"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στη Λιβύη ο Παπανδρέου για τη Σύνοδο Κορυφής


Με θέμα τις επενδύσεις, την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, διεξάγεται, σήμερα και αύριο, η 3η Σύνοδος Κορυφής Αφρικής - ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης, με τη συμμετοχή περίπου ογδόντα ευρωπαίων και αφρικανών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα στη θεματική ενότητα για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή και αύριο στην ενότητα για τη Μετανάστευση, την Κινητικότητα και τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στη Σύνοδο, ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι συμμετέχοντες αναμένεται να εστιάσουν τις συζητήσεις τους στον τρόπο με τον οποίο οι δύο ήπειροι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην επίτευξη των κοινών στόχων προτεραιότητας, την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της απασχόλησης και να ανταπεξέλθουν στις επιπτώσεις της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, κυρίως με τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

Οι θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα αφορούν στα ακόλουθα ζητήματα:

- Περιφερειακή ολοκλήρωση, υποδομές, επιστήμη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

- Ενέργεια και κλιματική αλλαγή

- ΑΣΧ (αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας), γεωργία και τρόφιμα

- Ειρήνη και ασφάλεια

- Διακυβέρνηση και ανθρώπινα δικαιώματα

- Μετανάστευση, κινητικότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας

Μετά τις σημερινές εργασίες, ο ηγέτης της Λιβύης συνταγματάρχης Μουαμάρ Αλ Καντάφι θα παραθέσει δείπνο στους αρχηγούς.

Η Σύνοδος ολοκληρώνεται αύριο με την υπογραφή σχετικής διακήρυξης και την έκδοση κοινού σχεδίου δράσης 2011 - 2013, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, που πρέπει να συνεχιστούν ή να δρομολογηθούν στους στρατηγικούς τομείς και θα βασίζεται στα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί από το 2007, οπότε οι αρχηγοί των δύο ηπείρων έθεσαν σε εφαρμογή την κοινή στρατηγική εταιρική σχέση Αφρικής - ΕΕ.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου X. B. Ρόμπαϊ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο και ο επίτροπος Ανάπτυξης Andris Piebalgs, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Λουξεμβούργου Σ. Μπερλουσκόνι, Ζ. Σόκρατες, Ζ. Λ. Θαπατέρο και Ζ. Κ. Γιούνκερ, καθώς επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκ. Βεστερβέλε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου