"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

Ποιοι θα χάσουν το επίδομα ανεργίας από την Πρωτοχρονιά

Ποιοι θα χάσουν το επίδομα ανεργίας από την Πρωτοχρονιά

Αντιμέτωποι με τη διακοπή του επιδόματος ανεργίας θα βρεθούν δεκάδες χιλιάδες απολυμένοι σε λίγες ημέρες καθώς από το νέο έτος, ενεργοποιείται για πρώτη φορά μια πολύ αυστηρή προϋπόθεση. Με βάση αυτή, ο ΟΑΕΔ θα ψάχνει όχι μόνο αν έχουμε συγκεντρώσει τα απαιτούμενα ένσημα αλλά και πόσα έχουμε εισπράξει ως επίδομα ανεργίας στο παρελθόν. Κυρίως οι εποχικοί υπάλληλοι θα πέσουν στην παγίδα με αποτέλεσμα να χάσουν και το επίδομα ανεργίας.
Από το νέο έτος, ο ΟΑΕΔ θα ψάξει:
  1. 1.αν έχετε πραγματοποιήσει 125 ημέρες εργασίας στο τελευταίο 14μηνο πριν από την απόλυσή σας, χωρίς να υπολογίζονται (στις 125) οι ημέρες εργασίας \των δύο τελευταίων μηνών. Ειδικά για τους ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε τουριστικά και άλλα εποχιακά επαγγέλματα, για δύο συνεχείς χρονικές περιόδους (σεζόν) αρκούν 100 ημέρες εργασίας το τελευταίο 12μηνο.
  2. 2.Αν στα τέσσερα χρόνια που έχουν προηγηθεί από την υποβολή της αίτησης για επίδομα ανεργίας, έχετε εισπράξει επίδομα ανεργίας που να υπερβαίνει τους 18 μήνες (ή 450 ημέρες).
Πως αυτό θα λειτουργήσει πρακτικά; Αν κάποιος απολυθεί τον Ιανουάριο του 2013, θα προσκομίσει στον ΟΑΕΔ τα 125 ένσημα (ή περισσότερα) προκειμένου να διαπιστωθεί ότι πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει το επίδομα. Επιπλέον η υπηρεσία θα αναζητήσει για πόσους μήνες έχει επιδοτηθεί με επίδομα ανεργίας στο χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2009-Δεκέμβριος 2012. Αν έχει επιδοτηθεί για έξι μήνες, θα μπορεί να πάρει επίδομα για άλλους 12 μήνες δηλαδή να πάρει ολόκληρο το επίδομα. Αν έχει επιδοτηθεί για 12 μήνες, θα εισπράττει επίδομα για έξι μήνες. Αν έχει επιδοτηθεί για 18 μήνες μέσα σε αυτή την 4ετία, τότε δεν θα παίρνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου 2014, το πλαίσιο θα γίνει ακόμη αυστηρότερο καθώς ο μέγιστος αριθμός ημερήσιας επιδότησης μέσα σε μια 4ετία, θα μειωθεί από τις 450 στις 400 (δηλαδή από τους 18 μήνες στους 16).
Και τι γλιτώνουμε…
Στο προσχέδιο του φορολογικού νομοσχεδίου, είχε συμπεριληφθεί και εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας. Η διάταξη προέβλεπε ότι θα κόβεται το επίδομα ανεργίας σε όποιον εμφανίζει εισόδημα από άλλες πηγές άνω των 30.000 ευρώ. Ευτυχώς, στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, τέτοια διάταξη, δεν υπάρχει. Θα δούμε αν ενσωματωθεί κάτι σχετικό την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου