"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΣΩΡΡΑΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ»!

braxiolidissoras
Ο ΣΩΡΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ  ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ: «ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ…ΠΕΝΑ»!
«Δεν θα χρειαστώ από τον ελληνικό λαό περισσότερο από μία ή δύο υπογραφές του. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη δύναμή του και την ώρα που θα πρέπει να δώσει την υπογραφή του». Λόγια του Σώρρα που θυμίζουν το πριν από χρόνια κάλεσμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου προς τους Ορθοδόξους να διατρανώσουν με την υπογραφή τους την αντίθεσή τους στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Τότε, ήταν υπογραφές για τη …σωτηρία του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα, τώρα, υποτίθεται πως είναι για τη σωτηρία της χώρας από τα δεσμά των τοκογλύφων. Τότε, είχαν συγκεντρωθεί περίπου τρία εκατομμύρια υπογραφές.
Σήμερα, ο Αρτέμης Σώρρας, ο επιχειρηματίας που λέει πως κατέχει ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων, είναι έτοιμος να ζητήσει από τον ελληνικό λαό την υπογραφή του με την οποία, όπως διατείνεται, η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάρει τα 600 δις  για να σωθεί η Πατρίδα από τους οικονομικούς δολοφόνους της. «Η υπογραφή του ελληνικού λαού είναι εντολή και διαταγή», επισημαίνει με νόημα ο επιχειρηματίας.
Στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής», ο Α. Σώρρας δίνει σαφή την εικόνα ότι μιλάει από θέση ισχύος. Η πρόσφατη αθωωτική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών μετά από μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι προφανώς αυτή που δίνει άλλο αέρα στον επενδυτή, που περνά στην αντεπίθεση, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για πολλά επώνυμα πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζει ως «ανθελληνικά σκουλήκια». Από τα …βέλη του δεν ξεφεύγει ο σημερινός Υπουργός Υγείας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η Όλγα Γεριτσίδου αλλά ούτε ο κ. Τσίπρας τον οποίο χαρακτηρίζει «Εβραίο-Χαζάρο»! 
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Σώρρα, με καλέσατε γιατί έχετε να κάνετε μία σημαντική δήλωση. Σας ακούμε λοιπόν.
Σώρρας: Θα κερδίσουμε τον πόλεμο με την …πένα! Δεν θα χρειαστώ από τον ελληνικό λαό περισσότερο από μία ή δύο υπογραφές του. Και η υπογραφή του ελληνικού λαού είναι εντολή και διαταγή. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη δύναμή του και την ώρα που θα πρέπει να δώσει την υπογραφή του.
Είναι μακριά αυτή η ώρα; 
Σώρρας: Όχι, δεν είναι καθόλου μακριά. Με μία υπογραφή θα ξαναπάρει πίσω τη χώρα του, γιατί έχει τα λεφτά, τα εχέγγυα, έχει και τους νόμους με το μέρος του.
Πόσες υπογραφές θα επιδιώξετε να συγκεντρώσετε;
Σώρρας: Όσο το δυνατόν περισσότερες. Έξι εκατομμύρια (6.000.000) υπογραφές.
Με την υπογραφή του αυτή τι θα ζητάει ο ελληνικός λαός;
Σώρρας: Θα λέει ότι «δέχομαι ή αποδέχομαι την πρόταση Σώρρα. Υπάρχουν τα λεφτά και απαιτώ από την Ελληνική Δημοκρατία να τα πάρει για να σωθεί η πατρίδα».
Οι υπογραφές κατόπιν θα κατατεθούν στη Βουλή;
Σώρρας: Δεν θα «πάνε» πουθενά. Μαζεύεται ο λαός σε ένα μηχανισμό και επιλέγει αυτόν. Μόλις οι πουλημένοι καταλάβουν ότι υπάρχουν 6.000.000 υπογραφές θα έχουν ήδη …εξατμιστεί. Δεν θα χρειαστούν ούτε σφαίρες ούτε αιματοχυσία ούτε τίποτε. Θα έχουν εξαφανιστεί με την… πένα! Θα τους «λιώσω» το κεφάλι με τα ίδια τους τα όπλα. Να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ότι έχει την Τράπεζα της Ανατολής, έχει και τα ομόλογα των 600 δις δολαρίων. Έχω μαζί μου κι ένα τρίτο… ρόπαλο που θα το βγάλω σε λίγο. Περιμένετε και θα δείτε!
Η πρόσφατη αθώωση του Σώρρα από το δικαστήριο, τι μπορεί να σημαίνει για τις εξελίξεις στο θέμα σας;
Σώρρας: Για τον Σώρρα δεν σημαίνει τίποτε. Γιατί εμείς ξέραμε και τι είχαμε και πού τα τοποθετήσαμε και πώς το οργανώσαμε.
Φέρατε τραπεζίτες από την Αμερική οι οποίοι βεβαίωσαν την ύπαρξη των  χρημάτων. Ποιοι ξένοι τραπεζίτες κατέθεσαν υπέρ σας;
Σώρρας: Ο διαχειριστής του πορτοφολιού μου κ. Antony Diamond. Ήρθε ο Custodial (θεματοφύλακας) αλλά και πιστοποιημένο-υπογεγραμμένο έγγραφο από τον Καναδά από την Montreal Bank που κάνει verification (επαληθεύει) ότι «ναι ο Custodial  διατηρεί τον λογαριασμό έχει τα ομόλογα κι εμείς τα φυλάμε στον …τάδε λογαριασμό» . Υπάρχουν 2 confirmations (επιβεβαιώσεις). Μία για όλο το ποσό που διαθέτω στο εξωτερικό και μία που αφορά στα 600 δις δολάρια που έχω καταθέσει στην Ελληνική Δημοκρατία. Υπάρχει πιστοποίηση του λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας που τον έχω ανοίξει και έχω βάλει τα ποσά μέσα.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι το δικαστήριο είχε στη διάθεσή του όλα τα πιστοποιητικά έγγραφα, τέτοια που δε άφηναν περιθώριο για την αθώωσή μου.
Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ο έντυπος Τύπος αποσιώπησαν την αθωωτική σας απόφαση.
Σώρρας: Η ένοχη σιωπή μερικές φορές είναι χειρότερη. Ναι, έτσι είναι, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν ανθελληνικά σκουλήκια τα οποία παρά την αθωωτική απόφαση βγαίνουν και λένε ό,τι  να’ ναι.  Ο Σώρρας ήρθε εδώ με στοιχεία. Κατέθεσα στις αρχές τα πάντα, με νόμιμο τρόπο. Με φακέλους και εξώδικα. Το να μιλάει ο καθένας άσχετος, χωρίς στοιχεία, μου ανακατεύει τ’ άντερα. Είδα μάλιστα σ’ ένα βίντεο, μια κατάπτυστη σε βάρος μου επίθεση από μια Όλγα Γεριτσίδου. Λίγο-πολύ, είπε ότι τα δικαστήρια είναι στημένα κι ότι εγώ είμαι του συστήματος! Μου έκανε λέει και μήνυση που κατέθεσε στις Βρυξέλλες! Όλοι αυτοί που κάνουν τέτοιες μηνύσεις, θεωρώ ότι είναι πρακτορικές μέσα από ένα δόλιο και τιποτένιο σύστημα. Πολλές τέτοιου τύπου μηνύσεις ήταν μέσα από μασονικές στοές και μπορώ να το αποδείξω. Αν μη τι άλλο κανείς απ’ όλους αυτούς δεν ήθελε ν’ αθωωθώ.
«Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ»
Την μήνυση σάς την έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τελικά απουσίαζε από τη δίκη.
Σώρρας: Πριν από τη δίκη είχαμε κάνει αίτημα στον Άρειο Πάγο να είναι μάρτυρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν ήρθε καν στο δικαστήριο και θεωρώ ότι ο Εισαγγελέας τον προστάτεψε. Ο κ. Γεωργιάδης εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο κοινό. Για το κοινό του μού επιτέθηκε και όχι γιατί είχε κάτι προσωπικό μαζί μου.
Μήπως υπηρετούσε όμως κάποια άλλη σκοπιμότητα η μήνυσή του αυτή;
Σώρρας: Η σκοπιμότητα ήταν προφανής, γι’ αυτό 5 μέρες πριν το δικαστήριο έγινε υπουργός Υγείας. Είναι τυχαίο λέτε ότι απ’ όλη την κυβέρνηση δεν μου επιτέθηκε κανένας άλλος πολιτικός ή βουλευτής παρά μόνο ο Γεωργιάδης;
Είχε δηλαδή σημειολογική σημασία το όνομα «Γεωργιάδης» που στράφηκε εναντίον σας;
Σώρρας: Λέτε να μην είχε; Θεωρώ ότι βρισκόταν σε μια αποστολή. Πήρε απάνω του το βάρος να χτυπήσει το Σώρρα. Στη Δημοκρατία που θέλω να πιστεύω όμως ότι υπάρχει, τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να μιλάνε. Σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και το τι λες. Θ’ ανοίξεις το στόμα σου όταν έχεις στοιχεία. Σήμερα εκτός από τα αληθινά ψέματα, ζούμε και όλα αυτά τα «ανθελληνικά σκουλήκια» που ανοίγουν το στόμα τους και λένε οτιδήποτε, νομίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει καθόλου επίπεδο και μπορεί να τον οδηγήσουν στον… Αντίνοο. Σε όλους αυτούς, όπως ο Οδυσσέας, «θα τους κόψω το κεφάλι», γιατί κανένας τους δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματική αλήθεια.  
Θεωρείτε ότι ο κ. Γεωργιάδης εξετέθη με τη σε βάρος σας μήνυση;
Σώρρας: Ξέρετε, ο ηλίθιος επιμένει στη γνώμη του και όταν πεθαίνει την παίρνει μαζί του. Είδα ένα e-mail του κ. Γεωργιάδη που έλεγε «επειδή είμαι υπουργός Υγείας χρειάζομαι 2 δις. Πέστε του Σώρρα να τα φέρει, αν δεν τα φέρει μην με ξαναενοχλήσετε»! Το… παιδί έχει πρόβλημα. Λυπάμαι και τον κ. Γεωργιάδη που λέει «παπαριές» αλλά λυπάμαι και όποιον είναι τόσο μπλοκαρισμένος που δεν μπορεί να μιλήσει.
Ποια άλλη εξέλιξη είχε η δίκη;
Σώρρας: Κάναμε αίτημα να έρθουν στη δίκη ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Προβόπουλος και οι διευθυντές των υπηρεσιών εξωτερικού χρέους. Διότι όλοι αυτοί είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και πρέπει να του απαντήσουν ότι: «Έλαβα φάκελο από τον Σώρρα και ότι τα ομόλογα υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Εάν δεν είναι εντάξει, να τον κλείσουμε φυλακή». Να πάρει το κράτος μια επίσημη θέση, ρε φίλε!
Όχι όμως μόνο τα ομόλογά μου είναι πεντακάθαρα, όχι μόνο η Αμερική δεν έχει απαντήσει αρνητικά αλλά η κυβέρνησή μας έχει ζητήσει verification (επιβεβαίωση- επαλήθευση) από την Αμερική και έχει έρθει τέλειο!
Ποια κυβέρνηση κύριε Σώρρα έλαβε verification από τις ΗΠΑ ότι τα 600 δις είναι υπαρκτά και είναι εντάξει;
Σώρρας: Η ελληνική.
Γίνετε σαφής κύριε Σώρρα. Η σημερινή Σαμαρά-Βενιζέλου ή η προηγούμενη τρικομματική;
Σώρρας: Η κυβέρνηση στην οποία ήταν και ο κ. Κουβέλης!  Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν ζήτησε να μάθει από τις ΗΠΑ «τι γίνεται με αυτόν τον …κερατά τον Σώρρα; Μας είναι βραχνάς, δώστε μας απάντηση εάν υπάρχουν τα ομόλογα». Πήρε όλες τις επιβεβαιώσεις που πρέπει.
Θέσατε θέμα ποινικών ευθυνών στο δικαστήριο;
Σώρρας: Βεβαίως. Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να πάρει την απόφαση ο ίδιος εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες σε λειτουργικά και θεσμικά όργανα τα οποία έχουν εμπλακεί με την υπόθεσή μας και δεν έχουν απαντήσει. Ο Εισαγγελέας λοιπόν έδωσε εντολή να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.
Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες;
Σώρρας: Μεγάλες. 5 μέρες πριν υπογράψουν το μνημόνιο είχα στείλει επιστολή προς τον κ. Στουρνάρα και έλεγα: «Παρακαλώ όπως μας καλέσετε, να έρθουν και οι τεχνικές μου επιτροπές, να παραλάβετε τα ομόλογα και να σώσετε τη χώρα. Επειδή επί 8 μήνες δεν έχουν απαντήσει, έκανα μήνυση σε όλη την Κυβέρνηση. Έκανα μήνυση όμως και στους 300 της βουλής, όπως επίσης στο Στουρνάρα και τον Προβόπουλο. Γιατί δεν πήραν τα ομόλογα να σώσουν τη χώρα. Η μήνυση αυτή, να το θυμάστε, θα τους καθίσει άσχημα στο λαιμό. Η δικαστική αθώωση που είχα είναι προάγγελος της μεγάλης μήνυσης που ετοιμάζω. Γι’ αυτό το  λόγο δεν ήθελαν να κερδίσει ο Σώρρας, επειδή λέει αλήθεια.  
Η αθωωτική σας απόφαση δρομολογεί κάποιες διαδικασίες ή μήπως τις τρενάρει;
Σώρρας: Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Είναι του λαού και για τα δικαιώματά μας εργάζεται. Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από το λαό και από το Δίκαιο.
ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ 2010 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟ, ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ;»
Ανοίξατε άλλα χαρτιά σας στη δίκη;
Σώρρας: Είχαμε μαζί μας πακτωλό στοιχείων που αν τα καταθέταμε όλα, τα πρακτικά της δίκης θα ήταν μαχαίρια για κάποιους! Σας λέω όμως το εξής και αυτό είναι είδηση: το 2010 δικοί μας μηχανισμοί κατέθεσαν προς έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος ένα ομόλογο από το ίδιο συμβόλαιο. ΙΒΟΕ αξίας 3 δις δολαρίων, που όταν κατατέθηκε πήραμε πρωτόκολλο. Η Τράπεζα της Ελλάδος λοιπόν μας επιβεβαίωσε με πρωτόκολλο ότι είναι αυθεντικό, γνήσιο το ομόλογο! Πώς γίνεται λοιπόν το ίδιο ομόλογο ο κ. Προβόπουλος να το επιβεβαιώνει ως γνήσιο το 2010, αλλά το 2012 να λέει ότι δεν είναι; Περιμέναμε λοιπόν τον κ. Προβόπουλο να έρθει στο δικαστήριο για ν’ απαντήσει στο ερώτημα. Ο κ. Προβόπουλος και όλοι σαν αυτόν, θα κοπούν πάνω στο …μαχαίρι της αλήθειας. Θα πέσουν κάτω από τα ίδια τους τα όπλα.
Για ποιο λόγο να τα κάνουν όλα τόσο ξεδιάντροπα κύριε Σώρρα; Δεν είναι Έλληνες, δεν έχουν φιλοπατρία;
Σώρρας: Έχουν πτωχεύσει τη χώρα μας 4 φορές με μηχανισμούς τέτοιους που αυτή τη χώρα διοικήσανε είτε ναζί είτε Ασκενάζι. Ναζί και Ασκενάζι πάνε μαζί. Τους Ασκενάζι τους λένε Εβραίους αλλά δεν είναι. Κάτσανε ένα βράδυ οι Χαζαρομογγόλοι και είπανε: «από αύριο το πρωί θα λεγόμαστε Εβραίοι». Άρα μην μπερδεύουμε τους Εβραίους με τους Ασκενάζι. Και ο Χίτλερ ήταν Ασκενάζι. Κι έσφαξε τους Εβραίους γιατί τους μισούσε ως Ασκενάζι.   
Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο.
Σώρρας: Δεν έχουμε Έλληνες στη Διοίκησή μας. Έχω πει για τον κ. Τσίπρα ότι είναι Εβραίος Χαζάρος, ξέρουμε ακριβώς την ιστορία του. Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί από την παγκόσμια βιομηχανία κυβερνώντων που μιλάει για …δημοκρατική αριστερά και άλλα μυθεύματα! 
Για την αθωωτική του απόφαση από το δικαστήριο:
1. «Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των θεσμικών οργάνων επειδή δεν έχουν απαντήσει στην πρότασή μας»
2. «Ο διαχειριστής του πορτοφολιού μου Antony Diamond,  ο Custodial αλλά και πιστοποιημένο-υπογεγραμμένο έγγραφο από τον Καναδά από την Montreal Bank, επιβεβαίωσαν στο δικαστήριο τη γνησιότητα των 600 δις δολαρίων»
3. «Δεν είναι τυχαίο που απ’ όλη την κυβέρνηση δεν μου επιτέθηκε κανένας άλλος παρά μόνο ο Γεωργιάδης. Γι’ αυτό 5 μέρες πριν το δικαστήριο έγινε υπουργός Υγείας»
4. «Άνθρωποι σαν τον Γεωργιάδη δεν πρέπει να μιλάνε. Σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και το τι λες. Θ’ ανοίξεις το στόμα σου όταν έχεις στοιχεία»
5. «Έχω μαζί μου και τρίτο… ρόπαλο που θα το βγάλω σε λίγο. Περιμένετε και θα δείτε»
Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη

Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για παραπλανητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα

 

Προειδοποίηση προς τους πολίτες για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα, με σκοπό να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρήματα, απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων, σύντομα μηνύματα sms, για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο αποδέκτης κέρδισε σημαντικό χρηματικό ποσό σε διαγωνισμό (λοταρία) με την ονομασία «The Millions Mobile Award», ενώ στη συνέχεια, για να εισπράξει το ποσό, προτρέπεται να αποστείλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με τα προσωπικά του στοιχεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση eurostakes@msn.com.

Ειδικότερα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com»

Σημειώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.

Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα:

• Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
• Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.
• Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.
• Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.

Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά.

ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ Αίγυπτος: 15 μικροπωλητές νεκροί μετά από συμπλοκή για τους πάγκους

Τουλάχιστον 15 πλανόδιοι πωλητές έχασαν τη ζωή τους απόψε στο κέντρο του Καΐρου κατά τη διάρκεια συμπλοκής με αφορμή το χώρο όπου είχαν τοποθετήσει το εμπόρευμά τους, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

(φωτογραφία αρχείου)
(φωτογραφία αρχείου)
Δύο από τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαίρι και σφαίρες. Οι υπόλοιποι 13 κατέφυγαν σε ένα στεγασμένο περίπτερο το οποίο πυρπολήθηκε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σ' αυτό και να βρουν τραγικό θάνατο.
"Δεκαπέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι 13 από αυτούς κάηκαν ζωντανοί στη συμπλοκή που ξεκίνησε μεταξύ των πωλητών (. . .) με αφορμή μια παλαιότερη συμφωνία μεταξύ τους για τις θέσεις τους" είπε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για μια διένεξη μεταξύ πλανόδιων και καταστηματαρχών στην περιοχή Μόσκι, στο Παλιό Κάιρο.
Πυροσβέστες και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας επενέβησαν όταν πυρπολήθηκε το περίπτερο, από το οποίο ανασύρθηκαν νεκροί 13 άνθρωποι.
Μέχρι στιγμής το επεισόδιο αυτό δεν φαίνεται να συνδέεται με την πολιτική κρίση που έχει διχάσει την Αίγυπτο μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό της χώρας.

ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ Νέα δόντια από... ανθρώπινα ούρα

Από την πιο απίθανη πηγή κατάφεραν να αναπτύξουν νέα υποτυπώδη δόντια Κινέζοι επιστήμονες. Οσο κι αν φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αναδημιούργησαν δόντια από... ανθρώπινα ούρα!

Νέα δόντια από... ανθρώπινα ούρα
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής και Υγείας της Γκουανγκτσού, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναγέννησης των κυττάρων «Cell Regeneration Journal», σύμφωνα με το BBC, έδειξαν ότι τα ούρα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν ως πηγή βλαστικών κυττάρων, τα οποία, με τη σειρά τους, μπορούν να μετατραπούν σε μικροσκοπικά δόντια.
Όμως, δυτικοί επιστήμονες επισήμαναν πως η αναδημιουργία κανονικών δοντιών από ούρα δεν θα είναι εύκολος στόχος. Ήδη διάφορες ερευνητικές ομάδες ανά τον κόσμο προσπαθούν να αναδημιουργήσουν νέα δόντια, σε αντικατατάσταση αυτών που καταστρέφονται λόγω ηλικίας ή πλημμελούς υγιεινής του στόματος. Τα βλαστοκύτταρα από διαφορετικά σημεία του σώματος αποτελούν ένα βασικό πεδίο έρευνας γι' αυτό τον σκοπό.
Οι Κινέζοι επιστήμονες πήραν κύτταρα ανθρώπινων ούρων και τα αναπρογραμμάτισαν στο εργαστήριο, ώστε να αποκτήσουν ξανά τον χαρακτήρα βλαστικών κυττάρων. Στη συνέχεια, εισήγαγαν σε ποντίκια αυτά τα πολυδύναμα κύτταρα, μαζί με άλλο βιολογικό υλικό. Μετά από τρεις εβδομάδες, είχαν αρχίσει να δημιουργούνται νέα δόντια, που περιείχαν τα βασικά συστατικά τους (οδοντικό πολφό, οδοντίνη, αδαμαντίνη κ.α.). Όμως τα στοιχειώδη αυτά δόντια δεν ήσαν τόσο σκληρά όσο τα κανονικά.
Είναι, έτσι, πρόωρο να πει κανείς ότι σε σύντομο χρόνο θα είναι εφικτό να δημιουργηθούν πλήρη δόντια από ούρα. Όπως παραδέχτηκαν οι Κινέζοι επιστήμονες, πρέπει να γίνουν ακόμα πολλές έρευνες, ώσπου να γίνει πραγματικότητα «το όνειρο μιας ολικής αναγέννησης ανθρώπινων δοντιών για κλινική θεραπεία».
Από την άλλη, ο Βρετανός καθηγητής Κρις Μέισον, ειδικός στα βλαστοκύτταρα στο University College του Λονδίνου, δήλωσε πως τα ανθρώπινα ούρα συνιστούν κακό σημείο αφετηρίας. «Είναι πιθανότατα ένα από τα χειρότερα σημεία εκκίνησης, καθώς (τα ούρα) περιέχουν πολύ λίγα κύτταρα και η αποτελεσματικότητα της μετατροπής τους σε βλαστικά είναι πολύ μικρή», όπως είπε. Προειδοποίησε ακόμα ότι ο κίνδυνος μόλυνσης, από βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς είναι μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες πηγές βλαστοκυττάρων.

Μυστηριώδης ουσία σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Πονοκέφαλο στους ψαράδες, τους επιστήμονες και τις τοπικές αρχές προκαλεί η άοσμη, αφρώδης και καφέ χρώματος ουσία που εμφανίζεται επανηλλειμένα στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Νικολάου στο Ρέθυμνο.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Οπως γράφει το flashnews, πρόκειται για μια ουσία, της οποίας η φύση και η προέλευση δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί ενώ εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην περιοχή. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι ενώ η πιο πρόσφατη αναφορά για την ύπαρξή της στα νερά της θάλασσας έγινε την Τετάρτη.
O Λιμενάρχης Ρεθύμνου Φραγκίσκος Δασκαλάκης ανέφερε ότι δείγματα της ουσίας έχουν περισυλλεγεί και έχουν σταλεί στο Περιφερειακό Εργαστήριο Ηρακλείου ενώ τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν πρόκειται για ρυπογόνο ουσία, αστικά λύματα ή απόβλητα. Ενδεχομένως να πρόκειται για ένα είδος πλαγκτόν το οποίο όπως έχουν διαπιστώσει εμφανίζεται κάθε φορά που υπάρχουν εναλλαγές στον καιρό.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Μωρό-γίγαντας γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό

Ενα κοριτσάκι στη Γερμανία ξεκίνησε την ζωή του κατακτώντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ στην χώρα και μάλιστα χωρίς καισαρική αλλά με φυσιολογικό τοκετό.

Μωρό-γίγαντας γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό
Η Τζασλίν μπορεί να μετράει λίγες μόνο ημέρες ζωής από τότε που ήρθε στη ζωή, στη Λειψία της Γερμανίας, ωστόσο η περίπτωσή της απέχει πολύ από το να την χαρακτηρίσει κανείς «μικρή».
Παρά τα 6,1 κιλά της και το ύψος της που έφτανε τους 57,4 πόντους, η μικρή δεν κατάφερε να τρομάξει την μητέρα και τους εξειδικευμένους γιατρούς, που την καθοδήγησαν σωστά μέχρι την ολοκλήρωση ενός φυσιολογικού τοκετού.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πάντως δεν εντυπωσιάζονται από αυτά τα μεγέθη. Μόλις προ δύο εβδομάδων στο Πίτσμπουργκ γεννήθηκε η δεσποινίς Αντισον Γκέιλ Σέσα, με βάρος 6,24 κιλά και ύψος 63,5 εκατοστά.
Και βέβαια, σε άλλα μέρη του κόσμου, υπάρχουν περιπτώσεις πέραν κάθε φαντασίας, όπως μία γέννα στην Ινδονησία όπου το μωρό ζυγίστηκε στα 8,7 κιλά.

79 ΝΕΚΡΟΙ «Στο τηλέφωνο» μιλούσε ο οδηγός του τρένου που εκτροχιάστηκε στην Ισπανία

Στο τηλέφωνο φαίνεται ότι μιλούσε ο οδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ισπανία, που εκτροχιάστηκε την περασμένη εβδομάδα- κατά πάσα πιθανότατα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας- στερώντας την ζωή σε 79 ανθρώπους. Όπως δείχνουν οι πρώτες αναλύσεις του «μαύρου κουτιού», ο μηχανοδηγός συνομιλούσε πιθανώς με έναν ελεγκτή, ενώ ταυτόχρονα συμβουλευόταν κάποιο χάρτη.

Ο οδηγός Φρανσίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο μετά το δυστύχημα, συνοδεύεται από Ισπανό αστυνομικό.
Ο οδηγός Φρανσίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο μετά το δυστύχημα, συνοδεύεται από Ισπανό αστυνομικό.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία από την επίσημη έρευνα, προκύπτει πως ο μηχανοδηγός την ώρα του δυστυχήματος συνομιλούσε στο τηλέφωνο με ένα μέλος του προσωπικού της εταιρείας σιδηροδρόμων Renfe, πιθανώς έναν ελεγκτή, ο οποίος του έδινε οδηγίες.
«Λεπτά πριν τον εκτροχιασμό του τρένου, (ο οδηγός) έλαβε ένα τηλεφώνημα στο επαγγελματικό του τηλέφωνο για να λάβει οδηγίες για την διαδρομή που έπρεπε να πάρει ώστε να φτάσει στο Φερόλ. Από το περιεχόμενο της συζήτησης και τον θόρυβο που ακούγεται στο βάθος, φαίνεται ότι ο οδηγός συμβουλευόταν ένα χάρτη ή κάποιο έγγραφο» αναφέρει στην ανακοίνωση του, το Ανώτατο δικαστήριο της Γαλικίας.
Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση των δεδομένων από το «μαύρο κουτί», η αμαξοστοιχία που εκτροχιάσθηκε στις 24 Ιουλίου σε μια επικίνδυνη στροφή πριν τον σταθμό του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, έτρεχε με 153 χιλιόμετρα ανά ώρα τη στιγμή του εκτροχιασμού.
«Λίγο πριν από το σημείο του δυστυχήματος, ο συρμός εκινείτο με 192 χλμ/ώρα», ανέφερε το δικαστήριο, επισημαίνοντας πως «τα φρένα ενεργοποιήθηκαν λίγα δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα».
Ο οδηγός- που κατά δική του ομολογία είχε εμμονή με την ταχύτητα- θεωρείται ύποπτος για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, αλλά δεν του έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες επισήμως.
Την Κυριακή αφέθηκε ελεύθερος αλλά παραμένει υπό δικαστική επιτήρηση. Είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα σε δικαστήριο και δεν του επιτρέπεται να φύγει από την Ισπανία, χωρίς σχετική άδεια.

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ Ζευγάρι μαύρων γέννησε λευκό μωρό

Ένα κατάξανθο αγοράκι έφερε στον κόσμο ένα ζευγάρι μαύρων στην Αγγλία και δεν πίστευαν αρχικά στα μάτια τους πως ήταν δικό τους.

Ζευγάρι μαύρων γέννησε λευκό μωρό
Ο Φράνσις Τσιμπάνγκου, με καταγωγή από το Κονγκό, δεν πίστευε στα μάτια του όταν πρωτοαντίκρυσε το δεύτερο παιδί του, ένα κατάξανθο αγοράκι, όπως επίσης και οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε. Ο μικρός Ντάνιελ, δεν είναι αλμπίνο, πάσχει όμως από μια μικρή γενετική μετάλλαξη.

«Ήμουν έκπληκτος και δεν μπορούσα να μιλήσω όταν τον πρωτοαντίκρυσα. Το ίδιο και οι γιατροί που σίγουρα πίστευαν ότι δεν είναι δικό μου. Μετά την αρχική έκπληξη διαπίστωσα ότι έχει τη μύτη μου και τα χείλη της γυναίκας μου» δήλωσε ο Φράνσις.

Το ζευγάρι πιστεύει ότι ο Ντάνιελ θα μπορούσε να έχει πάρει στοιχεία από το DNA της προ-προ-προγιαγιάς του, που κι εκείνη είχε γεννήσει ένα λευκό μωρό. Ο Φράνσις όμως δήλωσε: «Αυτό συνέβη πριν από έξι γενιές και δεν ξέρουμε καν αν ήταν αλήθεια».
Οι ειδικοί πιστεύουν πως αυτό το φαινόμενο, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, μπορεί να συμβεί. Πρόκειται για μια παράξενη μίξη γονιδίων, κατά την οποία υπερισχύουν τα λευκά.

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε τους ανθρώπους που μας χαζεύουν και σίγουρα θα σκέφτονται: Τι κάνει αυτό το μαύρο ζευγάρι με το λευκό μωρό; Σίγουρα κάποιοι θα σκέφτονται ότι το έχουμε κλέψει ή το έχουμε υιοθετήσει. Για εμάς όμως το χρώμα του δέρματος δεν έχει καμία σημασία. Το πιο σημαντικό είναι η υγεία του».

«ΣΑΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΦΑΟΥΛ» Κλώτσησε φωτογράφο ο Μαραντόνα

Νέες περιπέτειες με τη δικαιοσύνη, για επίθεση σε βάρος φωτογράφου, αναμένεται να έχει ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μετά την καταγγελία φωτογράφου εις βάρος του ότι τον χτύπησε στα γεννητικά όργανα.

Κλώτσησε φωτογράφο ο Μαραντόνα
Συγκεκριμένα, ο φωτογράφος του αργεντίνικου περιοδικού διασημοτήτων «Gente» Ενρίκε Μεδίνα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου του επιτέθηκε την Κυριακή το βράδυ έξω από το σπίτι του πατέρα του Μαραντόνα.
Ο Μεδίνα είπε στο Associated Press ότι ο πρώην αστέρας κατευθύνθηκε προς το μέρος του «σαν να εκτελούσε φάουλ» και τον κλώτσησε τόσο δυνατά στα γεννητικά όργανα που «διπλώθηκε από τον πόνο».

Ο Μαραντόνα έχει πολλές φορές εκφράσει με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι φωτογράφοι τον ακολουθούν πολύ στενά. Το 1994 είχε σημαδέψει με αεροβόλο ρεπόρτερς, γεγονός που είχε οδηγήσει στη δίχρονη καταδίκη του, ενώ τον περασμένο Μάιο είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του στον αυτοκινητόδρομο και είχε αρχίσει να πετάει πέτρες εναντίον κάμεραμαν ο οποίος τον ακολουθούσε από το αεροδρόμιο μέχρι το σπίτι του.

Πηγή: Guardian

Ιταλία: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία των θυμάτων από το λεωφορείο

 Ιταλία: Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία των θυμάτων από το λεωφορείο
 Περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στην κηδεία των 38 θυμάτων του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε στην Ποτσουόλι της νότιας Ιταλίας.

Το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ήταν κατάμεστο, ενώ τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο του μικρού
αθλητικού κέντρου.

«Οι αρχές πρέπει να δεσμευθούν ότι στο μέλλον δεν θα έχουμε, πλέον, παρόμοιες τραγωδίες» δήλωσε ο καθολικός επίσκοπος της πόλης.

Συλλυπητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος επέστρεψε τη Δευτέρα από την Βραζιλία.