"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Το τρελοβάπορο (ΕΛΥΤΗΣ) ΕΛΛΑΔΑ ΑΘΑΝΑΤΗ

 

 ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ
ΟΣΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟΥΣ 
ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ!!!
ΒΙΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ!!!


Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά
κι αρχίζει τις μανούβρες "βίρα μαινα"

Την άγκυρα φουντάρει στις κουκουναριές

φορτώνει φρέσκο αέρα κι απ τις δυό μεριές

Είναι από μαύρη πέτρα κι είναι απ' όνειρο

κι έχει λόστρομο αθώο, ναύτη πονειρό.

Απο τα βάθη φτάνει τους παλιούς καιρούς,

βάσανα ξεφορτώνει κι αναστεναγμούς.

Ελα Χριστέ και Κύριε, λέω κι απορώ,

τέτοιο τρελό βαπόρι τρελοβάπορο,

Χρόνους μας ταξιδεύει δε βουλιάξαμε

χίλιους καπετναους τους αλλάξαμε

Κατακλεισμούς ποτέ δε λογαριάσαμε,

μπήκαμε μες στα όλα και περάσαμε,

Κι έχουμε στο κατάρτι μας βιγλάτορα

παντοτινο τον Ηλιο τον Ηλιάτορα! 


 Στίχοι: Οδυσσέας Ελύτης
Μουσική: Δημήτρης Λάγιος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Δημητράτος & Χορωδία Λαμίας ( Ντουέτο )

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ : ΜΠΑΡΟΖΟ: "ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ"!

Εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς ο μεγαλοτραπεζίτης Μπαρόζο, όσον αφορά το κόμμα της Χρυσής Αυγής, ζητώντας εαν χρειαστεί να τεθεί ακόμα και εκτός νόμου.
"Η Κομισιόν δε θα διστάσει να αναλάβει δράση εναντίον όσων παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφορικά με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, θα χρησιμοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς που διαθέτουν.

«Θα πρέπει να ορίσουμε τι συνιστά ένα νεοναζιστικό κόμμα» και να «δούμε τις εθνικές νομοθεσίες πάνω σε αυτό το θέμα», τόνισε κληθείς να σχολιάσει στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις ελληνικές εκλογές. Όσον αφορά στο κοινοτικό δίκαιο, τόνισε, η Επιτροπή δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να δράσει εναντίον όλων εκείνων οι οποίοι προσβάλλουν το κοινοτικό δίκαιο και τη θεμελιώδη χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".


ΣΧΟΛΙΟ
Ανεξάρτητα αν είσαι ή οχι οπαδός ή ψηφόφορος της Χρυσής Αυγής πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο...
Ο φασίστας Μπάρόζο δεν δέχεται την ετυμηγορία και την ψήφο 400.000 Ελλήνων!!!
Και για να έιμαστε και πιο ακριβείς δεν δέχεται ούτε την ψήφο 10 εκατομ. Ελλήνων.....

Γενικά δεν δέχεται ότι πάει κόντρα στα ιδεολογικά (αν έχει ιδεολογία) ή προσωπικά του συμφέροντα.
Η να το θέσω κι αλλοιώς ... δεν δέχεται όσους πάνε ενάντια στις στοές και στις λέσχες που υπηρετεί.... 
 http://koukfamily

Σάββατο, 26 Μαΐου 2012

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος
Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.
Κι αυτό γιατί όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, επισημαίνει το Bloomberg.
Οι «κακοί» Έλληνες και οι «καλοί» Γερμανοί
«Στα εκατομμύρια λέξεις που έχουν γραφτεί για την κρίση χρέους της Ευρώπης, η Γερμανία παρουσιάζεται συνήθως ως ο υπεύθυνος ενήλικος και η Ελλάδα ως το σκανταλιάρικο παιδί. Σύμφωνα με αυτήν την κλασική αφήγηση της κρίσης, η συνετή Γερμανία είναι απρόθυμη να διασώσει τον επαίτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, η οποία δανείστηκε περισσότερα από όσα μπορούσε και τώρα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες.

Οι γερμανικές τράπεζες ήταν το μέσο διευκόλυνσης της Ελλάδας. Κυρίως λόγω των χαλαρών ρυθμίσεων, οι γερμανικές τράπεζες διέθεσαν τεράστια ποσά και έτσι απέκτησαν τα χρόνια πριν από την κρίση τεράστια έκθεση στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (ΤΔΔ), ως τον Δεκέμβριο του 2009 η έκθεση των τραπεζών στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία έφτανε στα 704 δισ. δολάρια. Ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό άθροισμα των κεφαλαίων τους.
Με λίγα λόγια, δάνεισαν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν.

Οταν η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έσπευσαν να διασώσουν τις χειμαζόμενες από την κρίση χώρες, προσέφεραν στις γερμανικές τράπεζες τη δυνατότητα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, σημειώνει το πρακτορείο.
Ουσιαστικά, διέσωσαν τις γερμανικές τράπεζες καθώς και τους φορολογούμενους, οι οποίοι αν δεν αποπληρώνονταν τα δάνεια θα έπρεπε να στηρίξουν αυτές τις τράπεζες. Σε αντίθεση με μεγάλο μέρος της βοήθειας προς την Ελλάδα, η στήριξη στις γερμανικές τράπεζες προσφέρθηκε αυτόματα, ως μια λειτουργία της δομής της νομισματικής ένωσης.
Πως έγινε αυτό
Οταν οι γερμανικές τράπεζες απέσυραν χρήματα από την Ελλάδα, οι άλλες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης αντιστάθμισαν συλλογικά τις συγκεκριμένες εκροές με δάνεια προς την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα δάνεια αυτά εγγράφηκαν στον ισολογισμό της Bundesbank, της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, ως απαιτήσεις στην υπόλοιπη ευρωζώνη. Ο μηχανισμός αυτός, σχεδιασμένος για να κρατά σε ισορροπία τους ισολογισμούς της ευρωζώνης, έκανε πιο εύκολη την απόσυρση των γερμανικών ιδρυμάτων από τις θέσεις τους.
Σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των ιδιωτικών τραπεζών, οι απαιτήσεις της Bundesbank ήταν εν μέρει μόνο ευθύνη της Γερμανίας. Αν η Ελλάδα αποκήρυσσε το χρέος της, οι απώλειες θα κατανέμονταν μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ευρωζώνης, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στην ΕΚΤ. Το μερίδιο της Γερμανίας θα ήταν στο 28%, σημειώνουν οι συντάκτες.
Με λίγα λόγια, τα τελευταία δύο χρόνια, μεγάλο μέρος του ρίσκου που βρισκόταν στους ισολογισμούς γερμανικών τραπεζών μεταφέρθηκε στους φορολογούμενους όλης της ευρωζώνης.
Είναι δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσο επωφελήθηκε η Γερμανία από την ευρωπαϊκή της διάσωση.

Μια ένδειξη θα ήταν το ποσό που απέσυραν οι γερμανικές τράπεζες από τις χώρες της ευρωζώνης από την έναρξη της κρίσης. Σύμφωνα με την ΤΔΔ, τράβηξαν 353 δισ. δολάρια από τον Δεκέμβριο του 2009 ως το τέλος του 2011. Μία άλλη ένδειξη θα ήταν η αύξηση των απαιτήσεων της Bundesbank στις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Αυτή αντιστοιχεί σε 466 δισ. ευρώ από τον Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο του 2012, αλλά περιλαμβάνει και μη Γερμανούς καταθέτες, που μετέφεραν τα χρήματά τους σε γερμανικές τράπεζες.
Στον αντίποδα, η Ελλάδα έλαβε συνολικά 340 δισ. ευρώ σε επίσημα δάνεια για να ανακεφαλαιοποιήσει τις δικές της, για να αντικαταστήσει τα κεφάλαια που έφυγαν στο εξωτερικό, για να αναδιαρθρώσει το χρέος της και να βοηθήσει τις τράπεζες να τα βγάλουν πέρα. Μόνο 15 δισ. ευρώ ήρθαν κατευθείαν από τη Γερμανία. Τα υπόλοιπα προήλθαν από την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Η αλλαγή της χρηματοπιστωτικής έκθεσης της Γερμανίας έχει τεράστια σημασία για τον ηγετικό της ρόλο στην απάντηση της Ευρώπης στην κρίση, διαπιστώνει το Bloomberg View.
«Προτού οι γερμανικές τράπεζες τραβήξουν πίσω τα κεφάλαιά τους, διακινδύνευαν να χάσουν πολλά λεφτά στην περίπτωση που η Ελλάδα έφευγε από το ευρώ. Τώρα οι ζημίες θα επιμεριστούν μεταξύ των φορολογούμενων όλης της ευρωζώνης - ιδίως της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας έχουν ακόμα πολλά ενεργά δάνεια στην Ελλάδα. Ενδεχομένως, αυτό εννοούν ορισμένοι Γερμανοί αξιωματούχοι όταν λένε ότι η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια ελληνική έξοδο».
Τώρα η Γερμανία θα πρέπει να δεχθεί όσα είχε αρνηθεί
Ωστόσο, το κόστος από επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα επιστρέψει στη Γερμανία. Αν ο τραπεζικός πανικός και η αναταραχή στις αγορές ανάγκαζαν την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και άλλες χώρες να φύγουν και αυτές από το ευρώ, οι απώλειες θα εξαφάνιζαν μεγάλο μέρος των κεφαλαίων των γερμανικών τραπεζών. Πιθανή διάλυση του ευρώ θα είχε σημαντικές επιπτώσεις και στις εξαγωγές της Γερμανίας, ενώ θα διακινδύνευε και την ύπαρξη της ίδιας της Ε.Ε. και την προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες των δύο παγκοσμίων πολέμων.

Για να αποτρέψει αυτήν την κατάληξη, με ή χωρίς την Ελλάδα, η Γερμανία θα πρέπει να κάνει όσα έχει αρνηθεί ως τώρα και ακόμη περισσότερα. Θα πρέπει να συμφωνήσει να επιτραπεί στην ΕΚΤ να καλύψει το χρέος των κρατών-μελών. Να συναινέσει στη δημιουργία ενός μηχανισμού στην ευρωζώνη που θα μετέφερε χρήματα σε οικονομικά αδύναμες χώρες, με τον ίδιο αυτοματοποιημένο τρόπο με τον οποίο έγινε η διάσωση της Γερμανίας. Και επίσης να δεχθεί ένα κοινό ευρωπαϊκό ταμείο ασφάλισης των ανέργων θα ήταν ένα πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Την ώρα που η Αγκελα Μέρκελ επεξεργάζεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα στην ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει να έχει καλά στο μυαλό της ότι η χώρα της χρωστάει πολλά στο ευρωσύστημα όπως και η Ελλάδα, καταλήγει η ανάλυση.

Μακελειό στην Φινλανδία

Μακελειό στην Φινλανδία Ενας 18χρονος συνελήφθη από τη φινλανδική αστυνομία ως ύποπτος για το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Χιβίνκα, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες.

Από την επίθεση έχασε την ζωή της μία 18χρονη κοπέλα, ενώ οκτώ ακόμη άτομα έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός.
Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο του Ελσίνκι.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως από ταράτσα κατά πολιτών. Οπως αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3 ο άνδρας άνοιξε πυρ με τυφέκιο και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο ύποπτος συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει ως φόνο την άμβλωση

Ο Ερντογάν χαρακτηρίζει ως φόνο την άμβλωση
«Είμαι ένας πρωθυπουργός που θεωρεί την άμβλωση ως ένα φόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
«Κανείς δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το επιτρέπει. Είτε σκοτώνετε το μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του είτε το σκοτώνετε μετά τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία διαφορά», σημείωσε ο ίδιος.
Να σημειωθεί πως στην Τουρκία η άμβλωση είναι νόμιμη κατά τις πρώτες δέκα εβδομάδες της κυοφορίας. Η συγκατάθεση της μητέρας είναι απαραίτητη, ωστόσο στην περίπτωση που είναι παντρεμένη απαιτείται και η συγκατάθεση του πατέρα.

Κριστίν Λαγκάρντ: Πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά της Αφρικής παρά τους 'Ελληνες

 

 

Ηρθε η ώρα οι Ελληνες να πληρώσουν, λέει η διευθύντρια του ΔΝΤ σε βρετανική εφημερίδα
- "Οι έλληνες γονείς θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τα παιδιά τους και να πληρώνουν τους φόρους"
- "Υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται δημόσιες υπηρεσίες εξαιτίας των φοροφυγάδων"
- Ξεκαθαρίζει οτι η Ελλάδα δεν θα έχει καλύτερη μεταχείριση απο χώρα του αναπτυσσόμενου κόσμου

Κάθε όριο αυστηρότητας εξαντλεί η επικεφαλής του ΔΝΤ απένταντι στους Ελληνες σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η κα Λαγκάρντ "επιτιθεται" στους Ελληνες και τους καλεί ευθέως να πληρώνουν τους φόρους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: “Οι γονείς των παιδιών στην Ελλάδα να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώνουν τους φόρους τους” .


Σχολιάζοντας τη φοροδιαφυγή στη χώρα μας, σημείωσε "σκέφτομαι εκείνους που στερούνται τις δημόσιες
υπηρεσίες εξαιτίας όλων αυτών που φοροδιαφεύγουν".

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για όλους εκείνους τους ασθενείς στην Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαντά: "πιο πολύ σκέφτομαι τα παιδιά σε σχολεία της Νιγηρίας που μοιράζονται μία καρέκλα ανά τρεις μαθητές επειδή θέλουν πραγματικά να μορφωθούν. Τα έχω στο μυαλό μου όλη την ώρα γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα”.


Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να έχει καλύτερη μεταχείριση από ό,τι μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.


"Η δουλειά μου είναι να λέω την αλήθεια. Και είναι πιο δύσκολο να ζητάω από την κυβέρνηση μιας χώρας που οι κάτοικοι της ζουν με 3, 4, ή 5 χιλιάδες δολάρια το χρόνο να αυξήσει τα μέτρα λιτότητας και να μειώσει χρέη και ελλείμματα, από το να ζητάω τα ίδια, αυτονόητα πράγματα από την κυβέρνηση μιας πλούσιας χώρας".

Χρειάζεται πολλή προσευχή (Γέροντας Παΐσιος)

Παλιά, για να κάνη κάτι κανείς, αν ήταν κοσμικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν. Αν ήταν πνευματικός άνθρωπος, θα σκεφτόταν και θα
προσευχόταν.


Στην εποχή μας ακόμη και «πνευματικοί» άνθρωποι όχι μόνο δεν προσεύχονται, αλλά ούτε σκέφτονται. Και μάλιστα, συχνά πρόκειται για σοβαρά θέματα, και αυτοί κάνουν πρόβες με τον κόσμο.


Σε όλες τις περιπτώσεις, πριν ενεργήσουμε, να λέμε: «Σκέφθηκα γι' αυτό; Προσευχήθηκα γι' αυτό;».


Όταν κανείς ενεργή, χωρίς να σκεφθή και χωρίς να προσευχηθή, ενεργεί σατανικά.


Και βλέπεις, συχνά πολλοί Χριστιανοί με τον τρόπο που ενεργούν, δεν αφήνουν τον Θεό να επέμβη.


Νομίζουν ότι αυτοί θα τα καταφέρουν όλα μόνοι τους.


Ενώ ακόμη και ο άπιστος λέει «έχει ο Θεός», αυτοί δεν το λένε.


Τα βάζει λ.χ. κάποιος με τον καρνάβαλο, ενώ μπορεί να κάνη προσευχή και να ρίξη ο Θεός τέτοιο χαλάζι, που να σκορπίσουν όλοι και να ματαιωθή κάθε εκδήλωση.


Ή, ας υποθέσουμε, μερικοί κατηγορούν έναν δεσπότη και οι άλλοι καταφεύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αλλά ούτε εκεί σταματούν. Διαδηλώσεις, φασαρίες, άρθρα στις εφημερίδες...


Συνέχεια ανθρώπινες προσπάθειες και δεν αφήνουν τον Θεό να ενεργήση.

Δεν καταφεύγουν στην προσευχή, ώστε να απάντηση ο Θεός δια της προσευχής.

Με την ταπείνωση και την προσευχή διορθώνονται όλα τα αδιόρθωτα.

Σήμερα ζούμε σε χρόνια Αποκαλύψεως. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Προφήτης για να το καταλάβη. Τα πράγματα προχωρούν τακ-τάκ.

Τί μας περιμένει δεν ξέρουμε. Όλη αυτή η κατάσταση που επικρατεί, το δείχνει.

Γι' αυτό, για έναν λόγο παραπάνω τώρα, πρέπει να στηριχθούμε πιο πολύ στην προσευχή και να πολεμήσουμε το κακό με την προσευχή.

Η μόνη λύση αυτή είναι. Να παρακαλούμε τον Θεό να λυπηθή τα πλάσματα Του - αν και δεν είμαστε για να μας λυπηθή.
Δεν θα βρεθή άκρη. Καθένας ό,τι του λέει ο λογισμός θα κάνη. Θα γίνη αυτό που λέει ο Άγιος Κοσμάς: «Θα περπατάς ώρα, για να βρής άνθρωπο" και όσοι ζήσουν, θα τρώνε με χρυσά κουτάλια».
Μερικοί βέβαια έχουν τον λογισμό: «Αφού οι προφητείες θα εκπληρωθούν οπωσδήποτε, τί θα ωφελήση η προσευχή;».
Ο Θεός βλέπει ότι έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά εμείς κάνουμε προσευχή, για να είναι πιο ανώδυνο ένα κακό και να μην πάρη έκταση.

Γι' αυτό λέει και στο Ευαγγέλιο ότι για τους εκλεκτούς θα κολοβωθούν οι ημέρες (1).

Σε έναν πόλεμο λ.χ. με την δύναμη της προσευχής γίνεται ένα θαύμα, σώζονται περισσότεροι, υπάρχουν λιγώτερα θύματα, οπότε βοηθιούνται πνευματικά οι άνθρωποι, πιστεύουν και αλλοιώνονται με την καλή έννοια.
Τα πράγματα είναι σοβαρά. Και μέχρι τώρα που δεν τινάχθηκε ο κόσμος στον αέρα, θαύμα είναι.

Ο Θεός να βάλη το χέρι Του, γιατί όλος ο κόσμος εξαρτάται από τρία-τέσσερα άτομα. Κρέμεται η τύχη τού κόσμου στα χέρια μερικών παλαβών.


Λέει μιά παροιμία: «Τα άλογα κλωτσούν και τα κοτόπουλα ψοφούν». Έτσι είναι.


Τα μεγάλα κράτη όταν πιάνωνται, τα μικρά τα καημένα αδικούνται. Κλωτσιούνται τα μεγάλα και καταστρέφονται τα μικρά.


Χρειάζεται πολλή προσευχή, πολλή προσευχή, για να φωτίση ο Θεός τους μεγάλους, γιατί, αν θέλουν, μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Ξέρει ο Θεός πολύ εύκολα και σ' αυτούς να δώση λίγη φώτιση.

Αν ο Θεός φωτίση, βγάζει ένας μιά διαταγή και αλλάζουν όλα.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Το ΣΔΟΕ ερευνά 500 πολιτικά πρόσωπα για παράνομο πλουτισμό

 
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του ΣΔΟΕ με αντικείμενο ενδεχόμενο παράνομο πλουτισμό περίπου 500 στελεχών του δημοσίου βίου. Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί ή βουλευτές την τελευταία δεκαετία όπως και δήμαρχοι, νομάρχες, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι. Μεταξύ αυτών και αρκετοί επώνυμοι, όπως αναφέρουν πηγές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η επιλογή των προσώπων που ελέγχονται έγινε είτε ύστερα από καταγγελίες είτε ύστερα από πληροφορίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ, τις οποίες ακολούθησαν διασταυρώσεις στοιχείων μεταξύ των δηλωθέντων ακινήτων και των φορολογικών δηλώσεων. Σε όσες περιπτώσεις προέκυψε από το σύστημα Elenxis αξιόλογη απόκλιση των δηλωθέντων εισοδημάτων με τα περιουσιακά στοιχεία που αποτυπώνονται στο έντυπο Ε9, ο έλεγχος προχώρησε στο επόμενο στάδιο που αφορά στο άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς αναμένονται οι απαντήσεις από την πλευρά της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών στην οποία στέλνονται επιστολές, μεμονωμένα για κάθε περίπτωση, προκειμένου να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί και δοθούν αναλυτικά στοιχεία για ύπαρξη θυρίδων, μετατροπές συναλλάγματος, αγορά χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, χορήγηση ενυπόθηκων δανείων και για κάθε διατραπεζική συναλλαγή άνω των 10.000 ευρώ.

Μισό εκατομμύριο ευρώ από τη Ρωσική Εκκλησία για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής


Περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 500.000 ευρώ, συγκέντρωσε η Ρωσική Εκκλησία, μέσω του εράνου που διενεργεί, για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας (http://www.diaconia.ru) που συντονίζει τον έρανο, το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε έως τις 22 Μαΐου, από δωρεές, από όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας τον περασμένο Ιανουάριο.


Ο έρανος ξεκίνησε στις 19 Φεβρουάριου, μετά από σχετική εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στις εκκλησίες και στις μονές του Πατριαρχείου, σε όλη τη χώρα.


Οι δωρεές που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ.


«Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της Ελλάδας ως δικό τους. Αυτή είναι η πεποίθησή μας, καθώς έχουμε δωρεές από ιδιώτες ακόμη και από την Καμτσάτκα και το Σαχαλίν, από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων» επισημαίνει ο κ. Μπασίλοφ.


Οι δωρεές από τον έρανο θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετακόμισαν ολόκληρο το ιστορικό κτίριο!

Εντυπωσιακή, σχεδόν κινηματογραφική, η μετατόπιση του ιστορικού τριώροφου κτιρίου ηλικίας 123 ετών, βάρους 6.200 τόνων και μήκους 80 μέτρων, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Ερλικον της Ζυρίχης, τον έβδομο μεγαλύτερο της Ελβετίας. Το βιομηχανικό κτίριο όπου στεγάζονταν τα γραφεία του εργοστασίου κατασκευής ατμομηχανών μετακινήθηκε 60 ολόκληρα μέτρα κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης που διήρκεσε περισσότερο από 15 ώρες και κόστισε άνω των 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίριο που μετακινήθηκε ποτέ στην Ελβετία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ ο σκοπός της πολυδάπανης μετατόπισής του ήταν η απελευθέρωση χώρου για να κατασκευαστούν οι δύο αποβάθρες της νέας γραμμής που θα συνδέσει τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης με τον σταθμό Ερλικον. Μέση ωριαία ταχύτητα αυτής της απίστευτης επιχείρησης, 4 χιλιόμετρα!

Στη φυλακή Πακιστανός γιατρός που βοήθησε την CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν

Σε κάθειρξη 33 ετών καταδικάστηκε ένας Πακιστανός γιατρός που βοήθησε την CIA να βρει τον Μπιν Λάντεν.

Ο Σακίλ Αφριντι κατηγορήθηκε για προδοσία, καθώς είχε ξεκινήσει ένα ψεύτικο πρόγραμμα εμβολιασμού για να συγκεντρώνει πληροφορίες για την CIA.


Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λιο Πανέτα, είχε επιβεβαιώσει τον Ιανουάριο ότι ο γιατρός συνεργαζόταν με την CIA προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του Μπιν Λάντεν.


Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις τον περασμένο Μάιο, γεγονός που προκάλεσε ρήξη στις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν.


Το Ισλαμαμπάντ θεώρησε ότι η μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ παραβίασε την κυριαρχία του Πακιστάν.


Λίγο μετά την επιδρομή στο σπίτι του Μπιν Λάντεν ο Σακίλ Αφριντι συνελήφθη για συνομωσία κατά του Πακιστάν. Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.500 δολαρίων.


Ο Πανέτα, μιλώντας στο CBS, έκανε λόγο για «πραγματικό λάθος από την πλευρά του Πακιστάν» και τόνισε ότι ο γιατρός με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θεωρεί προδότης, καθώς βοήθησε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

«Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα το απόγευμα της Πέμπτης.
Στη λαϊκή συνέλευση -που κράτησε περίπου τρεις ώρες και ο κ. Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις- ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, λέγοντας «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι. Το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, είπε ο κ. Τσίπρας, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ερώτηση για την ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν»

Την άποψη ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να κρίνονται οι θέσεις του εξέφρασε η Αννα Διαμαντοπούλου, εκτιμώντας ότι οι πολίτες μπορούν να κρίνουν και μόνοι τους.

Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι ήταν πάντοτε σε αυτό που στην Ευρώπη ονομάζεται σοσιαλδημοκρατία και στην Ελλάδα κεντροαριστερά. «Όμως, θα παραδεχτώ ότι αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να αναγεννηθεί στη λογική αυτή» εξήγησε.


Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα οδηγήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας και πρόσθεσε:


«Εμείς πρέπει να μιλήσουμε και να απαντήσουμε στη ΝΔ και, βεβαίως, να αντιπαρατεθούμε με θετικό τρόπο, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας Έλληνας- ή εμένα, αν με ρωτήσετε προσωπικά- που δεν θα ήθελε να γίνουν όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολύ θα το ήθελα. Εμείς θα πρέπει να συζητήσουμε και να το συζητήσουμε ήρεμα και καλόπιστα και έντιμα».


Σε ό,τι αφορά τις δυνάμεις που μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας, είπε, αποκλείοντας κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ότι «εάν δε μπορεί να είναι ΝΔ- Καμμένος, που αφορούν την κεντροδεξιά, ή ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΜΑΡ, που αφορούν την κεντροαριστερά, τότε θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η οποία θα έχει συγκεκριμένους στόχους».


Σε αυτή την εθνική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, θα πρέπει να συμμετέχουν τα δύο πρώτα κόμματα, εκτίμησε η κ. Διαμαντοπούλου.

«Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα»

Ενα απελπισμένο σημείωμα στο Διαδίκτυο που συνοδευόταν από στίχους οργής και απόγνωσης συνέθεσε το χρονικό της προαναγγελθείσας οικογενειακής τραγωδίας που διαδραματίστηκε χθες το πρωί στην Πλατεία Βάθη. Ο επίλογος για τον 60χρονο άνεργο μουσικό Αντώνη Περρή και την 90χρονη μητέρα του που έπασχε από Αλτσχάιμερ γράφτηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί με το μοιραίο άλμα στο κενό από την ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας.
Κάτοικοι και καταστηματάρχες στη γειτονιά της Πλατείας Βάθη, στη διασταύρωση των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, πάγωσαν από το φρικτό θέαμα. Πρώτα είδαν την 90χρονη να πέφτει από την ταράτσα. Μεσολάβησαν ελάχιστα λεπτά, όταν είδαν και τον γιο της να κάνει τη μοιραία κίνηση.
Στο ιδιόκτητο διαμέρισμα όπου έμενε ο 60χρονος μουσικός με την ηλικιωμένη μητέρα του, δεν βρέθηκε σημείωμα. Βρέθηκαν όμως, όπως είπαν γείτονες, λογαριασμοί για πληρωμές που έρχονταν ο ένας μετά τον άλλον. Ο 60χρονος είχε στείλει το μήνυμά του από το προηγούμενο βράδυ, μέσω του Διαδικτύου, περιγράφοντας με δραματικό τρόπο την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει. Βαρύ οικογενειακό πρόβλημα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.
«Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών μητέρα μου (τη γεροντοκομώ). Τώρα τα 3-4 χρόνια έχει πάθει Αλτσχάιμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι άλλα προβλήματα υγείας», έγραφε μεταξύ άλλων και συνέχιζε: «Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό (χρήματα) και δεν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι ας δανείζονται με 1%, κι άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα... Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας. Δεν έχω καμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται;».
Ενα σιδερένιο πλέγμα καλύπτει την είσοδο της πενταώροφης πολυκατοικίας στην Πλατεία Βάθη, χαρακτηριστικό της κατάστασης που βιώνουν, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι, από την εγκληματικότητα. Σε αυτό το περιβάλλον, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ζούσε ο 60χρονος με τη μητέρα του. Οι γείτονες μιλούν για πολύ ήσυχους ανθρώπους με μοναχική ζωή. Η ηλικιωμένη όπως λένε, έπασχε από Αλτσχάιμερ. «Δεν μπορούσε να μείνει μόνη της στο σπίτι. Τη φρόντιζε ο γιος της, ο οποίος δεν είχε δική του οικογένεια», λέει ο ιδιοκτήτης απέναντι καταστήματος.
Ο 60χρονος ήταν μουσικός και στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να φτιάξει δική του επιχείρηση. Τα δύο τελευταία χρόνια, όπως μας είπαν, είχε μείνει άνεργος. Εργαζόταν λίγες ώρες την εβδομάδα ως δάσκαλος μουσικής σε ωδείο, αλλά στην ουσία αναγκαζόταν να ζει με τη μικρή σύνταξη του ΟΓΑ που έπαιρνε η μητέρα του.
«Φαινόταν ότι πιεζόταν πολύ οικονομικά. Τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πεσμένος ψυχολογικά. "Κουράστηκα", μας έλεγε. Ο,τι και αν έγινε, ήξερε ότι δεν μπορούσε να αφήσει πίσω μόνη της τη μητέρα του», περιγράφει μια γειτόνισσά του.

Λέγομαι Αντώνιος Περρής… Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς…

Μάνα και γιος έδωσαν τέλος στη ζωή τους

Ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στο Μεταξουργείο, στάθηκαν στην άκρη για λίγα λεπτά και έπεσαν στο κενό. «Δεν έχω καμία λύση μπρος μου» έγραφε ο 60χρονος την Τετάρτη σε ιστοσελίδα στο Ιντερνετ
από ormithiella

Ισχυροί της γης για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο.
.

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς…

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.
R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.
2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.
(Αντώνης Περρής)

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΪΟΥ στις 22.00 : ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ . ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ thesecretrealtruth.ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.


Δημιουργήσαμε το παρόν blog για να ενώσουμε οι Έλληνες τις προσευχές μας και να βοηθήσουμε το Έθνος μας τις παρούσες δύσκολες ώρες που περνάει.

Η δύναμη της ομαδικής προσευχής όπως μας έχουν βεβαιώσει οι σύγχρονοι άγιοι γέροντες είναι πολλαπλάσια και ....
μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα.

Μετά δυόμισι ετών εγκόσμιων προσπαθειών ώστε να αλλάξει η πορεία του Έθνους μας ίσως ήρθε η ώρα, τώρα, στην πιο κρίσιμη καμπή των εξελίξεων να εστιάσουμε περισσότερο και πιο συντονισμένα στην προσευχή.

Μαζί, την ίδια ώρα από όπου κι αν βρισκόμαστε στον πλανήτη μπορούμε να ενώσουμε τις δεήσεις μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί ο καθένας, με την ελπίδα ότι ο Θεός θα ανατρέψει την δυσχερή κατάστασή μας.

Παρακαλούμε, κυρίως τα blogs, τα forums, άλλες ιστοσελίδες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν, να προωθήσουν την προσπάθεια ώστε αυτή να διαδοθεί ευρύτερα ακόμη και εκτός διαδικτύου, κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας με μηνύματα μέσω κινητών και από στόμα σε στόμα ώστε την άλλη Παρασκευή στις 22.00 να είμαστε όσο το δυνατό περισσότεροι παρόντες στο κάλεσμα, για να προσευχηθούμε υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου και του Έθνους μας γενικότερα.

Είναι το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε αλλά ίσως το πιο σπουδαίο.
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΩΘΗΣΗ.
Στόχος είναι η προσπάθεια να συνεχιστεί εστιάζοντας σε διαφορετικά θέματα κάθε φορά.

Τεχνικά θέματα

H παρούσα σελίδα θα παραμείνει ανοιχτή στα σχόλια ώστε ο καθένας να συμμετάσχει με τον τρόπο του και τις προτάσεις του.

Οι διαχειριστές των blogs που απαντήσανε στο πρώτο κάλεσμα και όσοι άλλοι επιθυμούν εάν θέλουν ας ξαναστείλουν μήνυμα, πλέον στο omadpro@yahoo.gr για να οργανώσουμε όσο καλύτερα γίνεται την προσπάθεια και να γίνουν εφ' όσον το επιθυμούν συν-διαχειριστές του blog.

Ευχαριστούμε όσους εθελοντές προθημοποιήθηκαν να μας βοηθήσουν τεχνικά με φωτοσυνθέσεις και άλλα. Θα χρειαστούν ιδιαίτερα.

Τέλος, ζητάμε την κατανόησή σας και την ανοχή σας σε ενδεχόμενα προβλήματα.

Θα πάρει πολλά κεφάλια, ο Άκης!

 akis tsoxatzopoulos
ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ EXTRE ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ
Στις πιάτσες των υποψιασμένων θεωρείτο κάτι παρά πάνω από σίγουρο, ότι αν ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος Άκης Τσοχατζόπουλος περνούσε τα σίδερα της φυλακής, θα έπαιρνε πολύ κόσμο μαζί του. Αυτή η εκτίμηση ανταποκρίνεται και απηχεί την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Μπορεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, να μην έχει βγει προς τα έξω τι έχει πει μέχρι τώρα στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές για όλο το εύρος της πολύχρονης  πολιτικής του δράσης.
Το πάζλ όμως των ενεργειών και έκνομων πράξεων του φαίνεται να στοιχειοθετείται από τα ευρήματα της έρευνας που συνεχίζεται σχετικά με τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και τις παράπλευρες εναλλακτικές επιλογής κάλυψης που είχε ακολουθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες τις προσεχείς ημέρες ολοκληρώνεται ο φάκελος της δικογραφίας για τον πάλαι ποτέ «Ωραίο Μπρούμελ» του ΠΑΣΟΚ.
Πάντα με τις ίδιες πηγές στον φάκελο της δικογραφίας έχει ενταχθεί και ο αστρονομικός αριθμός των 10.000 τραπεζικών extre, με τις συναλλαγές που είχε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα φαίνεται να προκύπτει ότι ο πρώην Υπουργός είχε βάλει διάφορα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών αλλά και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στο σύστημα με διάφορους ρόλους (έχει και δημοσιογράφους και… γκροβεράκι στα extre του Ακη).
Η δημοσιοποίηση της δικογραφίας του Άκη με τους αναλυτικούς λογαριασμούς των 10.000 extre, θα προκαλέσει πραγματικό σεισμό πολλών ρίχτερ, στο διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα, και σαφώς θα καθίσει αρκετούς στο σκαμνί. Έντονα συζητείται σε πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους, ότι δύο πολύ γνωστά πρόσωπα, που διετέλεσαν Υπουργοί σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, να κάνουν… παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό, από την στιγμή που προχωρήσουν οι διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης.
Εκτιμάται ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να …ασφαλιστεί η ωρολογιακή αυτή βόμβα των 10.000 τραπεζικών extre, με οποιαδήποτε παρέμβαση και αν επιχειρηθεί, την στιγμή που αποτελεί βασικότατο στοιχείο της δικογραφίας στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Εν αναμονή λοιπόν της …βομβιστικής επίθεσης από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης, απέναντι στο σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό και όχι μόνο σύστημα.
elora.

«Η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να μείνει ευρωκεντρική, αλλά πρέπει να προσλάβει μια έντονη και σαφή διάσταση συνεργασίας με την Ρωσία και την Άπω Ανατολή.

SAMARAS TELOS POXISΑς ακούσουν όλοι τον Βασ. Μαρκεζίνη
 Η λύσις για αντιμετώπιση της κρίσεως, χωρίς να προστρέξουμε σε νέες εκλογές με «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας» υπήρχε, αλλά έπρεπε να στηθεί σε αντιμνημονιακή βάση, με πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός του πολιτικού δυναμικού που έχουμε μπροστά μας. Έναν άνθρωπο, ο οποίος θα ήταν το ακριβώς αντίθετο από τον Παπαδήμο.
Έναν άνθρωπο που δεν θα ήταν πειθήνιο όργανο των ξένων τραπεζιτών. Έναν άνθρωπο με πείρα και γνώσεις τόσο στα οικονομικά ζητήματα, όσο και στην διεθνή διπλωματία, για να μπορέσει να χαράξει μιαν διαφορετική στρατηγική σε γενικότερο πλαίσιο. Αυτός ο άνθρωπος υπάρχει και δεν μας είναι άγνωστος. Πρόκειται για τον καθηγητή κ. Βασίλειο Μαρκεζίνη, ο οποίος πολλές φορές μίλησε δημόσια και έγραψε βιβλία για το γενικότερο ζοφερό σκηνικό σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Προέβλεψε από νωρίς πού θα φθάναμε και επρότεινε λύσεις.
Διέγραψε έναν άλλο δρόμο, έξω από τα πλαίσια της υποταγής στο Βερολίνο. Τα κόμματα πνιγμένα σε εγωισμούς, ξένες επιρροές και συμφέροντα, δεν θέλησαν να τον ακούσουν. Απέφυγαν να τον καλέσουν, έστω για να ζητήσουν τη γνώμη του. Έτσι, θα στροβιλιζόμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Διότι ούτε με τις νέες εκλογές θα προκύψει κάτι καλύτερο.
Είχε επισημάνει ο κ. Μαρκεζίνης ότι: «Η ελληνική εξωτερική πολιτική, εδώ και καιρό, είναι στατική: εξήντα πέντε χρόνια στατικότητας σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο, φανερώνουν έλλειψη φαντασίας, έλλειψη ευελιξίας και, οπωσδήποτε, έλλειψη πολιτικού θάρρους…». Ετόνισε ότι: «Η εξωτερική μας πολιτική πρέπει να μείνει ευρωκεντρική, αλλά πρέπει να προσλάβει μια έντονη και σαφή διάσταση συνεργασίας με την Ρωσία και την Άπω Ανατολή.
Τούτο είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την καλύτερη προστασία των εθνικών συμφερόντων μας, αλλά και προκειμένου να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη δυνατότητα προσέλκυσης κεφαλαίων…». Έχει διατυπώσει συγκεκριμένες απόψεις ο διακεκριμένος καθηγητής για το οικονομικό μας πρόβλημα, που δεν είναι δυνατόν να τις καταγράψουμε λεπτομερώς.
Ας τον καλούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί, τουλάχιστον για να ακούσουν κάποιες θέσεις που ενδεχομένως να ανοίξουν διαφορετικούς ορίζοντες. Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιφρονούμε σκέψεις ανθρώπων που διαθέτουν διεθνές κύρος και καλύτερη γνώση των διπλωματικοοικονομικών προβλημάτων, τα οποία είναι περίπλοκα.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΙΣ;
Ουσιαστικά βιώνουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι χειρότερος από τους προηγουμένους, διότι δεν διεξάγεται με τα γνωστά όπλα, αλλά με αριθμούς και τραπεζίτες – τοκογλύφους. Μέσα σ’ αυτήν την παγκόσμια δίνη, η εθνικόφρων παράταξις είναι διαλυμένη. Υπάρχει ανυπαρξία φορέως και ηγέτου.
Η Νέα Δημοκρατία, η οποία – θεωρητικώς – συγκεντρώνει σε μεγάλο ποσοστό τον συντηρητικό ή Κεντροδεξιό κόσμο, έχει πάψει από καιρό να ανταποκρίνεται στην αποστολή της. Στις 6 Μαΐου, την εψήφισε ένας αριθμός απογοητευμένων ανθρώπων, διστακτικά και άκεφα. Η μνημονιακή της τοποθέτησις έρχεται σε πλήρη διάσταση με τους πολίτες τους οποίους θέλει να εκπροσωπεί. Η Νέα Δημοκρατία έχει χρεωκοπήσει.
Είναι γηρασμένος οργανισμός, ξεπερασμένος και δεν έχει να προσφέρει τίποτε. Ο βιολογικός της κύκλος ετερματίσθη. Έτσι, όπως είναι, αποτελεί κι αυτή συστατικόν στοιχείον της κρίσεως. Πρέπει να προκύψει κάτι άλλο τελείως διαφορετικό. Κάτι καινούργιο. Ο κ. Σαμαράς δεν το αντιλαμβάνεται. Προσπαθεί να συγκροτήσει ένα «ευρωπαϊκό μέτωπο Κεντροδεξιάς», που σημαίνει μέτωπο μνημονιακό υπό την δουλείαν του Βερολίνου.
Κανείς Δεξιός και κανείς παλαιοκεντρώος, δεν ανταποκρίνεται σ’ αυτό το κάλεσμα. Και για ποιο «Κέντρον» μιλάμε; Τα δεδομένα άλλων εποχών έχουν αλλάξει. Τώρα δύο είναι τα μέτωπα: Οι πατριώτες και οι ξενόδουλοι. Κι ο κ. Σαμαράς θεώρησε σαν εντυπωσιακή κίνηση «αλλαγής», να διαφοροποιήσει την… σύνθεση του πρωινού καφέ»! Πρόκειται, δηλαδή, για την ομάδα του στενού του επιτελείου, με το οποίο συσκέπτεται κάθε πρωί, προκειμένου να λάβουν… σοφές αποφάσεις!
Το είπαμε και προηγουμένως: Αυτό το κόμμα βαρύνεται με πολλά. Δεν μπορεί να προσελκύσει ευρύτερες μάζες. Κι όσοι την εψήφισαν τώρα – είναι φανερό – το έκαμαν, με βαριά καρδιά, όχι σαν «θέση», αλλά σαν αντίδραση προς το ΠΑΣΟΚ. Ας ανατρέξουμε λίγο στην Ιστορία. Το 1951 την Δεξιά παράταξη εκπροσωπούσε το Λαϊκόν Κόμμα του Κων. Τσαλδάρη. Όμως όλοι συνειδητοποιούσαν, ότι το ιστορικό αυτό κόμμα, είχε κλείσει τον κύκλο του.
Αναζητούσαν κάτι άλλο, που θα ενσάρκωνε μια πραγματική αλλαγή. Ο Βασιλεύς Παύλος, ανώτατος άρχων με κύρος, δημοφιλής και πατριώτης, ανησυχούσε για το πού πήγαινε η πολιτική ζωή του τόπου. Και ο αείμνηστος Γεώργιος Βλάχος, έγραφε στην «Καθημερινή»: «…Παρ’ όσα και αν έχουν προαποφασισθεί και παρ’ ό,τι φαίνεται ότι επήρε ο εκλογικός κατήφορος από τώρα, υπάρχει ακόμη καιρός να επανέλθουν επί του θέματος οι κυβερνώντες και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Αξίζει τον κόπον. Τα ολίγα λεπτά που έδωσαν εις την ανάγνωσιν της Βασιλικής εκκλήσεως, ας γίνουν ώραι, ας γίνουν ημέραι και αντί να προσέχουν και να συζητούν τι συμφέρει εις αυτούς και τα κόμματά των, ας προσέξουν τι συμφέρει εις την Ελλάδα. Και αν εις το τέλος αυτοί δεν επιμείνουν να το προσέξουν, ας το προσέξει κάποιος άλλος, ο οποίος, εάν θελήσει, ημπορεί με μόνην την εμφάνισή του να διορθώσει το όλον κακόν. Το κάποιος άλλος – δεδομένου ότι δεν πρόκειται περί του Στέμματος, φυσικά – δεν είναι ούτε μαγική εικών, ούτε γρίφος. Είναι άνθρωπος που υπάρχει…».
Και ο άνθρωπος αυτός, ήταν ο Στρατάρχης Αλέξανδρος Παπάγος, που ίδρυσε τον «Ελληνικό Συναγερμό». Με μόνη την εμφάνισή του, έφερε τον αέρα της νίκης, και σκόρπισε αγαλλίαση στις μάζες. Ήταν ο άφθαρτος ηγέτης.
Δεν ήταν τυχαίο, ότι τον Στρατάρχη εστήριξαν όχι μόνον οι παραδοσιακές εφημερίδες της Δεξιάς, αλλά και εφημερίδες του Κέντρου, που εθεωρούντο προπύργια του Βενιζελισμού, όπως το «Βήμα» και «Τα Νέα» του Δημητρίου Λαμπράκη, το «Έθνος» του Κων. Νικολόπουλου και ο «Ελληνικός Βορράς» του Πέτρου Λεβαντή.
Στο τελευταίο του άρθρο, ο Γεώργιος Βλάχος – λίγο προτού φύγει από τη ζωή – εσάλπισε το κάλεσμα στο πλευρό του Παπάγου: «Ο Στρατάρχης κατέρχεται εις τας εκλογάς! Ο άνθρωπος που ετίμησε και εδόξασε και έσωσε δύο φορές την Ελλάδα, που είχε την ευτυχίαν να συνδέσει με την μεγαλυτέραν νίκην της ελληνικής Ιστορίας το όνομά του, που μόνον με την εμφάνισή του ηλευθέρωσε από το άγος του συμμοριτισμού την Ελλάδα, που ευρέθη εις το τέλος, θύμα μικροτάτων πολιτικών δολοπλοκιών, από του θρόνου εις τον οποίον του είχον ανεβάσει η κοινή ευγνωμοσύνη και η αξία του, εις το πεζοδρόμιον, ο άνθρωπος αυτός ευρήκεν εκεί, εις το πεζοδρόμιον, όπου υπάρχει και κυκλοφορεί ο Λαός, το στάδιον της νέας του δόξης. Θα σταθεί εκεί, θα πολιτευθεί, θα εμπνεύσει, θα ενθουσιάσει, θα ομιλήσει, θα σώσει. Θα σώσει διά τρίτην φοράν, όχι από μικρότερον κίνδυνον, την Ελλάδα. Ας είμεθα λοιπόν όλοι, χωρίς κακίας, χωρίς πάθη, χωρίς δήθεν αγωνιστικάς διαθέσεις, μαζί του…».
Αυτά, τότε. Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, ούτε τρέφουμε αυταπάτες. Γίγαντες σαν τον Παπάγο (τον οποίον ΟΥΔΕΠΟΤΕ εμνημόνευσε η Νέα Δημοκρατία) δεν υπάρχουν στις μέρες μας. Εμείς ζητάμε κάτι εφικτό. Η Νέα Δημοκρατία ετελείωσε. Κανέναν δεν συγκινεί. Να δημιουργηθεί ένα καινούργιο εθνικό κόμμα, με ξεκάθαρη ιδεολογική πυξίδα.
Να αναζητηθεί ένας αρχηγός που να συσπειρώνει και να μαζέψει γύρω του υγιείς δυνάμεις, άφθαρτα πρόσωπα, μακριά από οικογενειοκρατίες και «τζάκια». Όλοι τους να είναι αντιμνημονιακοί, να διαθέτουν καθαρή σκέψη, να έχουν σθένος για να χαράξουν όχι μόνον άλλη οικονομική, αλλά και εξωτερική πολιτική. Να ξαναδώσουν πίστη σ’ ένα λαό προδωμένο και απογοητευμένο. Θέλουμε ανθρώπους που να τολμούν να λένε «όχι» στους ξένους, και να μη σκύβουν τον αυχένα.
Βρισκόμαστε σ’ έναν πόλεμο και βιώνουμε μία ξενική κατοχή, χωρίς να διαθέτουμε την κατάλληλη ηγεσία που θα μπορούσε να ηγηθεί μίας νέας εθνικής Αντιστάσεως. Η Νέα Δημοκρατία στις νέες εκλογές, κατέρχεται υπό δυσμενείς όρους. Έχει χάσει τους παλαιούς οπαδούς της. Με την εμμονήν της στα αντιλαϊκά μνημόνια που πήγε και υπέγραψε με το ολέθριο ΠΑΣΟΚ, απώλεσε την εμπιστοσύνη των οπαδών της.
Σοβαρά μειονεκτήματα την ακολουθούν, και συντελούν αναμφισβητήτως στην περαιτέρω πτώσιν της εκλογικής της δυνάμεως. Η καχυποψία και η δυσφορία φατριών μέσα στους κόλπους της, προμηνύουν κρίσιν ηγεσίας. Κινούμεθα μέσα σ’ έναν φαύλο κύκλο. Αυτοί που ευθύνονται για την υποδούλωσή μας στην Τρόικα, παρουσιάζονται τώρα, ως «σωτήρες». Η παλαιά και νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε ειδικόν δικαστήριον, βρίσκει τώρα μνημονιακόν έδαφος συνεννοήσεως με τη Νέα Δημοκρατία για κυβέρνηση μεταμφιεσμένη, η οποία θα εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν ο Σόιμπλε, η Λαγκάρντ και η συμμορία τους.
Στις νέες εκλογές, ενδεχομένως θα βρεθούμε στον ίδιο παρονομαστή. Προαναγγέλλονται «μέτωπα» από διάφορες πλευρές. Βαθμιαίως οδηγούμεθα σ’ έναν άλλου είδους «εμφύλιο». Ίσως και να επιδιώκουν μια τέτοια ανωμαλία οι ξένοι για να βυθιστεί η χώρα μας στο πλήρες χάος. Το πολιτικό μας σύστημα έχει υποστεί σήψη. Το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει, χωρίς η «Δεξιά» να διαθέτει πολιτικό φορέα με την ίδια δυναμική.
Βλέπουμε να αναβιώνει μια εικόνα «δημοκρατίας της Βαϊμάρης», με όλα τα ελαττώματά της και τις συνέπειες που προέκυψαν τότε. Αυτός είναι ο κόμβος του πολιτικού μας προβλήματος. Η τραγωδία θα έχει κάθαρση; Θα εμφανισθεί ο από μηχανής Θεός για να δώσει τη λύση; Μακάρι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ, ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ......ΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Πάτρα: 12 προσαγωγές στα χθεσινά επεισόδια

 
Σε 12 προσαγωγές προχώρησε χθες το βράδυ η αστυνομία κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής στην Πάτρα, όπου διαμένουν παράνομοι μετανάστες.

Ομάδες ατόμων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.
Το κλίμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα είναι τεταμένο τις τελευταίες ημέρες, καθώς πολίτες έχουν ξεσηκωθεί μετά από τη δολοφονία 30χρονου από τρεις Αφγανούς.

Παγκόσμια Τράπεζα: Το παράδειγμα της Ασίας πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη

Μέτρα ανάπτυξης και λιτότητας παράλληλα πρέπει να πάρει η Ευρώπη για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, όπως αυτά που που εφαρμόσθηκαν κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση στην Ασία στο τέλος της δεκαετίας του 1990, δήλωσε η γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Η Σρι Μουλιάνι Ιντραουάτι, η οποία είναι επίσης πρώην υπουργός Οικονομικών της Ινδονησίας, δήλωσε πως είναι «εσφαλμένο» να συζητείται το θέμα αν το ένα από τα μέτρα είναι καλύτερο από το άλλο για την επίλυση της οικονομικής κρίσης.
«Οι πρόσφατες εκλογές στην Ευρώπη επανέφεραν τη συζήτηση για λιτότητα ή ανάπτυξη. Είναι μια συζήτηση εσφαλμένη. Η μία είναι απαραίτητη για την άλλη», δήλωσε η Ιντραουάτι στη διάρκεια ενός ιδιωτικού φόρουμ για την οικονομία στην Ασία.
«Ομιλώ εκ πείρας», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας πως η Ινδονησία είχε εφαρμόσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις για να βγει από την περιφερειακή οικονομική κρίση.
Οι περισσότερες χώρες της Ασίας είχαν πληγεί στα τέλη της δεκαετίας του 1990 από την κατάρρευση των χρηματαγορών και μια υποτίμηση των νομισμάτων τους εξαιτίας της διόγκωσης του χρέους τους.
Η απάντηση στην κρίση είναι ένας συνδυασμός μέτρων λιτότητας και μέτρων ανάπτυξης, τόνισε η Ιντραουάτι.
Οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο αντιμετωπίζουν το δίλημμα ότι πρέπει να ανταποκριθούν στα αιτήματα των πολιτών τους προσπαθώντας ταυτόχρονα να λύσουν τα οικονομικά προβλήματά τους που έχουν παγκόσμιες επιπτώσεις, εξήγησε.
«Η παγκοσμιοποίηση φέρνει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα. Όμως, αναγνωρίζουμε επίσης ότι περιορίζει και περιπλέκει τη διαδικασία της διακυβέρνησης και αυξάνει επίσης τους κινδύνους», κατέληξε.

ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!!

 

Στο κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα φιλοξενούνται 220 παράνομοι μετανάστες με στόχο -άμεσα- να ανέλθουν στους 1.000, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σημείωσε πως μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσαν να γίνουν 30 τέτοια κέντρα φιλοξενίας σε όλη την χώρα όπου θα φιλοξενηθούν 30.000 παράνομοι μετανάστες.


Ξεκαθάρισε επίσης πως τα κέντρα αυτά θα χρηματοδοτήσει η ΕΕ, όπως έγινε και με την Αμυγδαλέζα.


Αναφορικά με τα επεισόδια στην Πάτρα κατηγόρησε για ανακαλουθία τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, λέγοντας ότι δεν δέχτηκε να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στην περιοχή.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ .....Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ......
 ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!! ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ!!

«Πείτε στους Ελληνες ότι μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη»

 Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
Εντυπωσιακή «επίθεση φιλίας» προς την Ελλάδα έκανε ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έπειτα από συνάντηση που είχε με τον ισπανό Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Παρίσι πριν αναχωρήσουν για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο νέος γάλλος Πρόεδρος, που από την αρχή έχει αναδειχτεί σε ισχυρό σύμμαχο της χώρας μας, άπλωσε χέρι βοήθειας και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, φτάνει να τηρήσει η χώρα μας τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της λήψης αναπτυξιακών μέτρων για την ελληνική οικονομία και άσκησε αυστηρή κριτική στους Ευρωπαίους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης.
«Πείτε στους Ελληνες ότι μπορούν να μου έχουν εμπιστοσύνη» και «θα κάνω ό,τι μπορώ» για να επιλέξουν την παραμονή τους στην ευρωζώνη, σεβόμενοι τις δεσμεύσεις τους, είπε ο Ολάντ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους Ελληνες να πιστεύουν ότι δεν θα έχουν υποστήριξη. Αυτή θα υπάρχει από τη στιγμή που θα έχουν επιλέξει να δώσουν συνέπεια και δύναμη στην παρουσία τους στο ευρώ, που θα εμπνεύσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων», τόνισε ακόμη ο γάλλος Πρόεδρος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης που είχαν συγκεντρωθεί να τον ακούσουν στο Παρίσι, να μεσολαβήσουν ώστε να ακουστεί η φωνή του στην Ελλάδα.
«Υπάρχει το Μνημόνιο και παράλληλα υπάρχουν και αυτά που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, από σήμερα, για την ανάπτυξη στην Ελλάδα», ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου να δοθεί περισσότερος χρόνος στη χώρα για την εφαρμογή του Μνημονίου.
Ο γάλλος Πρόεδρος θεωρεί ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι αργούν να πάρουν αποφάσεις και ζήτησε να δημιουργηθεί εκτός από το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ανγκελα Μέρκελ και σύμφωνο ανάπτυξης. Η Ευρώπη δεν έχει δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις σε μεγάλα ευρωπαϊκά προβλήματα, όπως είναι η ανεργία και η ανάπτυξη της οικονομίας, είπε και κατέληξε δίνοντας αμιγώς πολιτική χροιά.
Ο Ολάντ δεν θέλει «να κερδίσουν την Ευρώπη τα λαϊκίστικα κινήματα που στις βόρειες χώρες ενισχύονται ζητώντας να μη δοθεί άλλη βοήθεια στον Νότο», ενώ στις χώρες του Νότου κερδίζουν έδαφος επειδή «οι λαοί δεν αντέχουν άλλο να υποβάλλονται σε πολιτικές λιτότητας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ. Για το θέμα της ανάπτυξης ο γάλλος Πρόεδρος εξήγησε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί με τη μεταφορά περισσότερων κεφαλαίων της Κομισιόν από τα διαρθρωτικά ταμεία ώστε να εξασφαλιστούν «καλύτερες συνθήκες διαβίωσης του ελληνικού λαού με άμεση ευρωπαϊκή επέμβαση». Ο Ολάντ θεωρεί ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν «χωρίς να αμφισβητηθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με ό,τι έχει υπογράψει» για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με αντάλλαγμα την παροχή βοήθειας από τους Ευρωπαίους. Στήριξη στην Ελλάδα προσέφερε επίσης ο ισπανός Πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος επιθυμεί να μείνει η χώρα μας στο ευρώ αφού αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, όπως είπε μιλώντας αμέσως μετά τον Ολάντ.

Παπαρήγα: Ακρως επικίνδυνη η πρόταση του ΣΕΒ για τις μειώσεις μισθών

«Όχι» στην πρόταση του ΣΕΒ για διαπραγμάτευση επί των κατώτατων μισθών και της μετενέργειας είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης.

Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΕΒ «άκρως επικίνδυνη», εξηγώντας ότι οι βιομήχανοι δεν θέτουν θέμα κατάργησης του νόμου, για να παραμείνει η πρόβλεψη πρόσληψης νέων με μισθούς 300 ευρώ.

«Γιατί οι ριζοσπαστικές δυνάμεις να θέλουν να συζητήσουν με το ΣΕΒ σε αυτό το πλαίσιο;» αναρωτήθηκε η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετεξελιχθεί σε αυτό που κατέληξε να είναι ο Ντανιέλ Κον-Μπετίτ.

Μητέρα και γιος «βούτηξαν» στο κενό στην Πλατεία Βάθη

Διπλή αυτοκτονία σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όταν μία ηλικιωμένη μητέρα και ο γιος της πήδηξαν από το μπαλκόνι του έκτου ορόφου πολυκατοικίας στην πλατεία Βάθη και σκοτώθηκαν.

Η οικογενειακή τραγωδία έχει αναστατώσει τους γείτονες και τους περίοικους της πλατείας Βάθη, που γνώριζαν την 90χρονη γυναίκα και τον 60χρονο γιο της, οι οποίοι διέμεναν στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας και ανέβηκαν σε διαμέρισμα γνωστών τους στον έκτο όροφο για να αυτοκτονήσουν πέφτοντας από το μπαλκόνι.

Είναι δημοκρατική η κατάσταση αυτή;ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!


http://papaioannou.files.wordpress.com/2012/05/112showarticleimage2.jpeg?w=240&h=143
Τον περίμεναν έξω από τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Super B και στη συνέχεια του επιτέθηκαν.
Ο λόγος για τον βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη ο οποίος μόλις είχε δώσει συνέντευξη στο δημοσιογράφο και πρόεδρο της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολο Βουλδή για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία της Αγίου Ανδρέου του όρμησαν και άρχισαν να τον κτυπούν με μπουνιές και γροθιές, ενώ του έσκισαν και τα ρούχα. Κατά τη συμπλοκλή τραυματίστηκε ελαφρά και ο δημοσιογράφος από κάποιο καδρόνι.

Είναι δημοκρατική η κατάσταση αυτή;
ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΟΥΤΕ ΑΚΡΟΑΣΗ!
ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ!
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΕΚΡΑΖΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.Ένα κράτος οπερέτα

 
Απίστευτα περιστατικά καταφτάνουν στα αυτιά μας από κάθε μεριά της ταλαιπωρημένης πατρίδας μας, περιστατικά που καταδεικνύουν το σαθρό και τιποτένιο οικοδόμημα του αντεθνικού κράτους και των κρατικών λειτουργών. Καταδεικνύουν περίτρανα και ένα πολύ σημαντικό ακόμη στοιχείο: η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, χωρίς να έχει πέσει μια σφαίρα και χωρίς να έχει ανοίξει ούτε ένα ρουθούνι.
Περιστατικό πρώτο: Κάτοικοι της περιοχής Πόρου Φερρών στον Έβρο καταγγέλλουν απίστευτα περιστατικά. Ως γνωστόν στην περιοχή υπήρχε φυλάκιο του Ελληνικού Στρατού και λειτουργούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις,  οι οποίες όταν ο Έλληνας στρατιώτης υπηρετούσε εκεί, ήταν σε άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες. Αντίθετα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων που επικοινώνησαν μαζί μας, το στρατόπεδο έχει κλείσει, τα κτίρια έχουν ανακαινιστεί και λειτουργούν ως… ξενώνες υποδοχής και περίθαλψης λαθρομεταναστών που καταφτάνουν εκεί κατά εκατοντάδες, τρώνε, πίνουν, κάνουν κάποιες εξετάσεις και αφού …χορτάσουν φιλοξενία, οδηγοί ταξί των γύρω περιοχών αλλά και τουριστικά λεωφορεία τους μεταφέρουν με έξοδα του ελληνικού κράτους στη Θεσσαλονίκη, από την οποία φεύγουν και κατέρχονται στην Αθήνα με τρένα. Το χώρο φιλοξενίας τους περιπολεί και φυλά η Ελληνική Αστυνομία, η οποία χαριεντίζεται με τη ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου», και σε αγαστή συνεργασία συμβάλλει στην περαιτέρω υποβάθμιση και εξαθλίωση της χώρας. Αυτό είναι το έργο  τους; Για αυτό πληρώνονται; Όσο για το παραμύθι με τη FRONTEX, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι πράγματι εθεάθησαν στην περιοχή, αλλά μόνο νυχτερινές ώρες, να μπεκροπίνουν και να καλοπερνούν σε τοπικά νυχτερινά κέντρα. Και μετά από όλα αυτά, απορούμε πως έχει κατακρεουργηθεί ο εθνικός και κοινωνικός ιστός;
Περιστατικό δεύτερο: Αλβανοί «φαντάροι» φυλάνε τα πυρομαχικά του Ελληνικού Στρατού σε στρατόπεδο ζωτικής και στρατηγικής συμμαχίας. Ναι, δεν είναι ανέκδοτο. Το παραμυθάκι ξέρετε πως έχει. Διάφοροι «έξυπνοι» έφτιαξαν νόμο σύμφωνα με τον οποίο με τρεις μήνες υπηρεσίας στις Ένοπλες Δυνάμεις ένας αλλοδαπός μπορεί να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο, άτομα αλλοδαπά να φυλάνε σκοπιά στις αποθήκες οπλισμού στρατοπέδου ζωτικής σημασίας. Δεν θα σχολιάσω ούτε το νόμο, ούτε και το περιστατικό. Θα το αφήσω στον καθένα από εσάς, να το σκεφτεί και να το αξιολογήσει και μόλις νιώσει την ανατριχίλα να τον διαπερνά, θα έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει.

 
Νικόλαος Λεμοντζής

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια στην Πάτρα

Απαγόρευσαν σε παιδιά να παίζουν στην πλατεία


plateia_miaoyliΗ επιστολή διαμαρτυρίας ομάδας πολιτών
Από κάποιους χαρακτηρίστηκε αψυχολόγητη, από κάποιους άλλους απαράδεκτη. Ο λόγος για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σύρο να απαγορεύσουν το παιχνίδι σε παιδιά άνω των 5 ετών στην πλατεία Μιαούλη. Ομάδα πολιτών της Σύρου μάλιστα εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητούν από τον Δήμο να πάρει πίσω την απόφασή του. Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας:
"Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Όλοι οι υπογράφοντες διαμένουμε στο νησί της Σύρου. Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έθεσε ουσιαστικά περιορισμούς στην επισκεψιμότητα της Πλατείας Μιαούλη, της κεντρικότερης πλατείας του νησιού μας, από παιδιά τα οποία έχουν περάσει το πέμπτο έτος της ηλικίας τους.
Συγκεκριμένα, με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, απαγόρευσε στα παιδιά άνω των πέντε ετών να παίζουν στην πλατεία και να κάνουν ποδήλατο (γενικότερα τις αθλοπαιδείες, όπως μπάλα, skate κ.α.).
Όπως γνωρίζετε, η πλατεία Μιαούλη είναι ο μοναδικός χώρος στην Ερμούπολη που τα παιδιά μπορούν να παίξουν, χωρίς να φοβούνται τη διέλευση οχημάτων και οι γονείς μπορούν να τα παρακολουθούν. Οι γειτονικές παιδικές χαρές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, όπως αναδείχτηκε πρόσφατα από τα ΜΜΕ αλλά και όλοι μας έχουμε διαπιστώσει. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι, αν δεν επιτρέπεται στα παιδιά μας να παίζουν στην πλατεία Μιαούλη, αυτά δεν θα έχουν πλέον χώρο να παίξουν. Η δε δικαιολογία της προστασίας των μαρμάρων της Πλατείας από τα εξάχρονα και επτάχρονα παιδιά μας είναι επιεικώς ανεδαφική, όταν πρόσφατα είδαμε φορτηγά να ανεβαίνουν στην Πλατεία, όταν στήνονται συχνά εξέδρες με σιδερένιες βάσεις που στερεώνονται στα μάρμαρα και διάφορα παιχνίδια και διάφορα άλλα που μπορούμε να σας αναφέρουμε. Εξάλλου η Πλατεία βρίσκεται εκεί για όλους τους κατοίκους του νησιού και για εμάς και για τα παιδιά μας.
Δεν θα μπορούσε δε να θεωρηθεί ως δικαιολογία για τα μέτρα αυτά η προστασία των μικρότερων σε ηλικία παιδιών, καθώς όπως γνωρίζετε την αποκλειστική ευθύνη προστασίας των παιδιών τους την έχουν οι γονείς, τόσο εκ του Νόμου όσο και από την κοινή πείρα όλων μας. Ο Δήμος δεν δύναται να αντικαταστήσει τη γονεική προστασία σε καμία περίπτωση , το δε ατύχημα μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε, ακόμη και από έναν στιγμιαίο παραβάτη.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι η επισκεψιμότητα και κατά συνέπεια η εμπορική κίνηση της Πλατείας Μιαούλη έχει ήδη ελαττωθεί και αν απομακρύνεται από αυτήν και τα παιδιά μας, τότε θα ερημώσει οριστικά με ότι αυτό συνεπάγεται για τις πολύπαθες επιχειρήσεις της περιοχής.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι δεν είναι ηθικό και είναι σαφέστατα αντισυνταγματικό να απαγορεύετε σε πολίτες να επισκέπτονται κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα την κεντρικότερη Πλατεία του νησιού , στην οποία πάντοτε έπαιζαν παιδιά, είμαστε σίγουροι ότι το θυμάστε.
Σας θέτουμε υπόψιν ότι η ερήμωση ενός κοινόχρηστου χώρου δεν συνεπάγεται την προστασία του αλλά την καταστροφή του, ποιος ο λόγος να υπάρχει μια πλατεία αν μπορούν μόνο επιλεκτικά να την επισκέπτονται οι πολίτες;

Σας ζητάμε να ανακαλέσετε την απόφασή σας περί απαγόρευσης των άνω των πέντε ετών παιδιών να παίζουν στην Πλατεία Μιαούλη, καθώς η απόφαση αυτή είναι και παράλογη και καταστροφική για την ίδια τη Πλατεία που από κοινόχρηστος χώρος θα καταντήσει μουσείο, το οποίο δεν θα επισκέπτεται κανείς. "

Οι διαμαρτυρόμενοι


Πηγή: apopsy.blogspot.com

Read more: http://www.seleo.

Ελεύθερη η 17χρονη μαθήτρια για την απόπειρα «υποκλοπής» θεμάτων στις πανελλαδικές

Πτολεμαΐδα: Ελεύθερη η 17χρονη μαθήτρια για την απόπειρα «υποκλοπής» θεμάτων στις πανελλαδικές

Στον εισαγγελέα Κοζάνης οδηγήθηκαν αργά χθες το απόγευμα η μαθήτρια Λυκείου της Πτολεμαϊδας που συνελήφθη από την Αστυνομία γιατί με τη χρήση ενός μηχανισμού... εκπομπής και λήψης μηνυμάτων επεχείρησε να «αντιγράψει» τις απαντήσεις στα θέματα του μαθήματος της βιολογίας μαζί με τον προμηθευτή του μηχανισμού όπου και απολογήθηκαν.Η 17χρονη αφέθηκε ελεύθερη και τις επόμενες ημέρες θα οριστεί η τακτική δικάσιμος ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος θα προσέλθει και πάλι αύριο στον εισαγγελέα
by M.X.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Γενικός Συναγερμός της Αεράμυνας ( blazy sky) με εντολή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ (αποκλειστικό )

Εντολή A/ΓΕΕΘΑ : ΓΕΜΙΣΤΕ- ΟΠΛΙΣΤΕ -ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ...¨Ολοι και όταν λέμε ...¨Ολοι εννοούμε όλη η Αεράμυνα της Χώρας !
Πριν από λίγο όλες οι μονάδες όλων των αντιαεροπορικών συστημάτων της Χώρας μπήκαν σε γενικό συναγερμό ...Από τον Έβρο έως την Κρήτη και από το Καστελόριζο έως το δυτικό άκρο της Ελλάδος όλες οι μονάδες  της Αεράμυνας τελούν σε κόκκινο γενικό Συναγερμό ! Tα RADAR ελέγχουν , κλειδώνουν και αναφέρουν στόχους  !

Όλα τα αντιαεροπορικά όπλα  Αεροπορίας ,Στρατού και Ναυτικού οπλίζουν και μπαίνουν σε κατάσταση blazy sky (Φλεγόμενος Ουρανός )
ΟΙ Σειρήνες ηχούν ασταμάτητα ...Οι Πύραυλοι σε άμεση ετοιμότητα 5λεπτου !
΄΄Άσκηση΄΄ γενικού Συναγερμού με πραγματικές διαστάσεις ...Η οποία πραγματοποιήτε για πρώτη φορά απο την Εποχή του Πολέμου !

Ο Α/ΓΕΕΘΑ στο Κέντρο αναμένει αποτελέσματα ... 

Βετεράνος 

« Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του Βαλλιανάτου καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε.Δεν πρόλαβαν να ανακοινώσουν την συμπορευσή τους οι Μάνος-Τζήμερος και ξαφνικά πήραν φωτιά τα facebooks Τζήμερου- Βαλλιανάτου, δεδομένου ότι ο Τζήμερος, ήταν καταιγιστικός κατά του Βαλλιανάτου, γράφοντας:
« Διαφωνούμε με τη συμμετοχή του Βαλλιανάτου καθέτως, οριζοντίως, διαγωνίως και με όποια άλλη κατεύθυνση θέλετε.

Εκτιμούμε το χιούμορ του, την ευρυμάθειά του, τον θεωρούμε πετυχημένο ως ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων – αλλά μέχρι εκεί. 
Ελπίζουμε το θέμα να διευθετηθεί μέχρι αύριο. 
Θα ενημερωθείτε. 
Αν δεν διευθετηθεί, η συνολική συνεργασία... ακυρώνεται»...!!!
Λέτε να πηγαίνει πρός Σαμαρά;;;

Βουλγαρία: Είμαστε υποτελείς στους Τούρκους

 
«Παρασκηνιακές, μυστικές και με ασαφή χαρακτηριστικά». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του κόμματος «Ατάκα», Βόλεν Σιντέροφ περιέγραψε τις συνομιλίες του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο κυβερνητικό μέγαρο «Ευξινογκράντ» κοντά στη Βάρνα, όπου άρχισε το απόγευμα η τριμερής συνάντηση των κ.κ. Μπορίσοφ και Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Κατάρ σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζασίμ Αλ Τανί.
       Σε δηλώσεις του σήμερα στη Βουλή, ο αρχηγός των σκληροπυρηνικών εθνικιστών χαρακτήρισε, μεταξύ των άλλων, «υποτελή» την πολιτική της Βουλγαρίας απέναντι στην Τουρκία.
       Όπως υποστήριξε ο αρχηγός του «Ατάκα», Βόλεν Σιντέροφ «η κυβέρνηση του κ. Μπορίσοφ δεν έκανε τίποτε για την αποζημίωση των απογόνων των Βούλγαρων προσφύγων από την Ανατολική Θράκη και άλλα μέρη της Τουρκίας, τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 800.000 Βούλγαροι στις αρχές του 20ού αιώνα «σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διασωθούν από γενοκτονία από τον τακτικό στρατό της Τουρκίας».
       Από το βήμα της Βουλής ο κ. Σιντέροφ είπε ότι η κυβερνητική υπηρεσία Τύπου αρνήθηκε να δώσει πληροφορίες στο κόμμα του για την ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του κ. Έρντογαν με την αιτιολογία, ότι «πρόκειται για απόρρητα στοιχεία».
       Ο κ. Σιντέροφ υποστήριξε ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να θέσει θέμα κατασκευής φράγματος στον κάτω ρου του βουλγαρικού τμήματος του Τούντζα «που θα εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Τουρκίας επειδή η Βουλγαρία δεν έχει κανένα συμφέρον από ένα τέτοιο σχέδιο», όπως υπογράμμισε ο αρχηγός των εθνικιστών, επικαλούμενος εκτιμήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ.
       Με αφορμή τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για συζήτηση της σύνδεσης των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο πρόεδρος του «Ατάκα» κάλεσε το Βούλγαρο πρωθυπουργό να ενημερώσει ο ίδιος το Κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν για τις εξελίξεις στον τομέα αυτό, όπως και για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων της Σόφιας και της Άγκυρας.