"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Tα ερωτήματα ενός παιδιού..


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ...ΑΞΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...
Με το παιδικό της μυαλουδάκι, πιστεύει ότι τα ξέρω όλα. Ότι καταλαβαίνω τα πάντα και ότι μπορώ να βρίσκω απαντήσεις και λύσεις σε όλα… Φυσικό είναι, αφού είμαι η μανούλα της… Kι όμως, χθες βράδυ, παρακολουθώντας τηλεόραση η επτάχρονη κόρη μου Μαρία και βλέποντας τα πεινασμένα παιδιά να είναι πεσμένα κάτω σαν να είναι ήδη νεκρά, οι μύγες να είναι κατά χιλιάδες επάνω στα γυμνά σκελετωμένα κορμάκια τους και το κλάμα - αχ Θεέ μου, αυτό το κλάμα που μόλις και μετά βίας το ακούς - να ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια από μένα, από εσένα, από όλους εμάς που μόνο να τα βλέπουμε από την τηλεόραση και να τα λυπόμαστε, ξέρουμε...

Και η Μαρία μου να με ρωτάει λυπημένη :
- Γιατί μαμά μου;…γιατί…;
Τι να απαντήσω;
 Τι να της πω; 
Εγώ που για αυτήν τα ξέρω όλα. Να της πω πως μας αρέσει να ντυνόμαστε, να διασκεδάζουμε, να τρώμε, να πετάμε; 
Να... πετάμε την ψυχή μας στον κάλαθο των σκουπιδιών;
 Εκεί, που δεν ξέρω πόσες αμέτρητες φορές αυτά τα νηστικά σκελετωμένα παιδάκια είχαν ψάξει, για λίγο φαγητό μήπως χορτάσουν για λίγο την πείνα τους… όταν φυσικά μπορούσαν ακόμα να σταθούν έστω για λίγο στα σκελετωμένα ποδαράκια τους.
Μια,δύο φορές, εξάλλου, το χρόνο, μας τα θυμίζουν από την τηλεόραση και εμείς παγώνουμε στην ιδέα μην έρθουμε κάποια στιγμή στην δική τους θέση.
Δίνουμε όλοι οσα δίνουμε, μαζεύονται αρκετά αλλά στο δρόμο εξαφανίζονται… Θεέ μου! 
Είμαστε στον εικοστό πρώτο αιώνα, έχουμε καταφέρει να κάνουμε τις «βόλτες» μας στο φεγγάρι κι όμως δεν καταφέραμε να κάνουμε μια... μικρή βόλτα στην ψυχή των παιδιών αυτών. Και μας ρωτάνε τα παιδιά μας... ΓΙΑΤΙ;
Και εμείς το μόνο που απαντάμε...
-Eίδες που δεν τρως όλο το φαγητό σου;
-Φάε το φαγητό σου… κοίτα αυτά τα παιδιά πεινούν...
Τα λέμε αυτά σε ένα παιδάκι, λες και με το να φάει το φαγητό του θα «χορτάσουν»την πείνα τους τα εκατομμύρια παιδάκια που αργοπεθαίνουν χωρίς τροφή.
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ..!!!!!
Ένα μυστικό που θα φωλιάσει στις καρδιές σας!
-Μανούλα μου δίνεις ένα ευρώ;
-Τι θες να αγοράσεις αγάπη μου;
-Τίποτα μανούλα…
-Και τι το θες τότε το κέρμα;
-Είναι μυστικό μαμά…
-Μυστικό και από την μανούλα σου που σε λατρεύει; θες να μου πεις και να μην το πούμε σε κανένα; θες να είναι το δικό μας μυστικό;
-Χμμμμ… ναι μαμά… Να…. θέλω να το φυτέψω στο κήπο μας..!!!
-Να το φυτέψεις καρδούλα μου;
-Ναι μαμά γιατί όταν το ποτίζω θα φυτρώσει ένα δέντρο που θα κάνει πολλά κέρματα..και εγώ κάθε πρωί όταν φεύγεις για την δουλειά θα τα μαζεύω και θα αγοράζω με αυτά φαγητό, γάλα, ρούχα, παπούτσια, φάρμακα για εκείνα τα φτωχά παιδάκια που είδα χθες βράδυ στην τηλεόραση…
Έμεινα να κοιτάζω την τρίχρονη τότε κόρη μου…. την έσφιξα στην αγκαλιά μου και τα μάτια μου βούρκωσαν από συγκίνηση και πόνο…
Αν είχαμε όλοι την ψυχή ενός παιδιού ο κόσμος θα ήτανε πιο δίκαιος..πιο σωστός..πιο χαρούμενος..πιο ευτυχισμένος…!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο άνθρωπος είναι ένα μεγάλο θαύμα,όμως μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο όταν η ψυχή του συνωμοτεί με την καρδιά και δίνουν εντολή στο μυαλό να απλώσει το χέρι και να προσφέρει στον πεινασμένο… στον άρρωστο... στον φτωχό... στον πληγωμένο... στον πονεμένο... στον άστεγο... στον άπορο !
Είναι τότε που το ανθρώπινο θαύμα παίρνει θεϊκές διαστάσεις και γίνεται τεράστιο... τόσο τεράστιο που γίνεται ένα με την αγάπη του Θεού...
Μην στερείστε την χαρά να ζήσετε κι εσείς το θαύμα....
(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ GABI CHRIS ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ...)



 Aπό :Maria Voutsinou
 http://xristianikanea

Είδε στον βυθό τους πυραύλους της αποστολής «Απόλλων 11»

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είδους χόμπι θα είχατε αν ήσασταν δισεκατομμυριούχος; Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com Τζεφ Μπέζος, η αξία της περιουσίας του οποίου φτάνει τα 18,4 δισ. δολάρια σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», έχει χόμπι να ανακαλύπτει κινητήρες παλιών πυραύλων - οι οποίοι βρίσκονται μάλιστα στον βυθό του ωκεανού.
Μετά τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον, που το Σαββατοκύριακο οδήγησε ένα μικρό υποβρύχιο στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών της Γης, στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, ο 48χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε ενθουσιασμένος στο μπλογκ του - που έχει προσφυώς ονομάσει Bezos Expeditions - ότι η ομάδα του που αποτελείται από επαγγελματίες των υποβρύχιων αποστολών βρήκε τους κινητήρες οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν στην εκτόξευση της αποστολής «Απόλλων 11».
Ενα σύντομο μάθημα ιστορίας: στις 16 Ιουλίου του 1969, πέντε κινητήρες F-1 πυροδοτήθηκαν, λειτούργησαν για λίγα λεπτά και μετά έπεσαν πίσω στη Γη, στον Ατλαντικό, όπως είχε σχεδιαστεί. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Νιλ Αρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, στο πλαίσιο της αποστολής «Απόλλων 11», στην οποία μετείχαν επίσης ο Μπαζ Ολντριν και ο Μάικλ Κόλινς.
Από τότε ήταν άγνωστο πού βρίσκονταν αυτοί οι κινητήρες. Για τους περισσότερους, θα παρέμενε για πάντα ένα άλυτο μυστήριο. Για τον Μπέζος όμως, ο οποίος ήταν 5 χρόνων όταν είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική αποστολή, φαίνεται πως αυτό έγινε ένα επίμονο ερώτημα. Και όταν απέκτησε τα δισεκατομμύριά του, πίστεψε ότι θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση.
Εγραψε στον ιστότοπό του πως η ομάδα του χρησιμοποίησε «τελευταίας τεχνολογίας σόναρ για μεγάλα βάθη» και εντόπισε τους κινητήρες σε βάθος 4.300 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Τώρα καταστρώνει σχέδια για να ανελκύσει έναν ή περισσότερους από τον βυθό. «Δεν ξέρουμε ακόμη σε ποια κατάσταση μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι κινητήρες - έπεσαν στον ωκεανό με μεγάλη ταχύτητα και έμειναν μέσα στο αλμυρό νερό περισσότερο από 40 χρόνια», σημείωσε ο Μπέζος. «Από την άλλη, είναι φτιαγμένοι από ανθεκτικά υλικά, έτσι θα δούμε». Δεν έκανε πάντως σαφές πότε ακριβώς εντοπίστηκαν.
Ο μεγιστάνας του Ιντερνετ σημείωσε επίσης πως οι κινητήρες εξακολουθούν να είναι ιδιοκτησία της NASA• και πως αν η ομάδα του - την οποία χρηματοδοτεί ο ίδιος καταφέρει να ανακτήσει κάποιον από αυτούς, με τους οποίους «άρχισε το πρώτο ταξίδι της ανθρωπότητας προς ένα άλλο ουράνιο σώμα, φαντάζομαι πως η NASA θα αποφασίσει να τους διαθέσει στο Smithsonian ώστε να μπορούν όλοι να τους βλέπουν». Επισήμανε επίσης πως, αν καταφέρουν να ανακτήσουν περισσότερους, θα ζητήσει από τη NASA να διαθέσει έναν στο Μουσείο Πτήσεων του Σιάτλ όπου έχει την έδρα της η Amazon.
Περισσότερα από 40 χρόνια αφότου χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη, ο πύραυλος Saturn V παραμένει η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή μηχανή που κατασκευάστηκε ποτέ. Καθένας από τους 5 κινητήρες του, ύψους 4 μέτρων, παρήγε 32 εκατομμύρια άλογα, καίγοντας 2,7 τόνους καυσίμου ανά δευτερόλεπτο.
 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Αγγελόπουλος

Εν ψυχρώ δολοφονία εφήβου στη Γαλλία από 4 συμμαθητές του

Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 15 ως 17 ετών ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι,επειδή φοβούνταν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη. Οι δράστες έκαψαν, στη συνέχεια, το πτώμα του σ' ένα δάσος στη δυτική Γαλλία. 

Οι ύποπτοι ως δράστες οδηγήθηκαν χθες στο δικαστικό μέγαρο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Το βράδυ απαγγέλθηκαν σε βάρος των τεσσάρων ανηλίκων κατηγορίες για δολοφονία και προφυλακίσθηκαν, όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στην έρευνα.


«Πρόκειται για μια δολοφονία, κάτι που είχε προμελετηθεί», είχε δηλώσει μερικές ώρες νωρίτερα ο εισαγγελέας της Ρουέν Μισέλ Σαντίγ.


«Έχουμε ομολογίες και υλικά στοιχεία».


Το πτώμα του θύματός τους, ενός 17χρονου έφηβου, βρέθηκε ενώ καιγόταν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας προς Τρίτη από άνδρες της εθνικής υπηρεσίας θηροφυλακής.


Η ανακάλυψη στον τόπο του εγκλήματος του κινητού τηλεφώνου του θύματος και ενός κομματιού από την τραπεζική κάρτα του επέτρεψε στους άνδρες της διεύθυνσης ερευνών της Χωροφυλακής της Ρουέν να εντοπίσουν τις παρέες του.


«Τον παρέσυραν σε μια αληθινή ενέδρα», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ιγκ Ζανέν της Χωροφυλακής της Ρουέν.


Όταν τέθηκαν υπό κράτηση την Τρίτη, μερικές ώρες μετά το έγκλημα, αυτοί οι τέσσερις νέοι είπαν ότι αποφάσισαν να απαλλαγούν από το συμμαθητή τους επειδή φοβούνταν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη που είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα πιστόλι 5,5 χιλιοστών, προερχόταν από τη διάρρηξη αυτή.


Βρέθηκε σε γειτονική λίμνη, έπειτα από υπόδειξη των τεσσάρων νεαρών.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι νεαροί είχαν προγραμματίσει την «εκτέλεση»: είχαν καλέσει επανειλημμένα το μελλοντικό θύμα τους στο κινητό τηλέφωνό του και ένας απ' αυτούς είχε πάει να τον πάρει με σκούτερ για να τον οδηγήσει στον τόπο του εγκλήματος, σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη Ζανέν.


Μόλις έφτασε το θύμα τους, το έβαλαν να καθίσει σ' ένα κορμό και το σκότωσαν με δύο σφαίρες στον αυχένα, πριν ρίξουν στο σώμα του βενζίνη και το κάψουν, διευκρίνισε η εισαγγελέας της Ντιέπ.


«Οι δύο πυροβολισμοί ρίχτηκαν από διαφορετικά πρόσωπα και ένας μόνον ήταν θανάσιμος», διευκρίνισε.

«Εκτέλεσαν τον Αλεξάντρ όπως εκτελούν ένα σκυλί», είπε η Άννα Κασταλντό, η μητέρα του θύματος, βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο της Ρουέν. 

Οι τέσσερις νέοι, οι οποίοι κατοικούν στο χωριό Λα Φεγί (1.100 κάτοικοι) ή στα περίχωρά του, δεν είχαν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη. Ανά δύο είναι αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών, και πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με το θύμα τους.


«Το Λα Φεγί είναι ένα ήσυχο χωριό. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε», είπε ο Πασκάλ Λεγκέ, ο δήμαρχος του Λα Φεγί.


Οι τέσσερις νεαροί κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης 20 ετών και έχουν το ελαφρυντικό ότι είναι ανήλικοι.  

Νεοναζί τον βασάνισαν μέχρι θανάτου

Οι εισαγγελείς ζήτησαν χθες να απαγγελθούν κατηγορίες για φόνο σχετικά με τον θάνατο ενός νεαρού ομοφυλόφιλου στη Χιλή, ο οποίος υπέστη άγριο ξυλοδαρμό σε ένα πάρκο επί μία ώρα από τους δράστες, οι οποίοι τον έκαψαν με τσιγάρα και χάραξαν σβάστικες στο σώμα του.

 Ο Ντανιέλ Σαμούντιο άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης, 25 ημέρες αφότου είχε δεχθεί την επίθεση, στις 3 Μαρτίου, που τον άφησε σε κώμα.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει δημόσια συζήτηση στη Χιλή για τα εγκλήματα μίσους, ενώ ο Πρόεδρος Σεμπαστιάν Πινιέρα δηλώνει πως η κυβέρνησή του δεν θα ησυχάσει αν δεν περάσει νόμο κατά των διακρίσεων.

Τέσσερις ύποπτοι βρίσκονται ήδη στη φυλακή με κατηγορίες για απόπειρα φόνου - μερικοί έχουν ποινικό μητρώο για επιθέσεις εναντίον ομοφυλοφίλων. Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του Σαμούντιο, ο εισαγγελέας ζήτησε επισήμως να μετατραπούν οι κατηγορίες σε φόνο εκ προμελέτης.

Αλλοδαπός δάγκωσε αστυνομικό και του έκοψε το δάκτυλο

Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ στο κέντρο του Πειραιά, όταν στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, μετανάστης επιτέθηκε σε αστυνομικό και του δάγκωσε το χέρι με αποτέλεσμα να του κόψει το δάκτυλο.

Το πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 20.00 στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Κορυτσάς κι ενώ οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν τακτικό έλεγχο.

Αιμόφυρτος ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου οι γιατροί δίνουν μάχη για την επιτυχή συγκόλληση του δακτύλου του.


Ο αλλοδαπός συνελήφθη και κρατείται.

Παράταση λίγων ημερών για την υποβολή του Ε9

Για μερικές ημέρες ακόμη, χωρίς ωστόσο να δίδεται συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις δηλώσεις του Ε9 του 2010 (οικονομικό έτος 2011), όπως δήλωσε την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας της ΚΕΠΥΟ, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Δεν χρειάζεται όλοι οι φορολογούμενοι να κάνουν τις δηλώσεις τους σήμερα, καθώς υπάρχει περιθώριο» είπε ο κ. Θεοχάρης.

Εκτιμάται ότι η εφαρμογή της ΓΓΠΣ για τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων θα είναι ανοιχτή μέχρι το Πάσχα.

Για το ΕΤΑΚ του 2009, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη να προχωρήσει σε εκκαθάριση των δηλώσεων και περιμένει το «πράσινο φως».

Υποχρεωτικά μέσω Διαδικτύου οι φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ

Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012, όσων έχουν εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, από μισθωτές υπηρεσίες και από αλλοδαπή, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημα τους υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΛ. 1079/26.3/2012) που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Π. Οικονόμου.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα της παραγράφου 3 του παρόντος (όσοι ασκούν ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα και όσοι μετέχουν σε νομικά πρόσωπα της παραγρ. 4 του άρθρου 2 του ΚΦΕ).


Οι τελευταίοι μπορούν να υποβάλουν την δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους, είτε σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ, είτε προαιρετικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.


Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του διαδικτύου) και λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής (για τους υπόχρεους της παραγράφου 1 του παρόντος) για πρώτη φορά υποβολής των δηλώσεων τους μέσω του Διαδικτύου, επιτρέπεται να υποβληθούν αυτές σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.


Σε όσους δεν σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσης τους σε ηλεκτρονική υποβολή της και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν την δήλωση τους μέσω Διαδικτύου.


Επίσης, παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει στις 30 Ιουνίου, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.


Ηλεκτρονικά υποβάλλονται μόνο οι αρχικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, αντιθέτως οι τροποποιητικές ή οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα υποβάλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΙ ΗΧΟΙ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ DERRY ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ...

mystiria dery
Πολλοί άνθρωποι στην πόλη Ντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας άρχισαν να παραπονιούνται για μυστηριώδεις ήχους που έρχονταν τη νύχτα από τον ουρανό...
Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που ο ύπνος τους να έχει διαταραχθεί! Οι κάτοικοι θέλησαν λοιπόν μια εξήγηση από τις Αρχές αν αυτό είναι αποτέλεσμα αστυνομικής ή στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Είναι πάντως αλήθεια ότι πρόσφατα η αστυνομία στη Βόρεια Ιρλανδία άρχισε να χρησιμοποιεί έναν νέο τύπο... ιπτάμενων συσκευών παρακολούθησης! Μένει να διευκρινιστεί αν αυτό είναι η αιτία των ανεξήγητων ήχων ή είναι κάποια άλλη...

Ας τους “δώσουμε χαρτιά” να φύγουν γιατί οι λαθρομετανάστες δεν θα πάνε πουθενά!

laaaΤο ΚΚΕ Για τους μετανάστες: Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος – μέλος της ΕΕ. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
 Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα, με απόδοση πλήρων εργατικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες: Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων κράτησης μεταναστών που οδηγεί στην εμπέδωση ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιλήψεων και θεωρούμε ότι η διέξοδος στο υπαρκτό ζήτημα της μετανάστευσης πρέπει να είναι στηριγμένη στις αρχές της δημοκρατικής, κοινωνικής και ανθρώπινης αντιμετώπισης του προβλήματος, όπως ορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
Αυτό, μεταξύ άλλων, σημαίνει δημιουργία ανοιχτών ξενώνων στέγασης και φιλοξενίας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο, χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων προς τις χώρες που επιθυμεί να φτάσει η συντριπτική πλειοψηφία των εισερχόμενων μεταναστών, γρήγορη διαδικασία παραλαβής των αιτήσεων ασύλου από τις αρχές και επιτάχυνση όλων των διαδικασιών για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων, τροποποίηση της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ ώστε όλη η Ευρώπη να γίνει ενιαίος χώρος υποδοχής για να οργανωθεί με ορθολογικό τρόπο η διαχείριση του ζητήματος με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Γ. Καρατζαφέρης για τους μετανάστες: Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε ακόμη, να αποχωρήσει η χώρα μας από τη Συνθήκη Σένγκεν και να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες "να μας αδειάσουν τη γωνιά", υποστηρίζοντας ότι "όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, που προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού".
Τι είναι όμως η περιβόητη συνθήκη Σένγκεν;
Συμφωνία Σένγκεν ή Συνθήκη Σένγκεν καλείται η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου του 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα σε πέντε κράτη μέλη (Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο και Ολλανδία) και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την εγκατάσταση καθεστώτος ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα πρόσωπα, υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, καθώς και αστυνομική και δικαστική συνεργασία.
H Ιταλία υπέγραψε τη συμφωνία το 1990, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα το 1992, η Αυστρία το 1995 και η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία και η Ισλανδία το 1996. Στην Ελλάδα η Σύμβαση Εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν, η Συνθήκη Σένγκεν και ορισμένα πρόσθετα Πρωτόκολλα κυρώθηκαν από το Κοινοβούλιο με το Νόμο 2514/1997.
Η Συνθήκη Σένγκεν τέθηκε σε ισχύ τον Μάρτιο του 1995, δημιουργώντας τη ζώνη Σένγκεν, και ενσωματώθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την έναρξη ισχύος της συνθήκης του Άμστερνταμ το Μάιο του 1999. Έκτοτε, το κεκτημένο Σένγκεν (Schengen acquis) εφαρμόζεται και αναπτύσσεται περαιτέρω εντός του νομικού και θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.[1].
Οι έλεγχοι στα εσωτερικά χερσαία (στα χερσαία σύνορα συμπεριλαμβάνονται και τα αεροδρόμια) και θαλάσσια σύνορα μεταξύ αυτών των χωρών καταργήθηκαν. Τη συνθήκη Σένγκεν υπέγραψαν η Εσθονία, η Τσεχία, η Λιθουανία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία και η Σλοβενία, η Κύπρος και η Ελβετία το 2004, η Βουλγαρία και η Ρουμανία το 2007 και το Λιχτενστάιν το 2008.
Σύμφωνα λοιπόν με την συνθήκη αυτή, οι υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν σε οποιαδήποτε χώρα της ζώνης Σένγκεν χωρίς την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου (αν και καλό είναι να έχουν ένα από τα δύο μαζί τους, αφού μπορεί να τους ζητηθεί να αποδείξουν την ταυτότητά τους πχ κατά την επιβίβαση σε αεροσκάφος ή σε έλεγχο της αστυνομίας).
Ένας πολίτης μιας χώρας εκτός ΕΕ και ζώνης Σένγκεν μπορεί να ταξιδέψει σε ένα κράτος μέλος για μια διάρκεια τριών μηνών (90 ημερών) με την προϋπόθεση ότι πληροί τους όρους Σένγκεν, δηλαδή, κάποιος πρέπει να έχει στην κατοχή του έγκυρο διαβατήριο, να έχει στην κατοχή του θεώρηση διαβατηρίου σύντομης διαμονής, να μπορεί να αποδείξει το σκοπό του ταξιδιού του, να έχει στην κατοχή του επαρκείς πόρους συντήρησης για την περίοδο παραμονής και για την επιστροφή και τελικώς πρέπει να μην είναι καταχωρημένος στο σύστημα πληροφοριών Σένγκεν για την άρνηση εισόδου και δεν πρέπει να θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια πολιτική ή εθνική ασφάλεια όλων των κρατών Σένγκεν.
Οπότε τι προτείνουν όλοι αυτοί που ζητούν να ... δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες ώστε αυτοί να φύγουν από την Ελλάδα και να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Να μετονομάσει κατά κάποιο τρόπο σε ... υπηκόους της η χώρα μας όλους τους λαθρομετανάστες ή έστω να τους αναγνωρίσει το δικαίωμα να ταξιδέψουν σε μία τρίτη χώρα. Είναι δυνατόν όμως να συμβεί κάτι τέτοιο; Ας είμαστε απλά ειλικρινείς. Όχι.
Όταν κάποιοι προσπάθησαν να χορηγήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα
Η διασύνδεση της συνθήκης του Σένγκεν με το μεταναστευτικό ζήτημα οφείλεται κυρίως στην έντονη πίεση από μεταναστευτικές ροές στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τα γεγονότα της επονομαζόμενης “Αραβικής Άνοιξης”. Η Ιταλία, η  Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από την παράνομη µετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο. 
Ειδικότερα,  στο νησί Λαµπεντούσα της Ιταλίας αποβιβάστηκαν περίπου 25.000 μετανάστες από την Τυνησία μέσα στους πρώτους πέντε μήνες του 2011, έναντι των 4.000 για όλο το 2010.  Η αρχική αντίδραση της Ιταλικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει έκτακτη οικονομική βοήθεια από την Ένωση,  ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να χορηγήσει τρίμηνες άδειες σε πάνω από 20  χιλιάδες Τυνήσιους μετανάστες που κατέφθασαν στο Ιταλικό νησί της Λαµπεντούσας. 
Οι τρίμηνες άδειες συμπεριλαμβάνουν το δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης εντός της περιοχής του Σένγκεν αλλά και το δικαίωνα εργασίας. Η Γαλλική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε έντονα λόγω της πιθανής  μετάβασης μεγάλου αριθμού Τυνήσιων μεταναστών στην Γαλλία καθώς εκεί ήδη κατοικεί μια μεγάλη κοινότητα Τυνήσιων και η γνώση της γαλλικής
γλώσσας την τοποθετεί ως ελκυστικό προορισμό.
Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία διευθετήθηκε  μετά την συνάντηση της 26ης Απριλίου όπου προτάθηκε η δυνατότητα ενεργοποίησης του μηχανισμού συνοριακών ελέγχων «προσωρινά»  σε ειδικές περιπτώσεις.  Όπως αναφέρεται στην επιστολή,  η Συνθήκη πρέπει να περιλαμβάνει τη δυνατότητα «να πραγματοποιούνται προσωρινά έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα σε περιπτώσεις εξαιρετικών δυσκολιών».
Το σύστημα Σένγκεν αποτελεί επί της ουσίας μια θεωρία εμπιστοσύνης μεταξύ των αρχών των διαφόρων εθνών της Ευρώπης. Εάν ένα κράτος προσπαθήσει να ... εξαπατήσει τα υπόλοιπα είναι φυσικό ότι αυτά απλά δεν θα το δεχθούν. Και αφού έχουν κυριαρχία στα εθνικά τους σύνορα, έχουν το δικαίωμα απλά να τα κλείσουν και να μην δεχτούν τα χαρτιά που θα τους ... πασάρουν ως ταξιδιωτικά έγγραφα οι λαθρομετανάστες.
Ούτως ή άλλως μετά τις κινήσεις της Γαλλίας στο περιστατικό με την Ιταλία επί της ουσίας δόθηκε το δικαίωμα στην ΕΕ να αναστείλει για κάποιο χρονικό διάστημα την ιδιότητα του μέλους της συνθήκης Σένγκεν για κάποιο κράτος που παραβιάζει αυτή την... εμπιστοσύνη.
Και μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε το ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει λόγια του αέρα. Είναι όμως αν μη τι άλλο περίεργο να ακούμε από τον Γ. Καρατζαφέρη να προτείνει αυτό ως λύση.
Πολύ απλά αν η χώρα μας επιχειρήσει να στείλει τους λαθρομετανάστες με ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτά δεν θα γίνουν αποδεκτά.  Και εάν βγει από την συνθήκη Σένγκεν πολύ απλά τα ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εκδώσει θα έχουν αξία ίση με ταξιδιωτικά έγγραφα που θα εξέδιδε το ... Πακιστάν ή το Αφγανιστάν. Πρόκειται αν μη τι άλλο για ... φάουλ της οδού Καλλιρρόης που εκτίθεται στο συγκεκριμένο ζήτημα
Θα το πούμε για μία ακόμη φορά.
Τέτοιου είδους εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Είτε το παίρνεις απόφαση και κλείνεις τα σύνορά σου και συνεχίζεις μετά με συνεχείς απελάσεις (κατά πάσα πιθανότητα υπογράφοντας συμφωνία με κάποιο κράτος του τρίτου κόσμου όπου θα μεταφέρονται οι λαθρομετανάστες μέχρι να υπογραφούν συμφωνίες με τις χώρες προέλευσής τους) είτε μετατρέπεις την χώρα σου σε ... ανοιχτό προορισμό για όλους τους εξαθλιωμένους του τρίτου κόσμου.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Νερό από την Τουρκία, στα "κατεχόμενα", τα επόμενα χρόνια

 
 Με υποθαλάσσιους αγωγούς η Τουρκία θα αρχίσει να στέλνει σε δύο χρόνια νερό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.      Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο το νερό θα συγκεντρώνεται σε φράγμα στο χωριό Πάναγρα.      Στην τελετή κατάθεσης του θεμελίου λίθου του φράγματος ήταν παρόντες ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις, Μπεσίρ Αταλάι και ο Τούρκος υπουργός για τα δάση και το νερό Βεϋσέλ Ερογλου     Ο Μπεσίρ Αταλάι, σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, υποστήριξε ότι οι ελληνοκύπριοι "απατώνται αν νομίζουν ότι οι τουρκοκύπριοι θα δεχτούν την ήττα και το καθεστώς της μειονότητας λόγω απομόνωσης". Επίσης, ανέφερε ότι η Τουρκία προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει κάθε μορφής πολιτική και οικονομική υποστήριξη στην λεγόμενη "Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου".      Ο Τούρκος υπουργός Βεϋσέλ Ερογλου ανέφερε ότι η Τουρκία επεξεργάζεται τρία νέα σχέδια για τα κατεχόμενα, με την μετατροπή τους σε βάση παραγωγής μελιού και τη δενδροφύτευση 300 μέχρι 400 χιλιάδων δέντρων που θα αποφέρουν κέρδος και την καλλιέργεια θεραπευτικών βοτάνων.