"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Πύργος και Αρχαία Ολυμπία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα καθώς και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στις πλημμυρισμένες περιοχές της Ηλείας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό πολιτών.
Ειδικότερα, έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια δεκάδες Ρομά που διέμεναν σε πρόχειρους καταυλισμούς, κυρίως σε περιοχές κοντά στον Αλφειό ποταμό, αλλά και γύρω από τον Πύργο, όπως επίσης και ένοικοι των εργατικών κατοικιών που βρίσκονται κοντά στον δρόμο που συνδέει τον Πύργο με το Κατάκολο.
Παράλληλα, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι μοναχές από την μονή Παναγίας Κρεμαστών, λόγω των κατολισθήσεων που είχαν σημειωθεί.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται την ίδια ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Σε επιφυλακή παραμένει πάντως ο κρατικός μηχανισμός τόσο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όσο και για την πρόληψη νέων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας που προβλέπεται ότι θα πλήξει από τις βραδινές ώρες περιοχές της Ηλείας.
Στην Ηλεία βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 33 οχήματα και δεκάδες άνδρες, ενώ έκτακτα μέτρα έχει λάβει και η Αστυνομία για την αποτροπή έκνομων ενεργειών.
Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε στο διοικητήριο στον Πύργο, αποφασίσθηκε να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής όσοι από τους πληγέντες δεν βρουν στέγη σε συγγενικά σπίτια. Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών, η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, αφού εκτός από σπίτια και καταστήματα έχουν πληγεί αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις.
Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με το θέμα:   

«Από τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, φτάσαμε σήμερα στις φονικές πλημμύρες του 2012 εξαιτίας της αμέλειας και της αδιαφορίας των προηγουμένων κυβερνήσεων.

Δυστυχώς, οι πιο τρομακτικοί φόβοι όλων μας επιβεβαιώθηκαν. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό Ηλείας, ήταν ικανά για να προκαλέσουν το χαμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας καθώς επίσης και ανυπολόγιστης αξίας υλικές ζημιές.

Η αδιαφορία της πολιτείας, για την υλοποίηση δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή, με χρήματα που θα προέρχονταν από το πρώην «ταμείο Μολυβιάτη» είναι παροιμιώδης. Ενώ, έχουν περάσει πέντε χρόνια από τις καταστροφικές
πυρκαγιές και την εντυπωσιακή προσπάθεια των Ελλήνων να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανοικοδόμηση της περιοχής, με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου τα χρήματα αυτά παραμένουν αδρανή στην Τράπεζα της Ελλάδας και
κανένα έργο για την αποκατάσταση και τη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής δεν έχει προχωρήσει.  

Η Δημοκρατική Συμμαχία, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις αγωνιούσε και καλούσε τους υπευθύνους να δράσουν άμεσα.

Ωστόσο, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω», τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος παρακολουθούσαν με αμηχανία τις εξελίξεις και περιορίζονταν σε  γενικόλογες τοποθετήσεις.

Οι ευθύνες είναι βαριές και πρέπει να αποδοθούν. Η Ηλεία, καλείται  να πληρώσει και πάλι, την ανευθυνότητα της Πολιτείας. Η κυβέρνηση έχει χρέος πλέον να αναλάβει δράση και να προχωρήσει: Στην άμεση εκταμίευση των χρημάτων του πρώην
«ταμείου Μολυβιάτη» ώστε να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στο Νομό.

Ήδη η κρατική ολιγωρία, κατάφερε τραγικά αποτελέσματα. Περαιτέρω καθυστερήσεις θα  ισοδυναμούν με εγκληματική αμέλεια.»

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς   

«Την ώρα αυτή το μείζον ζήτημα είναι να προστατευθούν αποτελεσματικά οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων, καθώς και να ληφθούν όλα τα μέτρα για την πρόληψη νέων πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω του επερχόμενου νέου κύματος κακοκαιρίας.
Είναι φανερό ότι πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες αδιαφορίας, αμέλειας,  έλλειψης συντονισμού και ανικανότητας για την αξιοποίηση διαθέσιμων χρηματοδοτικών μέσων  για την ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου