"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Είδε στον βυθό τους πυραύλους της αποστολής «Απόλλων 11»

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είδους χόμπι θα είχατε αν ήσασταν δισεκατομμυριούχος; Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com Τζεφ Μπέζος, η αξία της περιουσίας του οποίου φτάνει τα 18,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», έχει χόμπι να ανακαλύπτει κινητήρες παλιών πυραύλων - οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα στον βυθό του ωκεανού.
Μετά τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, που το Σαββατοκύριακο οδήγησε ένα μικρό υποβρύχιο στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης, στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ο 48χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ενθουσιασμένος στο μπλογκ του - που έχει προσφυώς ονομάσει Bezos Expeditions - ότι η ομάδα του που αποτελείται από επαγγελματίες των υποβρύχιων αποστολών βρήκε τους κινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στην εκτόξευση της αποστολής «Απόλλων 11».
Ενα σύντομο μάθημα ιστορίας: στις 16 Ιουλίου του 1969, πέντε κινητήρες F-1 πυροδοτήθηκαν, λειτούργησαν για λίγα λεπτά και μετά έπεσαν πίσω στη Γη, στον Ατλαντικό, όπως είχε σχεδιαστεί. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Νιλ Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, στο πλαίσιο της αποστολής «Απόλλων 11», στην οποία μετείχαν επίσης ο Μπαζ Ολντριν και ο Μάικλ Κόλινς.
Από τότε ήταν άγνωστο πού βρίσκονταν αυτοί οι κινητήρες. Για τους περισσότερους, θα παρέμενε για πάντα ένα άλυτο μυστήριο. Για τον Μπέζος όμως, ο οποίος ήταν 5 χρόνων όταν είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική αποστολή, φαίνεται πως αυτό έγινε ένα επίμονο ερώτημα. Και όταν απέκτησε τα δισεκατομμύριά του, πίστεψε ότι θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση.
Εγραψε στον ιστότοπό του πως η ομάδα του χρησιμοποίησε «τελευταίας τεχνολογίας σόναρ για μεγάλα βάθη» και εντόπισε τους κινητήρες σε βάθος 4.300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τώρα καταστρώνει σχέδια για να ανελκύσει έναν ή περισσότερους από τον βυθό. «Δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια κατάσταση μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι κινητήρες - έπεσαν στον ωκεανό με μεγάλη ταχύτητα και έμειναν μέσα στο αλμυρό νερό περισσότερο από 40 χρόνια», σημείωσε ο Μπέζος. «Από την άλλη, είναι φτιαγμένοι από ανθεκτικά υλικά, έτσι θα δούμε». Δεν έκανε πάντως σαφές πότε ακριβώς εντοπίστηκαν.
Ο μεγιστάνας του Ιντερνετ σημείωσε επίσης πως οι κινητήρες εξακολουθούν να είναι ιδιοκτησία της NASA• και πως αν η ομάδα του - την οποία χρηματοδοτεί ο ίδιος καταφέρει να ανακτήσει κάποιον από αυτούς, με τους οποίους «άρχισε το πρώτο ταξίδι της ανθρωπότητας προς ένα άλλο ουράνιο σώμα, φαντάζομαι πως η NASA θα αποφασίσει να τους διαθέσει στο Smithsonian ώστε να μπορούν όλοι να τους βλέπουν». Επισήμανε επίσης πως, αν καταφέρουν να ανακτήσουν περισσότερους, θα ζητήσει από τη NASA να διαθέσει έναν στο Μουσείο Πτήσεων του Σιάτλ όπου έχει την έδρα της η Amazon.
Περισσότερα από 40 χρόνια αφότου χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, ο πύραυλος Saturn V παραμένει η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή μηχανή που κατασκευάστηκε ποτέ. Καθένας από τους 5 κινητήρες του, ύψους 4 μέτρων, παρήγε 32 εκατομμύρια άλογα, καίγοντας 2,7 τόνους καυσίμου ανά δευτερόλεπτο.
 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου