"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Κέντρα βασανισμού λειτουργούν σε όλη τη Συρία

Οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας λειτουργούν κέντρα βασανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, όπου οι κρατούμενοι υφίστανται ξυλοδαρμούς, με καλώδια και ρόπαλα, καίγονται με οξύ και βιάζονται, σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την οργάνωση, έχουν εντοπιστεί 27 κέντρα κράτησης, τα οποία άρχισαν να λειτουργούν από την έναρξη της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από 200 συνεντεύξεις με ανθρώπους που κατήγγειλαν ότι κρατήθηκαν και βασανίστηκαν στα κέντρα αυτά.

Σύμφωνα με την έκθεση, δεκάδες χιλιάδες άτομα συνελήφθησαν και κρατήθηκαν από την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών, το Διευθυντήριο Πολιτικής Ασφαλείας, το Διευθυντήριο Γενικών Πληροφοριών και το Διευθυντήριο Πληροφοριών της Αεροπορίας.


Η οργάνωση έχει εντοπίσει και καταγράψει περισσότερες από 20 μεθόδους βασανισμού, που παραπέμπουν «σαφώς σε άσκηση κρατικής πολιτικής βασανιστηρίων και κακοποιήσεων και κατά συνέπεια συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να προσφύγει για το θέμα της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και να προσαρμόσει το καθεστώς των κυρώσεων στους αξιωματούχους που είναι υπεύθυνοι για τις κακοποιήσεις.


«Οι διαστάσεις και η απανθρωπιά αυτού του δικτύου των κέντρων βασανιστηρίων είναι πραγματικά φρικιαστικές» δήλωσε ο Ολε Σόλβανγκ, ερευνητής της οργάνωσης. «Η Ρωσία δεν πρέπει να κρατήσει χέρι προστασίας πάνω από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι γι' αυτό», πρόσθεσε.


Η Ρωσία και η Κίνα, σύμμαχοι της Συρίας, έχουν προβάλει δύο φορές το βέτο τους κατά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Συρία. Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Ζεράρ Αρό δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επίτευξη συναίνεσης στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την παραπομπή της Συρίας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα είναι δύσκολη.


Η επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ Ναβί Πιλάι επανέλαβε ότι το θέμα της Συρίας πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο διότι είναι πιθανόν να έχουν διαπραχθεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και άλλα εγκλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου