"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

24ωρη απεργία


Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην οποία μέχρι στιγμής συμμετέχουν και οι  τραπεζοϋπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους εργαζόμενους και βαθαίνουν την ύφεση. Σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι δάσκαλοι.
Στα αιτήματα-διεκδικήσεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος αναφέρονται:
* Η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
*Η απόρριψη όποιων αντι-ασφαλιστικών συνταγών, οι οποίες ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
* Η άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι μισθοί - τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
Μετά την απεργία θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να καθορίσει την συνέχεια των κινητοποιήσεων. 
«Ο αγώνας για να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα και να μην καταργηθούν ταεισοδηματικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας θα είναι διαρκείας», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία.
Στην απεργία συμμετέχουν και οι τραπεζοϋπάλληλοι μετά από σημερινή απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου (ΟΤΟΕ).
Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ίδια μέρα (5 Μαΐου) αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια.
48ωρη απεργία από τη ΔΟΕ
Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρες στάσεις εργασίας για τις 28, 29, 30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) που συνεδρίασε σήμερα.
Το απόγευμα της 29ης Απριλίου διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στις 10 Μαΐου θα ληφθεί η τελική απόφαση από την γενική συνέλευση προέδρων.
Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, προσανατολίζεται και σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- με το εργατικό κίνημα.
Οι δάσκαλοι όπως τονίζουν στην ανακοίνωση, ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου