"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τα επαγγέλματα που ακόμη γίνονται προσλήψεις Αλλά και απολύσεις

Τα επαγγέλματα που ακόμη γίνονται προσλήψεις
Οι τουριστικές επιχειρήσεις, τα εστιατόρια και οι κινητές μονάδες εστίασης, τα μπαρ, τα καταστήματα, τα διαφημιστικά γραφεία, οι μεταποιητικές βιομηχανίες και οι εταιρείες "ενοικίασης" εργαζομένων βρίσκονται στην "κορυφή" της λίστας των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν, αλλά και... απολύουν τους περισσότερους είτε για να καλύψουν νέες ανάγκες (λόγω εποχικότητας και αυξημένων αναγκών) είτε για να υποκαταστήσουν τους "ακριβότερους" με "φθηνότερους" εργαζόμενους. Την πρώτη θέση – σύμφωνα με την "Ημερησία" καταλαμβάνουν, ωστόσο, τον Απρίλιο οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (!) οι οποίες, ελλείψει επιχορηγήσεων και ενεργών μελών, βρίσκονται και αυτές σε κρίση κάνοντας μόνο... απολύσεις. Όπως δείχνουν τα επίσημα δεδομένα από το σύστημα "Εργάνη" του υπουργείου Εργασίας ο κλάδος του Τουρισμού κυριαρχεί, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας (κυρίως σερβιτόρων, υπαλλήλων, μαγείρων και καμαριέρων) υπερκαλύπτοντας, με βάση τα ίδια στοιχεία, τη συνεχιζόμενη, λόγω της παρατεινόμενης ύφεσης, απώλεια θέσεων μισθωτής απασχόλησης από άλλους κλάδους της οικονομίας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από το 50% των αυξημένων προσλήψεων που έγιναν τον Απρίλιο αφορούσαν ειδικότητες του συγκεκριμένου κλάδου ενώ το 84,12% των νέων προσλήψεων έγιναν στο Ν. Αιγαίο και στην Κρήτη (τουριστικές περιοχές) σε αντίθεση με την Αττική, πρωτεύουσα της ανεργίας, όπου το ισοζύγιο της απασχόλησης (διαφορά προσλήψεων και απολύσεων) ήταν αρνητικό.

Που γίνονται προσλήψεις

Οι περισσότερο ζητούμενες ειδικότητες για τις οποίες έγιναν οι προσλήψεις αφορούσαν υπαλλήλους γραφείου (9.223), σερβιτόρους (5.954), καμαριέρες ξενοδοχείων (4.723), πωλητές σε καταστήματα (3.341), ανειδίκευτους εργάτες σε μεταποιητικές βιομηχανίες (2.515), μάγειρες ξενοδοχείων και εστιατορίων (2.433), λαντζέρηδες ( 1.939) μπάρμαν (1.904), υπάλληλους υποδοχής και ενημέρωσης πελατών (1.630), υπάλληλους γραφείου (1.577) και εκτός των ξενοδοχείων σερβιτόρους (1.424) και μάγειρες (1.416).

Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες απολύσεις τον Απρίλιο

1. Υπάλληλοι γραφείου.
2. Ανειδίκευτοι εργάτες ορυχείων, κατασκευών, μεταποίησης και μεταφορών.
3. Πωλητές σε καταστήματα.
4. Ανειδίκευτοι εργάτες μεταποιητικών βιομηχανιών.
5. Συσκευαστές σταφίδας και φρούτων.
6. Σερβιτόροι.
7. Ανειδίκευτοι εργάτες δημοσίων έργων.
8. Λοιποί υπάλληλοι γραφείου.
9. Μπάρμαν.
10. Οδηγοί φορτηγών και βαρέων οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου