"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωθυπουργός της Σερβίας: «Πρέπει να γίνω γκέι για να είμαι φιλοευρωπαίος;»

Η κοινότητα LGBT έχει τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, αλλά δεν είναι φυσιολογική και δεν πρέπει να προκαλεί και να προσβάλλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας. Αυτό διαμήνυσε ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, με αφορμή τη διεξαγωγή της Παρέλασης Υπερηφάνειας ομοφυλόφιλων (Gay Pride Parade) στις 28 Σεπτεμβρίου, συνδέοντάς την με τις πιέσεις της ΕΕ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς (φωτό: Reuters) Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς (φωτό: Reuters) Ο πρωθυπουργός της Σερβίας υπογράμμισε ότι κανένας δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα της κοινότητας LGBT, κανένας δεν πρέπει να τους εκφοβίζει, επισημαίνοντας ότι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες. "Αλλά δεν μπορείτε να λέτε ότι είναι φυσιολογικό, όταν δεν είναι φυσικό. Και δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι αυτό είναι πρότυπο για να εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας" τόνισε.
"Τον περασμένο χρόνο οργάνωσαν μία έκθεση στην οποία παρουσίασαν τον Ιησού Χριστό ως ομοφυλόφιλο. Και αναμένουν κάποιοι τώρα να τους υποδεχθούν με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς;" διερωτήθηκε κ. Ντάτσιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στη διάρκεια χθεσινής επίσκεψης στο αεροδρόμιο της πόλης Νις.
"Αν δεν είναι φυσικό, αν πρόκειται για μειονότητα και εξαίρεση, τότε και εκείνοι πρέπει να φροντίζουν να μην προσβάλλουν τα αισθήματα της πλειοψηφίας" δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Fonet.
Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας είχε δηλώσει ότι δεν είναι ακόμη σαφές αν θα διεξαχθεί η Παρέλαση Υπερηφάνειας Ομοφυλόφιλων, αλλά ότι σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει.
"Επαναλαμβάνω, μία ακόμη φορά, ότι δεν λάβαμε απόφαση και δεν πρέπει να λάβουμε, εμείς δεν εγκρίνουμε συγκεντρώσεις, εμείς μόνον απαγορεύουμε" σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς. "Γνωρίζω ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζεται η διαφορετικότητα, αλλά δικαίωμά μου είναι μην πάω. Πρέπει να γίνω γκέι για να είμαι φιλοευρωπαίος;" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό B92.
Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι θα ήταν καλό για την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας να διεξαχθεί η εκδήλωση, επειδή είναι αίτημα της ΕΕ, αλλά εκτίμησε ότι θα ήταν μεγαλύτερη ζημία να διεξαχθεί με εικόνες βίας, όπως αυτές των προηγούμενων χρόνων.
"Η στάση μας είναι απολύτως σαφής. Διεξάγονται όταν είναι ασφαλείς, αν δεν είναι ασφαλείς η αστυνομία μπορεί να λάβει απόφαση να εμποδίσει τις συγκρούσεις, το χάος και την απώλεια ανθρώπινων ζωών" τόνισε.
Αν το ζητά η ΕΕ κι αν υπάρχει στις χώρες τους δεν σημαίνει ότι τώρα πρέπει να υποστηρίξουμε το φαινόμενο, είπε και αναρωτήθηκε γιατί οι διοργανωτές προγραμματίζουν την εκδήλωση το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, πρακτικά ενόψει της δημοσίευσης της έκθεσης προόδου της Σερβίας στην πορεία προς την ΕΕ.
Ο κ. Ντάτσιτς διερωτήθηκε ακόμη αν η διεξαγωγή της παρέλασης είναι αρκετή για να λάβει τον Ιανουάριο ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. "Αν είναι αρκετή, θα κάνουμε τα πάντα για να διεξαχθεί με ασφάλεια" τόνισε, αλλά υπενθύμισε ότι πριν από τρία χρόνια, στην ίδια εκδήλωση, προκλήθηκε χάος και εικόνα ντροπής για τη Σερβία.
Στη διεξαγωγή της Παρέλασης Υπερηφάνειας στο Βελιγράδι αντιδρούν εξτρεμιστικές ομάδες, σύνδεσμοι φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η οργάνωση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Διεθνής Αμνηστία" κάλεσε πριν από τέσσερις εβδομάδες τον κ. Ντάτσιτς να στηρίξει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Κοινή επιστολή απέστειλαν οι πρέσβεις 14 χωρών στο Βελιγράδι, καλώντας τις σερβικές αρχές να διασφαλίσουν ειρηνικές συνθήκες για τη διεξαγωγή της Παρέλασης Υπερηφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου