"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πανίσχυρη φυματίωση μεταφέρουν δεκάδες λαθρομετανάστες



Από : Δημοκρατία
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης που μεταφέρουν στη Ελλάδα δεκάδες λαθρομετανάστες από το Σουδάν και το Πακιστάν, χώρες όπου «ευδοκιμεί» η νόσος. Οπως επισημαίνουν, η πολυανθεκτική μορφή της νόσου,αντιστέκεται στα φάρμακα, γεγονός που σημαίνει ότι η θεραπευτική αντιμετώπιση της φυματίωσης επιστρέφει στο σημείο μηδέν! Παρότι τα κρούσματα της συγκεκριμένης μορφής της νόσου στη χώρα μας είναι ακόμη ελάχιστα, ο κίνδυνος είναι μεγάλος, τονίζουν οι ειδικοί, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένας ασθενής που θα προσβληθεί από αυτή τη μορφή της νόσου θα μολύνει ένα με δύο άτομα τον μήνα και 15-20 τον χρόνο! Τα παραπάνω τόνισαν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Ζαρογουλίδης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Δημοσθένης Μπούρος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης το Σάββατο 24 Μαρτίου.
Το πρόβλημα αποτελεί ήδη υγειονομική «βόμβα» για την περιοχή του Εβρου, που αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου «λαθραίων» στη χώρα μας, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων της (κοινής όπως τη γνωρίζουμε) φυματίωσης εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 1.500 στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» το 2011 κατεγράφησαν 67 περιστατικά φυματίωσης, εκ των οποίων τα 27 πολυανθεκτικά. «Το πρόβλημα δεν είναι ποσοτικό, είναι κυρίως ποιοτικό, διότι ένας ασθενής με πολυανθεκτική φυματίωση θα μολύνει κι άλλους» επισημαίνει ο κ. Ζαρογουλίδης.
«Πέρυσι καταγράφηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ 600 κρούσματα φυματίωσης στη χώρα μας. Με δεδομένο ότι δηλώνεται ένα στα τρία κρούσματα, ο αριθμός στη χώρα μας πρέπει να ξεπερνά τα 1.500» σημείωσε ο κ. Μπούρος, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Φυματίωσης, τονίζοντας ότι «το άτομο που θα προσβληθεί από πολυανθεκτική φυματίωση θα τη διασπείρει γιατί δεν υπάρχει φάρμακο για την αντιμετώπισή της». Η εμφάνιση της πολυανθεκτικής φυματίωσης, σύμφωνα με τον κ. Μπούρο, είναι πιθανό να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς με απλή φυματίωση δεν είναι συνεπείς στη θεραπευτική αγωγή τους, με συνέπεια το μυκοβακτηρίδιο της νόσου να αναπτύσσει αντοχή στα φάρμακα.
Επίσης, όπως σημειώνουν οι καθηγητές, το μοναδικό κέντρο διάγνωσης της ανθεκτικής και πολυανθεκτικής φυματίωσης βρίσκεται στην Αθήνα. «Παρότι έχουμε ζητήσει πολλές φορές και από το υπουργείο Υγείας και από την αρμόδια ΥΠΕ την προμήθεια του εξοπλισμού, που κοστίζει γύρω στα 50.000 ευρώ, για να γίνεται η διάγνωση στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”, δεν πήραμε καμία απάντηση» τονίζει ο κ. Ζαρογουλίδης. Αυτό σημαίνει, εξηγεί ο καθηγητής, ότι οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα υπάρχει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», που είναι εξειδικευμένο κέντρο για τους ασθενείς όλης της Βόρειας Ελλάδας, πρέπει να μείνει απομονωμένο για 10 μέρες σε θάλαμο μέχρι να έρθουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την πρωτεύουσα! Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να απομονωθούν και οι γύρω θάλαμοι, για να μην προσβληθούν οι άλλοι ασθενείς, δημιουργώντας ένα επιπλέον κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου