"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συμφωνία WikiLeaks με πέντε εφημερίδες για τον τρόπο παρουσίασης των εγγράφων

Ο ιστότοπος WikiLeaks δεν παρουσιάζει κανένα από τα έγγραφα της αμερικανικής διπλωματίας που έχει στην κατοχή του χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των πέντε εφημερίδων που έχουν πρόσβαση στα έγγραφα αυτά (New York Times, Der Spiegel, The Guardian, El Pais και Le Monde), οι οποίες έχουν κινητοποιήσει πάνω από 120 δημοσιογράφους για να αναλύσουν το περιεχόμενο, όπως εξήγησε η γαλλική Le Monde.
Οι πέντε εφημερίδες "έχουν ανταλλάξει πολλές πληροφορίες και αναλύσεις", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σιλβί Κάουφμαν, διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας.
"Υπάρχει συμφωνία για το πρόγραμμα των δημοσιεύσεων. Αυτή κατέστη εφικτή με συνεννοήσεις μέσω mail, τηλεφωνικών επικοινωνιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με φυσική παρουσία. Επίσης υπάρχει συμφωνία για τον τρόπο παρουσίασης: Η απόκρυψη ονομάτων και διευθύνσεων, γίνεται για την ασφάλεια των ατόμων, ο καθένας θα έκανε το ίδιο", πρόσθεσε η διευθύντρια σύνταξης της Le Monde.
"Αυτά τα έγγραφα, αφού αναλυθούν από εμάς, στη συνέχεια δημοσιεύονται από τον ιστότοπο. Ο οργανισμός (WikiLeaks) έχει αποδεχθεί αυτή την τακτική. Εμείς ούτε έχουμε πληρώσει, ούτε κάτι τέτοιο ζητήθηκε από την άλλη πλευρά", πρόσθεσε η Σιλβί Κάουφμαν.
Ως προς την ακρίβεια των εγγράφων, πρόσθεσε ότι "δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο να αμφιβάλουμε για την αυθεντικότητά τους, ή να σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι ψεύτικα... και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υποστήριξε ότι είναι ψεύτικα".
Η διευθύντρια σύνταξης της γαλλικής εφημερίδας απέφυγε να καθορίσει τους χρόνους εργασίας των 120 δημοσιογράφων που αναλύουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα, αλλά πρόσθεσε ότι εργάζονται αρκετές εβδομάδες, σε προστατευμένους χώρους, "χωρίς όμως να είναι μέσα σε καταφύγιο στην Ισλανδία"...
Η δημοσίευση των εγγράφων άρχισε το βράδυ της Κυριακής και όπως δήλωσε η γαλλίδα δημοσιογράφος "αυτό θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου