"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κόντρες για τις ΜΚΟ «ανέργων»

Στ. Κουτμερίδης
Εντονη πολιτική αντιπαράθεση και εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει τα «πράσινα stage», όπως αποκαλούν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας», ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο την πρόσληψη 55.000 νέων ανέργων με πεντάμηνες συμβάσεις, μέσω κοινωνικών φορέων ή ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).
Στ. Κουτμερίδης Αφορμή ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, συνεργάτες του οποίου έσπευσαν με δική του ενθάρρυνση να συστήσουν ΜΚΟ για να διεκδικήσουν το πρόγραμμα που αντιστοιχεί στον νομό Σερρών και φυσικά το ποσοστό της προμήθειας (πάνω από 150.000 ευρώ), όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος».
Ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι όντως έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθεί το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για χρήση της ΜΚΟ αλλά υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση.
«Το ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο», δήλωσε στο «Βήμα fm» χθες. «Εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι' αυτό το πράγμα;»
Δεν έπεισε όμως ούτε τους συντρόφους του για τους αγαθούς σκοπούς του. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Σερρών, με ομόφωνη απόφασή της, εξέδωσε ανακοίνωση εις βάρος τού Στ. Κουτμερίδη. «Θεωρούμε πως "η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια" και δεν είναι δυνατόν να δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα STAGE, εμπαίζοντας και εγκλωβίζοντας τους πολίτες, να μιλάνε για "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και για δήθεν πρόθεση να βολευτούν τα "πράσινα παιδιά"», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Για το πρόγραμμα του νομού Σερρών που αφορά 1.200 νέους, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση οι εφτά δήμοι με το Εργατικό Κέντρο για να το διεκδικήσουν και να καλύψουν ανάγκες τους, αλλά τους μπήκε σφήνα ο Κουτμερίδης!
Η Ν.Δ. μιλάει για «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα». «Είναι τυχαίο πως τέτοιες "πράσινες" εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες-μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη τού κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προυπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων;»
Ο Γ. Μιχελάκης έδωσε στη δημοσιότητα 27 (εκτός από τις πρώτες 41) νέες επιτροπές και φορείς που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ προαναγγέλλει συγχωνεύσεις για οικονομία. Και αυτές τις εντάσσει σε μια ρουσφετολογική λογική «ημετέρων».
Ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ζητάει να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων: Για ποιο λόγο οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω ΜΚΟ και όχι απ' ευθείας από τους δήμους ή τους κοινωνικούς φορείς, στους οποίους θα απασχολούνται; Ποιες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον; Ποια θα είναι η προμήθειά τους;
Η υπόθεση Κουτμερίδη είχε και μια παράπλευρη απώλεια. Η καταγγελία του Γιάννη Μιχελάκη ότι η ΕΡΤ απέκρυψε «τη σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κουτμερίδη», προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου που «άδειασε» τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ.
«Είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα», δήλωσε. Δεν «άδειασε» όμως, με την ίδια άνεση και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου