"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Συνεχείς επαφές για το νέο σχήμα

Συνεχείς επαφές για το νέο σχήμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την οριστικοποίηση των προσώπων που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση και το όνομα του νέου πρωθυπουργού. Στις 2.30 οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς είχαν τη πρώτη τηλεφωνική τους επικοινωνία ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μέσα στην ημέρα, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν επίσης νωρίτερα Γ. Παπανδρέου και Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της οποίας επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους ώστε η νέα κυβέρνηση να εφαρμόσει πιστά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.
Η καγκελάριος Μέρκελ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο Βερολίνο, εξέφρασε στον Γ. Παπανδρέου τον "σεβασμό" της για την απόφασή του να διευκολύνει τις εξελίξεις.
Η κυρία Μέρκελ είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως "εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε", σημειώνοντας ότι με "με θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του, έβαλε τη χώρα στον σωστό δρόμο και κατάφερε να ξεπεράσει πολυάριθμα εμπόδια".

"Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλες μεταρρυθμίσεις και σημαντικά μέτρα εξοικονόμησης χρημάτων. Είναι ένας δύσκολος δρόμος (...) όμως είναι επίσης ένας δρόμος αναπόφευκτος", υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ κατά την τηλεφωνική συνομιλία της με τον Γιώργο Παπανδρέου. Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός και με τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζε Μανουελ Μπαρόζο.

Συνεχείς επαφές για το νέο σχήμα
Την ίδια στιγμή τα κομματικά επιτελεία συντάσσουν ήδη της λίστες με τους δυνάμει υπουργούς της νέας κυβέρνησης ενώ όλα θα κριθούν με την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που ξεκίνησαν Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς από τις 2.30.
Ποιος είναι ο επικρατέστερος πρωθυπουργός
Ολες οι πληροφορίες συντείνουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ο άνθρωπος που θα δεχτεί να αναλάβει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα, ωστόσο οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν ότι τίποτε δεν είναι οριστικό. Γιατί; Εκκρεμεί μια συνάντηση εκ του σύνεγγυς του κ. Παπαδήμου με τον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά.

Συνεχείς επαφές για το νέο σχήμα
Εκτιμάται ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Παπαδήμος (όπως... εικάζουν συνομιλητές του) θα δεχθεί το "άχθος" της πρωθυπουργίας (σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο), αφού ξεκαθαρίσει το παζλ με τη σύνθεση της κυβέρνησης και τα "κλειδιά" για τα επόμενα βήματα.
Εκτός όμως από τον Λ. Παπαδήμο στο τραπέζι έπεσαν και άλλα ονόματα, όπως του κ. Νικηφόρου Διαμαντούρου, Συνηγόρου του Ευρωπαίου Πολίτη. Σήμερα πάντως αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις και αφού "καθαρογραφούν" οι απαντήσεις και για όλα τα άλλα "καυτά" ερωτήματα.
Τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοινώθηκε ως καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών η 19η Φεβρουαρίου, μετά τη συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
ΝΔ: Επιδιώκει μικρή συμμετοχή
Στη Νέα Δημοκρατία το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά και με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς επανέλαβε προς τα στελέχη του ότι η υπό σχηματισμό κυβέρνηση είναι περιορισμένης εντολής και χρόνου και έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα δε με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης να έχει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα έως και του σημείου να μην συμμετάσχουν δικά της στελέχη.

ethnos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου