"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

Τούρκος απόστρατος συνελήφθη ως ύποπτος πραξικοπήματος

Προφυλακίστηκε ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός ε.α., Ιλκέρ Μπάσμπουγ, με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος και της ιδιότητας ως υψηλά ιστάμενου μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

Τούρκος απόστρατος συνελήφθη ως ύποπτος πραξικοπήματος
Πρόκειται για ιστορική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά στην Τουρκία προφυλακίζεται ένας πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως από πολιτικό εισαγγελέα.

Ο Μπάσμπουγ (αρχηγός του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων την περίοδο 2008-2010) προφυλακίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αφού ανακρίθηκε προηγουμένως επί επτά ώρες. Μετά την ανάκριση παραπέμφθηκε στο δικαστήριο με αίτημα προφυλάκισης, πράγμα που συνέβη.


Πρόκειται για προφυλάκιση στο πλαίσιο της υπόθεσης που πήρε δικαστική μορφή τον περασμένο Ιούλιο όταν έγινε δεκτό το κατηγορητήριο σχετικά με την υπόθεση περί δημιουργίας ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο από το γενικό επιτελείο με σκοπό την προπαγάνδα και τη φθορά της κυβέρνησης. Εκτός από τον Μπάσμπουγ, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 29 άτομα, μεταξύ των οποίων τα δεκαπέντε είναι προφυλακισμένα.


Ουσιαστικά είναι μία από τις υποθέσεις που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των προσπαθειών που από το 2003, σύμφωνα με τα διάφορα κατηγορητήρια, κατέβαλλαν κατώτεροι, ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί μη στρατιωτικοί, με σκοπό τη φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν και τη δημιουργία συνθηκών για την επιβολή στρατιωτικού πραξικοπήματος.


Ο ίδιος ο Μπάσμπουγ σε γραπτή του ανακοίνωση αρνήθηκε τις κατηγορίες και υπογράμμισε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι μου προσάπτεται η κατηγορία 1,5 χρόνο μετά την αποστράτευσή μου. Αφού πρόκειται για κατηγορίες για την περίοδο κατά την οποία ήμουν εν ενεργεία, οι κρατικές αρχές θα έπρεπε να ξέρουν και τότε αν έχω υποπέσει σε τέτοιες πράξεις.


«Η κατηγορία περί συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση είναι η μεγαλύτερη ποινή που θα μπορούσε να μου επιβληθεί» ανέφερε επίσης ο Μπάσμπουγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου