"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ας τους “δώσουμε χαρτιά” να φύγουν γιατί οι λαθρομετανάστες δεν θα πάνε πουθενά!

laaaΤο ΚΚΕ Για τους μετανάστες: Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
 Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα, με απόδοση πλήρων εργατικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες: Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων κράτησης μεταναστών που οδηγεί στην εμπέδωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και θεωρούμε ότι η διέξοδος στο υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να είναι στηριγμένη στις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχόμενων μεταναστών, γρήγορη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων ασύλου από τις αρχές και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, τροποποίηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής για να οργανωθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση του ζητήματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Γ. Καρατζαφέρης για τους μετανάστες: Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε ακόμη, να αποχωρήσει η χώρα μας από τη Συνθήκη Σένγκεν και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες "να μας αδειάσουν τη γωνιά", υποστηρίζοντας ότι "όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού".
Τι είναι όμως η περιβόητη συνθήκη Σένγκεν;
Συμφωνία Σένγκεν ή Συνθήκη Σένγκεν καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου του 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την εγκατάσταση καθεστώτος ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και αστυνομική και δικαστική συνεργασία.
H Ιταλία υπέγραψε τη συμφωνία το 1990, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα το 1992, η Αυστρία το 1995 και η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία το 1996. Στην Ελλάδα η Σύμβαση Εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, η Συνθήκη Σένγκεν και ορισμένα πρόσθετα Πρωτόκολλα κυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο με το Νόμο 2514/1997.
Η Συνθήκη Σένγκεν τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 1995, δημιουργώντας τη ζώνη Σένγκεν, και ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την έναρξη ισχύος της συνθήκης του Άμστερνταμ το Μάιο του 1999. Έκτοτε, το κεκτημένο Σένγκεν (Schengen acquis) εφαρμόζεται και αναπτύσσεται περαιτέρω εντός του νομικού και θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.[1].
Οι έλεγχοι στα εσωτερικά χερσαία (στα χερσαία σύνορα συμπεριλαμβάνονται και τα αεροδρόμια) και θαλάσσια σύνορα μεταξύ αυτών των χωρών καταργήθηκαν. Τη συνθήκη Σένγκεν υπέγραψαν η Εσθονία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, η Κύπρος και η Ελβετία το 2004, η Βουλγαρία και η Ρουμανία το 2007 και το Λιχτενστάιν το 2008.
Σύμφωνα λοιπόν με την συνθήκη αυτή, οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε χώρα της ζώνης Σένγκεν χωρίς την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου (αν και καλό είναι να έχουν ένα από τα δύο μαζί τους, αφού μπορεί να τους ζητηθεί να αποδείξουν την ταυτότητά τους πχ κατά την επιβίβαση σε αεροσκάφος ή σε έλεγχο της αστυνομίας).
Ένας πολίτης μιας χώρας εκτός ΕΕ και ζώνης Σένγκεν μπορεί να ταξιδέψει σε ένα κράτος μέλος για μια διάρκεια τριών μηνών (90 ημερών) με την προϋπόθεση ότι πληροί τους όρους Σένγκεν, δηλαδή, κάποιος πρέπει να έχει στην κατοχή του έγκυρο διαβατήριο, να έχει στην κατοχή του θεώρηση διαβατηρίου σύντομης διαμονής, να μπορεί να αποδείξει το σκοπό του ταξιδιού του, να έχει στην κατοχή του επαρκείς πόρους συντήρησης για την περίοδο παραμονής και για την επιστροφή και τελικώς πρέπει να μην είναι καταχωρημένος στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν για την άρνηση εισόδου και δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια πολιτική ή εθνική ασφάλεια όλων των κρατών Σένγκεν.
Οπότε τι προτείνουν όλοι αυτοί που ζητούν να ... δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες ώστε αυτοί να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Να μετονομάσει κατά κάποιο τρόπο σε ... υπηκόους της η χώρα μας όλους τους λαθρομετανάστες ή έστω να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε μία τρίτη χώρα. Είναι δυνατόν όμως να συμβεί κάτι τέτοιο; Ας είμαστε απλά ειλικρινείς. Όχι.
Όταν κάποιοι προσπάθησαν να χορηγήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα
Η διασύνδεση της συνθήκης του Σένγκεν με το μεταναστευτικό ζήτημα οφείλεται κυρίως στην έντονη πίεση από μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τα γεγονότα της επονομαζόμενης “Αραβικής Άνοιξης”. Η Ιταλία, η  Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παράνομη µετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο. 
Ειδικότερα,  στο νησί Λαµπεντούσα της Ιταλίας αποβιβάστηκαν περίπου 25.000 μετανάστες από την Τυνησία μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2011, έναντι των 4.000 για όλο το 2010.  Η αρχική αντίδραση της Ιταλικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια από την Ένωση,  ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να χορηγήσει τρίμηνες άδειες σε πάνω από 20  χιλιάδες Τυνήσιους μετανάστες που κατέφθασαν στο Ιταλικό νησί της Λαµπεντούσας. 
Οι τρίμηνες άδειες συμπεριλαμβάνουν το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης εντός της περιοχής του Σένγκεν αλλά και το δικαίωνα εργασίας. Η Γαλλική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε έντονα λόγω της πιθανής  μετάβασης μεγάλου αριθμού Τυνήσιων μεταναστών στην Γαλλία καθώς εκεί ήδη κατοικεί μια μεγάλη κοινότητα Τυνήσιων και η γνώση της γαλλικής
γλώσσας την τοποθετεί ως ελκυστικό προορισμό.
Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία διευθετήθηκε  μετά την συνάντηση της 26ης Απριλίου όπου προτάθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης του μηχανισμού συνοριακών ελέγχων «προσωρινά»  σε ειδικές περιπτώσεις.  Όπως αναφέρεται στην επιστολή,  η Συνθήκη πρέπει να περιλαμβάνει τη δυνατότητα «να πραγματοποιούνται προσωρινά έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα σε περιπτώσεις εξαιρετικών δυσκολιών».
Το σύστημα Σένγκεν αποτελεί επί της ουσίας μια θεωρία εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών των διαφόρων εθνών της Ευρώπης. Εάν ένα κράτος προσπαθήσει να ... εξαπατήσει τα υπόλοιπα είναι φυσικό ότι αυτά απλά δεν θα το δεχθούν. Και αφού έχουν κυριαρχία στα εθνικά τους σύνορα, έχουν το δικαίωμα απλά να τα κλείσουν και να μην δεχτούν τα χαρτιά που θα τους ... πασάρουν ως ταξιδιωτικά έγγραφα οι λαθρομετανάστες.
Ούτως ή άλλως μετά τις κινήσεις της Γαλλίας στο περιστατικό με την Ιταλία επί της ουσίας δόθηκε το δικαίωμα στην ΕΕ να αναστείλει για κάποιο χρονικό διάστημα την ιδιότητα του μέλους της συνθήκης Σένγκεν για κάποιο κράτος που παραβιάζει αυτή την... εμπιστοσύνη.
Και μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει λόγια του αέρα. Είναι όμως αν μη τι άλλο περίεργο να ακούμε από τον Γ. Καρατζαφέρη να προτείνει αυτό ως λύση.
Πολύ απλά αν η χώρα μας επιχειρήσει να στείλει τους λαθρομετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά.  Και εάν βγει από την συνθήκη Σένγκεν πολύ απλά τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εκδώσει θα έχουν αξία ίση με ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εξέδιδε το ... Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Πρόκειται αν μη τι άλλο για ... φάουλ της οδού Καλλιρρόης που εκτίθεται στο συγκεκριμένο ζήτημα
Θα το πούμε για μία ακόμη φορά.
Τέτοιου είδους εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Είτε το παίρνεις απόφαση και κλείνεις τα σύνορά σου και συνεχίζεις μετά με συνεχείς απελάσεις (κατά πάσα πιθανότητα υπογράφοντας συμφωνία με κάποιο κράτος του τρίτου κόσμου όπου θα μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες μέχρι να υπογραφούν συμφωνίες με τις χώρες προέλευσής τους) είτε μετατρέπεις την χώρα σου σε ... ανοιχτό προορισμό για όλους τους εξαθλιωμένους του τρίτου κόσμου.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου