"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η αντιαρματική τάφρος της Θράκης-Τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις.

  ( πώς εκλαμβάνουν το θέμα οι “γείτονες”>>>”Hürriyet : “Όταν τελειώσει η τάφρος στον Έβρο, δυνάμεις του ελληνικού στρατού θα μεταφερθούν στα νησιά”. )



Πηγή χάρτη: tovima.gr
[ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  Ι>>> ]
SPIEGEL-Online: Τάφρος στον Εβρο κατά των μεταναστών
Η Ελλάδα θέλει με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει τη μαζική εισροή μεταναστών, γράφει ο γερμανικός ιστότοπος
Ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών» και υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη. Η κυβέρνηση προφανώς ενισχύει τώρα τα σύνορά της: Σύμφωνα με δημοσίευμα ξεκίνησε η κατασκευή τάφρου, η οποία θα έχει πλάτος 30 και βάθος 7 μέτρα», αναφέρει τα εξής:
Αρχικά, ένας φράχτης επρόκειτο να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, τώρα προφανώς θα κατασκευαστεί και μία τάφρος: Η Ελλάδα θέλει με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει τη μαζική εισροή μεταναστών, γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα». Η τάφρος θα δημιουργηθεί κατά μήκος του ποταμού ‘Έβρου, ο οποίος σηματοδοτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας δημοσιεύεται σήμερα χάρτης με την έκταση της τάφρου κατά μήκος του Έβρου, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. «Το Βήμα» γράφει ότι η τάφρος θα έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, ενώ άλλα ΜΜΕ λένε ότι το μήκος δεν θα ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.
«Η τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Pro Asyl. «Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν το φόρο αίματος που πληρώνουν οι πρόσφυγες, όταν περνούν τα σύνορα». 

Η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και αρκετό καιρό τα σύνορά της: Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα, ύψους 3 μέτρων με βάση από μπετόν και θερμικές κάμερες, έχει στόχο να ανακόψει το μεγάλο κύμα προσφύγων.
Τα πρώτα 14,5 χιλιόμετρα της νέας τάφρου έχουν ήδη κατασκευαστεί κοντά στην Ορεστιάδα, γράφει «Το Βήμα». Η Ορεστιάδα, η ελληνική περιφερειακή μητρόπολη, είναι εκείνη η οποία πλήττεται περισσότερο από το κύμα των προσφύγων των προηγούμενων μηνών και ετών. Η αστυνομική διεύθυνση είναι αρμόδια για το νομό Έβρου και ως εκ τούτου και για τα σχεδόν  90 χιλιόμετρα από τα  210 συνολικά, που καθορίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν κολυμπώντας τον Έβρο και να φτάσουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ – αλλά χάνουν τη ζωή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι επιλέγουν αυτή τη διαδρομή προς την Ευρώπη, αυξήθηκε ραγδαία τα προηγούμενα χρόνια. Κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης εξωτερικών συνόρων Frontex  εντόπισε πέρσι περίπου 48.000 άτομα.
Συχνά όμως, δεν πρόκειται μόνο για παράνομους μετανάστες, αλλά και για πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη – και προσπαθούν να ξεφύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου. Από τότε που οι πρόσφυγες επιλέγουν, λόγω των αυστηρότερων ελέγχων στην Ισπανία και τη Γαλλία, να κινηθούν προς την Ανατολή, καταφτάνουν άνθρωποι και από τη βόρειο και ανατολική Αφρική.
Οι συνθήκες, υπό τις οποίες πρέπει να ζήσουν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, κρίθηκαν απάνθρωπες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο. Οι δικαστές στο Στρασβούργο επέκριναν τις συνθήκες σύλληψης και διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο ως «απάνθρωπες και εξευτελιστικές». Η Γερμανία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία σταμάτησαν έκτοτε την επαναπροώθηση των προσφύγων προς την Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η Pro Asyl επέκρινε αυστηρά εκ νέου προ ημερών την κοινωνική κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι: συνεχίζουν να είναι αναγκασμένοι να ζουν κατά το πλείστον στους δρόμους, επειδή οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου δεν γίνονται δεκτές. «Η κατάσταση στην αρμόδια κεντρική υπηρεσία αλλοδαπών στην Αθήνα είναι πιο καταστροφική από ποτέ», ανακοίνωσε η Pro Asyl.
Σύμφωνα με στοιχεία των Αρχών, πέρσι μόνο έφτασαν 128.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο συνολικός τους αριθμός ήταν 512.000.

SPIEGEL-Online: Τάφρος στον Εβρο κατά των μεταναστών

Πηγές: tovima.gr  & DER SPIEGEL-Online   (  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 19:11  )

——————————————————————————————————————————————————

[ Τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση  >>>>> ]

[...] Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που εκτελείται στη χώρα, σε χάραξη παράλληλη με τον ποταμό Έβρο: μια αντιαρματική τάφρος συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 μέτρων και βάθους επτά η οποία καθιστά τον ποταμό απροσπέλαστο από τα υφιστάμενα στρατιωτικά και τεχνικά μέσα, καθώς το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί από αυτά που έχουν μέγιστη εμβέλεια γεφύρωσης 26 μέτρων.
Φυσικά, η τάφρος του Έβρου δεν αποτελεί πανάκεια για το ιδιαίτερα σύνθετο αμυντικό πρόβλημα της χώρας, όμως, σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό διασφαλίζει αμυντικά για πρώτη φορά τη Θράκη, ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού δυνάμεων που, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας όπου είναι απολύτως αναγκαίες.
Την ίδια στιγμή, η τάφρος θωρακίζει αποτελεσματικά την Ελλάδα και από τις λαθρομεταναστευτικές ροές, οι οποίες και έχουν ήδη μηδενιστεί στα σημεία που το έργο έχει κατασκευαστεί ή αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, γεγονός τόσο σημαντικό, που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του.
Το έργο περιλαμβάνει και γέφυρες, οι οποίες όμως ελέγχονται από την ελληνική πλευρά. Η κατασκευή της τάφρου αντιμετωπίζει ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά προβλήματα του ελλαδικού χώρου των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι, η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, του οποίο Το Βήμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες σχεδιάγραμμα χάραξης, κρίνεται ως κορυφαίας σημασίας για την ελληνική άμυνα αλλά και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Το έργο εκτελείται ήδη από το Δεκέμβριο του 2009, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου, βασισμένο σε στρατιωτικής επιστημονικής ομάδας υπό την επίβλεψη καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέραν των κύριων στόχων του, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το έργο έχει  σχεδιαστεί για να παρέχει και σημαντικά  οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην ακριτική περιοχή, αφού θα συμβάλει στη δημιουργία υδροβιοτόπων με παράλληλη χρησιμοποίηση των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου, και των ήδη υπαρχόντων ταμιευτήρων, ενώ θα αποτελέσει και ένα νέο αποστραγγιστικό σύστημα, για την προστασία της περιοχής από τις υπερχειλίσεις ποταμών.
Το κατασκευαστικό σκέλος άρχισε πριν από ακριβώς ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί τα πρώτο μέρος του στο βόρειο τμήμα των ελληνοτουρκικων συνόρων, απέναντι από το Καρά Αγάτς, μήκους14,5 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες εκβάθυνσης μήκους 11 χιλιομέτρων από το χωριό Ν. Βύσσα και διάνοιξης 13,5 χιλιομέτρων στην περιοχή του χωριού Αρδάνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται εξολοκλήρου από στρατιωτικό προσωπικό και τεχνικά μέσα: Στις 210 πρώτες ημέρες των εργασιών 12 αξιωματικοί και 452 οπλίτες εργάστηκαν επί 156.900 ανθρωποώρες και ο όγκος εκσκαφών ήταν περίπου 1.500.000 m3. Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του έργου έγινε σημαντικά νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Αν και η αντιαρματική τάφρος του Εβρου είναι το σημαντικότερο, δεν είναι το μόνο έργο υποδομής που πραγματοποιείται στην επικράτεια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αθόρυβα και με ίδια μέσα, που στην ουσία αποτελούν μια άτυπη ανασύσταση της θρυλικής ΜΟΜΑ η οποία, τις προηγούμενες δεκαετίες είχε συμβάλει τα μέγιστα στην κατασκευή υποδομών στη χώρα, το ΓΕΣ πραγματοποιεί σειρά παρεμβάσεων σε κρίσιμης σημασίας στρατηγικά σημεία του ελλαδικού ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου. Παράλληλα, μετά από πολύ καιρό, ειδικά προγράμματα δωρεάν βοήθειας σε οπλικό υλικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται σε εξέλιξη, ως αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πηγή: tovima.gr  ( ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 06:17 )

——————————————————————————————————————————————————

 [ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ ]

——————————————————————————————————————————————————

Επιστροφή στον Μεσαίωνα

Ύστερα από το φράχτη, η τάφρος. Το υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Βήματος», κατασκευάζει μια «αντιαρματική τάφρο» κατά μήκος του ποταμού Έβρου μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. Το έργο, προσθέτει το ρεπορτάζ, δεν θωρακίζει μόνο τη χώρα από τυχόν προέλαση εχθρικών στρατευμάτων, αλλά και από «λαθρομεταναστευτικές ροές», οι οποίες έχουν ήδη μηδενιστεί στην περιοχή – γεγονός «που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του».
Ανάποδος κόσμος. Τις ίδιες ημέρες που στο Βερολίνο, με αφορμή την 41η επέτειο της ανέγερσης του γερμανικού «τείχους του αίσχους», η Ευρώπη απαιτεί παντού την πτώση των τειχών, η Ελλάδα ανεγείρει νέα.
Είναι φανερό ότι η τάφρος δεν έχει στρατιωτική αξία. Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει στον ορίζοντα χειροπιαστή τουρκική απειλή, αλλά και να υπήρχε, δεν θα μπορούσε να αποτραπεί με οχυρώματα μεσαιωνικής έμπνευσης και κατασκευής.
Μένουν λοιπόν οι πρόσφυγες ως στόχος της τάφρου. Και έτσι το εκλαμβάνουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Οι πρωτοστάτες του εγχειρήματος είναι πολιτικοί της νεότερης γενιάς του Πασοκ, που δεν υπέφεραν άμεσα από τη δικτατορία του 1967-1971: Ο υπουργός άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Πίσω τους στέκονται όμως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιδικτατορικής γενιάς, αρχίζοντας με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί είχαν καταφύγει την εποχή της Χούντας στο εξωτερικό όπου είχαν τύχει αμέσως πολιτικού ασύλου. Γι αυτούς, οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν έστηναν, αλλά έριχναν τείχη. Οι έλληνες πρόσφυγες -  ένα νέο είδος «ηρώων του δυτικού κόσμου» – έβρισκαν παντού ανοικτές πόρτες και υποστήριξη όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην προσωπική τους ζωή.
Το πρώτο λοιπόν που θα περίμενε κανείς από αυτούς θα ήταν μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Το αντίθετο όμως συμβαίνει. Η συμπεριφορά τους κινείται ανάμεσα σε αδιαφορία και σε ανοικτή κατάφαση των τειχών. Κι αυτό τείνει να ακυρώσει και τα όποια θετικά αποτελέσματα που προήλθαν από το νέο μεταναστευτικό νόμο που εφαρμόζεται από την αρχή του 2011.
Βασικά ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κραυγαλέα αγνωμοσύνη, ούτε η παραζάλη που χαρακτηρίζει κάθε εκδήλωση των «αντιεξουσιαστών στην εξουσία» (Γιώργος Παπανδρέου). Εκείνο που διαφαίνεται στις πράξεις τους είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό: Η μετάθεση των αξιακών συνιστουσών. Αξίες όπως ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ή ισονομία, έχουν στρεβλωθεί, ραγίσει, ή τεθεί πρακτικά εκτός ισχύος. Στη θέση τους μπαίνουν οργουελικού τύπου παράγωγα: Παράδειγμα, ο αυτοχαρακτηρισμός του κ. Παπουτσή ως «υπουργού προστασίας του πολίτη» – ενός πολιτικού που μετατρέπει, σε κάθε διαδήλωση, σε χημική κόλαση το κέντρο της Αθήνας, και  σχεδίαζε, πρόσφατα ακόμη, να στήσει πλωτά Γκουαντάναμο για πρόσφυγες στις ακτές της Αλεξανδρούπολης.
Τέτοιες μεταθέσεις αξιών δεν περιορίζονται βέβαια στο πεδίο της εσωτερικής «ασφάλειας». Στην οικονομία, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Την ώρα που η διεθνής κερδοσκοπία βάζει στο στόχαστρο την ελληνική κρατική περιουσία, ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο, από το να διορίσει ως σύμβουλό του για τις αποκρατικοποιήσεις τον αρχικερδοσκόπο: τον πρόεδρο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Το πώς θα καταλήξει αυτό το δράμα είναι άδηλο. Σίγουρο είναι όμως, ότι τέτοιες στρεβλώσεις δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα, τα παροξύνουν. «Η αντιαρματική τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη» προειδοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl. «Η κατασκευή της απλώς θα αυξήσει το φόρο αίματος των προσφύγων που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα από εκείνη την περιοχή». Ή, θα τους στρέψει προς άλλα πιο προσβάσιμα γι αυτούς σημεία – στην Ελλάδα και αλλού.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιμένει ωστόσο στον κόσμο της. Αντί να τα βάζει με τους κερδοσκόπους, τους διορίζει συμβούλους της. Και αντί να στρέφεται εναντίον εκείνων (ιδίως των Γερμανών) που εμποδίζουν την αναθεώρηση της συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου, (κάτι που θα έφερνε ανακούφιση στο προσφυγικό) σκάβει τάφρους για τους μετανάστες. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτοί μπορούν να μετατραπούν σε λάκκους – και για την ίδια και για όλους μας.

Πηγή: tovima.gr ( Νίκος Χειλάς – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 18:48 )

——————————————————————————————————————————————————

Πώς εκλαμβάνουν το θέμα οι “γείτονες”-από δημοσίευμα της Hürriyet >>>

Hürriyet : “Όταν τελειώσει η τάφρος στον Έβρο, δυνάμεις του ελληνικού στρατού θα μεταφερθούν στα νησιά”.



«Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο. Η Ηürriyet κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και γράφει πως τα 20 χιλιόμετρα της τάφρου έχει πλάτος 30 μέτρων και βάθος 7 μέτρων. «Όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».
Η Τουρκική εφημερίδα γράφει πως «η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών». Η Ηürriyet γράφει πως σύμφωνα με στρατιωτικούς αποκλείεται το πέρασμα καθώς όλες οι μεταφερόμενες γέφυρες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων.
Βέβαια οι λεπτομέρειες για το έργο αναφέρονται, από αναφορές του ελληνικού τύπου. «210 ημέρες 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου