"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ. απορρίπτει τις κατηγορίες για «κουκούλωμα» της υπόθεσης Κουλούρη

Απορρίπει η Ελληνική Αστυνομία τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη. Ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης, σε έλεγχο που του έγινε για τροχαία παράβαση το Σάββατο, παρέσυρε και τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του έναν 25χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σε απάντηση των αιτιάσεων, η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι αρμόδιοι για τον σχηματισμό δικογραφίας είναι «οι ανακριτικοί υπάλληλοι υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές.
Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με την Αστυνομία «η  αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο "κουκούλωμα", ή "ιδιαίτερη μεταχείριση" ή "άνιση αντιμετώπιση των πολιτών" δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου
Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής».

Όσον αφορά τις αιτιάσεις των ειδικών φρουρών για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει: «Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής, και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

Η Αστυνομία ζητεί με την απάντησή της απο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών να αναλογιστεί «τις ευθύνες απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα. 

Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στο εσωτερικό της Αστυνομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου