"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

«Εγώ θα σας οδηγήσω»

Το προεκλογικό του μανιφέστο δημοσίευσε στην εφημερίδα «Ιζβέστια» ο ρώσος Πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν, δίνοντας την πιο προσωπική, μέχρι σήμερα, εξήγηση για την απόφασή του να διεκδικήσει την επιστροφή του στην προεδρία της χώρας.
Στο πολυσέλιδο κείμενο απέρριψε την πιθανότητα γρήγορων πολιτικών μεταρρυθμίσεων και επικαλούμενος το ιστορικό πλαίσιο θέλησε να παρουσιαστεί ως εκείνος που πρέπει να οδηγήσει τη Ρωσία μέσα από μια μακρά και οδυνηρή ζώνη αναταράξεων που μόλις αρχίζει στον κόσμο. Το μανιφέστο του Πούτιν έχει τίτλο «Η Ρωσία συγκεντρώνει τις δυνάμεις της», όπως ήταν και ο τίτλος ενός κειμένου του 1856, στο οποίο ο περίφημος πολιτικός Αλεξάντρ Γκορτσακόφ είχε περιγράψει μια τσαρική εξωτερική πολιτική ευέλικτων συμμαχιών και σχετικής απομόνωσης από τις ευρωπαϊκές υποθέσεις καθώς είχε δοθεί έμφαση στην επίλυση εσωτερικών ζητημάτων.
Ο 59χρονος Πούτιν, που ηγείται της Ρωσίας από το 2000 ως πρόεδρος και κατόπιν ως Πρωθυπουργός, αναμένεται να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου παρά το λαϊκό κύμα δυσαρέσκειας που έχει εκφραστεί με μεγάλες διαδηλώσεις έπειτα από τις αμφιλεγόμενες για την αξιοπιστία τους βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Αναφέροντας τη λέξη «σταθερότητα» πολλές φορές, θέλησε να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του ότι ήταν ο άνθρωπος που εμπόδισε την Τσετσενία και την περιοχή του Βόρειου Καυκάσου να αποσχισθούν από τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι την εποχή που ανέλαβε την εξουσία η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. «Η σημερινή κατάσταση τότε θα φαινόταν ως υπεραισιόδοξη επιστημονική φαντασία», τόνισε θέτοντας ως πρόκληση τώρα την εύρεση τρόπων για ανάπτυξη. «Σήμερα ξέρω ποιες πολιτικές μου ήταν λανθασμένες και χρειάζονται αναπροσαρμογή», έγραψε, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες. Στο πλαίσιο μιας «μορφωτικής επανάστασης» υποσχέθηκε τη δημιουργία 25 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. «Το πιο ενδιαφέρον στο άρθρο του Πούτιν δεν είναι τα όσα γράφει αλλά τα όσα δεν αναφέρει καθόλου», σχολίασε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Βλαντίμιρ Ριζκόφ. «Δεν αναφέρεται καθόλου στο αυξανόμενο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, στη διαρροή κεφαλαίων, στην όλο και μεγαλύτερη διαφθορά και στον πλουτισμό των φίλων του».
Στο κείμενο, το οποίο σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του συνέταξε μόνος του στη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε ευθέως στις πρόσφατες μεγάλες αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις όπου οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη διακυβέρνησή του για διαφθορά, νεποτισμό και αδύναμους θεσμούς. Αναφέρθηκε επανειλημμένα στην ανάγκη σεβασμού της πλειοψηφίας και υπονόησε ότι οι πολίτες που επικρότησαν τις διαδηλώσεις θα απογοητευθούν σύντομα και θα αποχωρήσουν από την άμεση πολιτική δράση. Υιοθετώντας έναν τόνο γραφής που άλλοτε ήταν ακαδημαϊκός και άλλοτε δεν μπορούσε να κρύψει την ενόχλησή του, υποστήριξε ότι οι διαφωνούντες θα πρέπει να κοιτάξουν μακρύτερα, δηλαδή στις μακροπρόθεσμες πολιτικές επιλογές της Ρωσίας.
Απηύθυνε έκκληση στην αναδυόμενη μεσαία τάξη της χώρας του - την οποία υπολογίζει στο 20%-30% του συνολικού πληθυσμού και θεωρείται η κινητήρια δύναμη των διαδηλώσεων - να αφομοιώσει επαγγελματίες όπως οι καθηγητές και το ιατρικό προσωπικό, κοινωνικές ομάδες που θεωρείται ότι τον υποστηρίζουν.
«Η μεσαία τάξη είναι οι άνθρωποι που μπορούν να επιλέξουν πολιτικές, το μορφωτικό τους επίπεδο τους επιτρέπει να διαλέγουν συνειδητά υποψηφίους και όχι απλά να ψηφίζουν "με την καρδιά τους"», έγραψε, σε μια ειρωνική αναφορά στο σύνθημα του προκατόχου του Μπόρις Γιέλτσιν στις εκλογές του 1996.

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΚΗΝΗ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σκιαγραφεί μια ζοφερή εικόνα της εντεινόμενης διεθνούς αναταραχής, όπου τα οικονομικά σοκ σε συνδυασμό με κοινωνικές και εθνικιστικές εντάσεις δημιουργούν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Αναφέρει ότι άλλες χώρες που «προσπαθούν να εξάγουν δημοκρατία» - υπονοώντας τις ΗΠΑ - επίτηδες υποδαυλίζουν τη διαδικασία υποστηρίζοντας εξεγέρσεις, όπως αυτή στις χώρες της Μέσης Ανατολής, και χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως απαραίτητο μεσολαβητή μεταξύ Δύσης και Ανατολής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου