"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Σε πολεμική σύρραξη εξελίσσεται η διαμάχη Συρίας-Τουρκίας

Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν τη νύχτα και τα ξημερώματα από τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στη συνοριακή πόλη Τελ Αμπιάντ της Συρίας. Η Τουρκία προέβη σε αντίποινα για τα πυρά που δέχθηκε χθες η περιοχή Ακτσάκαλε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας από τη Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άμαχοι. Η τουρκική κυβέρνηση ζητεί τώρα την έγκριση της βουλής για αποστολή χερσαίων στρατιωτικών της δυνάμεων στη Συρία.

Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, αν παραστεί ανάγκη, ζητά η τουρκική κυβέρνηση με πρόταση που κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο τουρκικός τύπος γράφει ότι ακούγονται στην Ούρφα της Τουρκίας ήχοι από πυρά του τουρκικού πυροβολικού που πλήττουν το έδαφος της Συρίας.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση συνεδριάζει σήμερα από το πρωί με αντικείμενο τις εξελίξεις στο θέμα της Συρίας. Πρόταση που φέρει την υπογραφή του τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με σκοπό την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης για αποστολή δύναμης στη Συρία κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι «κλιμακώνεται η αρνητική επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία τόσο επί της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όσο και επί της εθνικής μας ασφάλειας».

Υπογραμμίζεται ότι «από τις 20 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Αραβικής
Δημοκρατίας της Συρίας έχουν πραγματοποιηθεί επιθετικές ενέργειες και προς τα εδάφη της χώρας μας, ενέργειες οι οποίες συνεχίστηκαν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες. Οι εν λόγω επιθετικές
ενέργειες εναντίον των εδαφών της χώρας μας βρίσκονται στα πρόθυρα ένοπλης επίθεσης». 

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 06.45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό έβαλλε τρεις φορές εναντίον συριακών θέσεων, ενώ σημειώνουν ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το τουρκικό έδαφος επλήγη από συριακά πυρά 16 φορές. Τα πυρά αυτά εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ από θέσεις που βρίσκονται σε απόσταση 3-20 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Αναφέρουν επίσης ότι κατά τα χτεσινά αντίποινα της Τουρκίας το τουρκικό πυροβολικό έπληξε με 50 βολές, 16 σημεία στη Συρία.

Η Τουρκία ζήτησε χθες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, να λάβει τα «αναγκαία μέτρα», για να σταματήσει η επιθετικότητα της Συρίας και να εξασφαλιστεί ότι η Δαμασκός σέβεται την εδαφική κυριαρχία της Άγκυρας, μετά από την επίθεση που εξαπολύθηκε από συριακό έδαφος κατά κατοικημένης τουρκικής περιοχής, με πέντε πολίτες νεκρούς.
 
«Αυτή είναι μια πράξη επιθετικότητας εναντίον της Τουρκίας από την πλευρά της Συρίας», σημειώνει ο τούρκος πρέσβης στον ΟΗΕ, Ερτογκρούλ Απακάν σε επιστολή του προς τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και παραβίαση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας », αναφέρεται επίσης στην επιστολή η οποία περιήλθε στην κατοχή του Ρόιτερς.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον, των Ηνωμένων Εθνών και του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την φονική συριακή επίθεση σε τουρκικό έδαφος.
 
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική συνομιλία με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον όπου η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα ανέφερε σε ανακοίνωση του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Συρία εξέφρασε την πρόθεσή της να διερευνήσει την «πηγή» από όπου εκτοξεύτηκαν οι οβίδες που έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία σκοτώνοντας πέντε πολίτες και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.

Ο υπουργός πληροφοριών της Συρίας, Ομράν Ζοαμπί μετέφερε επίσης τα συλλυπητήριά του προς τον τουρκικό λαό, λέγοντας ότι η χώρα του σέβεται την εδαφική κυριαρχία των γειτονικών χωρών.
 
Κάλεσε επίσης τις άλλες χώρες να σεβαστούν την κυριαρχία της Συρίας ελέγχοντας τα σύνορά τους και σταματώντας την είσοδο στο συριακό έδαφος ένοπλων ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου