"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


<b>Οι τελικές διατάξεις </b><br>Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό των Δημοσίων Υπαλλήλων
Ένα μηχανισµό αξιολόγησης των περισσότερων από 100.000 υπαλλήλων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα θα στήσει η κυβέρνηση του Πασόκ ανοίγοντας τον δρόµο και για απολύσεις σε περίπτωση που δεν κριθούν αποδοτικοί στις εργασίες τους.

Μέσω του ΑΣΕΠ οι εργαζόµενοι σε ∆ΕΚΟ, ΝΠΙ∆ και ανώνυµες εταιρείες,θα περνούν , προκειµένου να αποφασιστεί εάν θα πάρουν το εισιτήριο µετάταξης στον στενό δηµόσιο τοµέα ή εκείνο της εξόδου από το ∆ηµόσιο, σύµφωνα µε τις προβλέψεις του νέου συστήµατος µετατάξεων που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Την νέα διαδικασία µετατάξεων, προανήγγειλε χθες ο υπουργός ΕσωτερικώνΓιάννης Ραγκούσης, και αφορά το πλεονάζον προσωπικό των φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, που θα µπουν σε διαδικασία εξυγίανσης ή ιδιωτικοποίησης. «Πρέπει να σταµατήσει το τυφλό σύστηµα των µετατάξεων, να µην πάµε στο τυφλό σύστηµα των απολύσεων, αλλά να πάµε σε ένα σύστηµα αξιολόγησης».

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης θα κρίνονται οι προς µετάταξη υπάλληλοι, εάν είναι ικανοί να συνεχίσουν να απασχολούνται πλέον σε φορείς του ∆ηµοσίου. «Εάν κάποιος δεν είναι άξιος διότι δεν είναι επιµελής, δεν είναι ευσυνείδητος, δεν είναι συναδελφικά σε σχέση µε τους ανθρώπους µε τους οποίους εργάζεται “εντάξει”,αυτός δεν µπορεί να πει κανείς ότι αυτόµατα ότι πρέπει να συνεχίσει να επιβαρύνει τον έλληνα φορολογούµενο», διευκρίνισε ο κ. Ραγκούσης.

Στο σηµείο αυτό τη σκυτάλη θα παίρνει το ΑΣΕΠ, που πρέπει να αποφανθεί για την αποδοτικότητα ή µη του κάθε εργαζοµένου. Βασικά στοιχεία για τον σχηµατισµό της κρίσης τής Αρχής θα αποτελούν οι υπηρεσιακοί φάκελοι των εργαζοµένων, δηλαδή πώς έχουν αξιολογηθεί στη διάρκεια της υπηρεσίας τους, εάν έχουν έρθει αντιµέτωποι µε πειθαρχικά παραπτώµατα και άλλα προβλήµατα.

Όλα καλά και όλα ωραία ακούγονται όλα αυτά που διάβασα στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κάθε κόμμα της αντιπολίτευσης.
Και ένα πολύ σοβαρό που πρέπει να λάβουν υπ΄όψιν τους είναι ποιός εγγυάται την φερεγγυότητα της επιτροπής που θα αποφασίζει τις απολύσεις των εργαζομένων ;
Ποιοί θα είναι αυτοί της επιτροπής;
Και φέρνω ένα μικρό παράδειγμα:
Εγώ είμαι του ΠΑΣΟΚ, και είμαι στην επιτροπή του ΑΣΕΠ
Και έχω κάνα 2-3 που έχω διαφορές μαζί τους γιατί είναι ΚΚΕ, ή ΝΔ τους κατηγορώ, βρίσκω λίγα στοιχεία ότι είναι ανυπότακτοι,ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να τους προσάψω, πείθω και τους υπόλοιπους στην επιτροπή που είμαστε μαζί,,,,,και τελικά τους απολύω.....
Φυσικά δεν θα προχωρήσω και σε άλλα, αυτό που αναφέρθηκα είναι το πιο απλό και ασήμαντο.
Ας προσέξει λοιπόν η κυβέρνηση τα βήματά της, διότι πολλά λάθη κάνει,τα οποία συντελούν εις την καταστροφή μας.
Πολύ φοβάμαι πως με αυτό τον τρόπο, ίσως χάσουν την δουλειά τους πολλοί εργαζόμενοι άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου