"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τους ξένους πολίτες να φύγουν από τη χώρα ως τις 10 Απριλίου

 Η Βόρεια Κορέα προειδοποιεί τους ξένους πολίτες να φύγουν από τη χώρα ως τις 10 Απριλίου
Οι αρχές της Πιονγιάνγκ συμβουλεύουν τους ξένους αξιωματούχους να φύγουν από τη Βόρεια Κορέα καθώς οξύνεται η ένταση μετά και τη μετακίνηση πυραύλων στην ανατολική ακτή της χερσονήσου.

Με προειδοποίηση στις αντιπροσωπείες των ξένων διπλωματικών αποστολών και τις πρεσβείες στην Πιονγιάνγκ ότι η Βόρεια Κορέα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους πέραν της 10ης Απριλίου, το καθεστώς της χώρας καλεί τους ξένους πολίτες να φύγουν εγκαίρως.

Το μήνυμα προς τους διπλωμάτες είναι το επιστέγασμα της κλιμακούμενης έντασης στην κορεατική χερσόνησο παρά τις διεθνείς πιέσεις για αυτοσυγκράτηση.

Μετά την μετακίνηση δύο πυραύλων της Βόρειας Κορέας στην ανατολική ακτή η Σεούλ έστειλε στην περιοχή δύο πολεμικά της πλοία ενώ οι ΗΠΑ θωρακίζουν το αντιπυραυλικό τους αμυντικό σύστημα (Thaad) στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού.

Ωστόσο, τόσο η Ουάσινγκτον όσο και το Λονδίνο αντιδρούν με ψυχραιμία στις απειλές της Πιονγιάνγκ εκτιμώντας ότι περιορίζονται στα λόγια.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει το προσωπικό της από την πρεσβεία της στην Πιονγιάνγκ ενώ ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Πεντάγωνο δεν διακρίνει καμία άμεση απειλή προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της από τη Βόρεια Κορέα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσύρει τους διπλωμάτες του από την Πιονγιάνγκ.

Αποχωρεί από την Πιονγιάνγκ η μοναδική Ελληνίδα στη Βόρεια Κορέα

H μία και μόνη -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- Ελληνίδα της Βόρειας Κορέας εγκαταλείπει, προσωρινά, τη χώρα μαζί 
με το παιδί της.

Η Φραγκίσκα Μεγαλούδη και ο τετράχρονος γιος της, Σεμπάστιαν, αναχωρούν τη Δευτέρα για το Πεκίνο, μαζί με άλλες γυναίκες και παιδιά διπλωματών και στελεχών του ΟΗΕ, που υπηρετούν στη Βόρεια Κορέα.

Η κ. Μεγαλούδη, συνεργάτης του δημοσιογραφικού τμήματος IRIN του ΟΗΕ, διαμένει στην Πιονγιάνγκ, όπου υπηρετεί ο πατέρας του παιδιού της, ως στέλεχος του ΟΗΕ.

Η ίδια επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την εσπευσμένη αναχώρηση τους για το Πεκίνο, λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης.

«Θα μείνουμε στο Πεκίνο για λίγες μέρες και ελπίζουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα και θα επιστρέψουμε στην Πιονγκ Γιανγκ» είπε.

Πρόσθεσε δε πως το κλίμα στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας είναι ήρεμο «αν και υπάρχει κάποια ένταση»

«Δεν υπάρχει εδώ ένας κακός που απειλεί τον πλανήτη, αλλά παίζεται ένα πολιτικό, στρατιωτικό παιχνίδι για το οποίο σε μεγάλο βαθμό φταίνε και οι ΗΠΑ που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ για ουσιαστική διπλωματική λύση» τόνισε η κ. Μεγαλούδη.

Η τελευταία της περιπέτεια, πάντως, δεν είναι και η μόνη. Είναι συνηθισμένη να εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και υπό πίεση. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στη Φιλοσοφική Αθηνών και Μεσαιωνική Ιστορία στη Γαλλία και συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό από τη Σορβόννη στην Περιβαλλοντική Αρχαιολογία.

Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Αρχαιολογία / Αρχαιοβοτανική από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι και την Τουλούζη.

Δίδαξε, ως λέκτορας ευρωπαϊκής προϊστορίας, στο τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του πανεπιστημίου του Αιγαίου και στο Πανεπιστημίο Δυτικής Αυστραλίας, στο Περθ.

Το 2010 εγκαταστάθηκε στην Ουγκάντα, πριν πάει στην Μπανγκόκ, όπου άρχισε τη συνεργασία της με το πρακτορείο ανθρωπιστικών ειδήσεων του ΟΗΕ το Irin News.

Συνεργάζεται με ελλαδικά μέσα ενημέρωσης, τη «Huffington Post» και τον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας (ελληνικά και αγγλικά), ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί και στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου