η ανακοίνωσή τους στο αμφιθέατρο του CERN έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους συναδέλφους τους, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Πίτερ Χιγκς, ο βρετανός φυσικός, που έδωσε το όνομά του στο επίμαχο σωματίδιο τη δεκαετία του '60. «Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό όσο ζω», δήλωσε συγκινημένος ο Χιγκς.
Δείτε ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου


«Η σημερινή ανακοίνωση είναι απόδειξη του ταλέντου και της ικανότητας των ερευνητών. Είπα στην οικογένειά μου να βάλει την σαμπάνια στην κατάψυξη», δήλωσε ο βρετανός επιστήμονας, που παρακολούθησε συγκινημένος την ανακοίνωση μέσα στο αμφιθέατρο του CERN, του ευρωπαϊκού οργανισμού πυρηνικών ερευνών.

Μαζί του βρίσκονταν στο CERN για την ανακοίνωση και τρεις ακόμα επιστήμονες που βοήθησαν στη διατύπωση της θεωρίας για το μποζόνιο του Χιγκς τη δεκαετία του '60.


Οι ειδικοί πάντως, επισημαίνουν πως δεν πρόκειται να επιβεβαιωθεί οριστικά η ανακάλυψη πριν από τον Οκτώβριο, καθώς ο επιταχυντής σωματιδίων του εργαστηρίου πρέπει να κλείσει για εργασίες συντήρησης.


«Αν δεν ήμουν ειδικός, θα σας έλεγα ότι το βρήκαμε. Ως επιστήμονας όμως, πρέπει να τονίσω ότι πρέπει να περιμένουμε για να το επιβεβαιώσουμε απόλυτα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ραλφ-Ντίτερ Χόαγιερ, γενικός διευθυντής του CERN.


«Για να καταλάβετε τη σημασία του μποζονίου του Χιγκς, αν δεν υπήρχε αυτό, δε θα υπήρχατε ούτε εσείς», τόνισε ο Χόαγιερ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη σημασία του σωματιδίου του Θεού.


Οι επιστήμονες τόνισαν επίσης ότι η έρευνα για το μποζόνιο εξελίσσεται πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν, χάρη και στην εκπληκτική απόδοση των ανιχνευτών και επιταχυντών του CERN που κατασκευάστηκαν μετά από γενιές εμπειρίας και τεχνογνωσίας.


H παρουσίαση και η συνέντευξη Τύπου των αποτελεσμάτων γίνεται στο αμφιθέατρο του CERN στη Γενεύη. Είναι διαθέσιμη ως
webcast στο δικτυακό τόπο του CERN.

Παρά την απαγόρευση δηλώσεων που είχε επιβληθεί στους ερευνητές, ανεπίσημες δηλώσεις που έγιναν μέσα στην εβδομάδα αποκάλυψαν ότι οι ανιχνευτές ATLAS και CMS, κατέγραψαν ίχνη ενός σωματιδίου που μοιάζει με το μποζόνιο του Χιγκς.


Για να γίνει επισήμως δεκτή η ανακάλυψη, οι ερευνητές θα πρέπει να αποδείξουν ότι το νέο σωματίδιο συμπεριφέρεται όπως το Χιγκς.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου