"Η Νέα Παγκόσμια Τάξη θα χτιστεί... ένα τελικό χτύπημα στην εθνική ανεξαρτησία, καταστρέφοντας την κομμάτι κομμάτι θα πετύχει πολλά περισσότερα από την παλιομοδίτικη τακτική της κατά μέτωπον επίθεσης." Το μοναδικό μας όπλο ενάντια στην Νέα Τάξη των Πραγμάτων είναι η γνώση....ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ.ΑΓΑΠΗ-ΠΙΣΤΗ-ΕΛΠΙΔΑ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! ΟΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

O GIORGO "ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ" ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ , ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ...!!!

ΠΡΩΤΑ ΑΠΕΜΠΟΛΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ και ΜΕΤΑ ΤΟ... ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ...!

Tό υπό έκδοση βιβλίο του Τούρκου π. Διπλωμάτη Ντ. Μπουλούκμπασι είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας μας, καθώς ο έμπειρος στα ελληνοτουρκικά διαπραγματευτής φρόντισε ήδη να δώσει μια πρόγευση, πικρή για εμάς, των όσων διημείβοντο το 2002 στις κλειστές διμερείς διερευνητικές επαφές Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κώστα Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται ότι είχε απεμπολήσει το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα εθνικά χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια, σε συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες περιοχές του Αιγαίου, χάριν μιας ασαφούς αποδοχής εκ μέρους της Αγκυρας να δεχθεί να παραπεμφθούν οι διαφορές των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ δεν μας λέει επί του παρόντος για ποια προβλήματα θα πήγαιναν οι δύο χώρες στη Χάγη, αλλά είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.
Ολα τα άλλα που θέτει στο τραπέζι η Αγκυρα κατά καιρούς είναι διεκδικήσεις και τίποτε άλλο.
Γιατί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να εξαιρεθούν μεγάλες περιοχές του Αιγαίου από μια μελλοντική επέκταση των χωρικών μας υδάτων;
Είθε ο Τούρκος διπλωμάτης συγγραφέας να αποδειχθεί ότι δεν γράφει αλήθειες, όπως και να έχει, όμως, ο σημερινός πρωθυπουργός, ενθυμούμενος την τότε ιδιότητά του, οφείλει να διευκρινίσει το θέμα. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, 10 χρόνια μετά, αυτό που τότε υποψιαζόμασταν.
Οταν ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο, χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο ομόλογός του, μακαρίτης Ισμαήλ Τζεμ, «έκανε ταμείο» κερδίζοντας για τη χώρα του.
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=26524&catid=7

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Σολάνα: ‘Μία αποτελεσματική Παγκόσμια Διακυβέρνηση πρέπει να είναι ο στόχος της ανθρωπότητας σήμερα’




Λάλησε ένας από τους παλιούς ‘οραματιστές’ της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, και κάνει μάθημα (μάλλον για αρχάριους) για την επιτακτική ανάγκη για την Παγκόσμια (Δια)κυβέρνηση. Πόσο πολύπλοκος είναι ο κόσμος μας, πόσο ανήσυχη η ανθρωπότητα, πόσοι ‘κοινοί’ κίνδυνοι υπάρχουν, (οικονομική κρίση – περιβάλλον – τρομοκρατία – επιδημίες), πόσο αποτυχημένες είναι οι ‘παλιές’ μέθοδοι (με τα έθνη – κράτη), πόσο κακός είναι ο ‘σωβινισμός’ και η ‘ξενοφοβία’, πόσο κινδυνεύει ο κόσμος να χαθεί και χρειάζεται ‘σωτηρία’ κλπ κλπ. Μαθήματα για αρχάριους δηλαδή. Και κάπως πιο soft από το απαιτητικό «…and we need it fast!» του GAP.

Βέβαια, η καλή φίλη του Σολάνα, καθηγήτρια Anne-Marie Slaughter, στο βιβλίο της A New World Order, μας λέει ότι είμαστε ΗΔΗ στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση / Παγκόσμια Τάξη, αλλά χρειάζεται απλώς, να ανακοινωθεί – αναγνωρισθεί επίσημα... Θα γίνει και αυτό. Σιγά - σιγά, να το συνηθίσει ο κόσμος. Και μην ξεχνάτε την γνωστή ρήση ενός από βετεράνους - προμαχητές της Νέας Παγκόσμιας Τάξης: «Είμαστε στο κατώφλι μιας παγκόσμιας μεταμόρφωσης. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ που θα σπρώξει τα έθνη να αποδεχθούν τη Νέα Παγκόσμια Τάξη».(David Rockefeller Sr). Ακολουθεί το άρθρο.
Effective global governance must be the goal of humanity today
Του Javier Solana
Οι κύριες οι ανησυχίες της Ανθρωπότητας σήμερα, δεν είναι τόσο πολύ κάποια συγκεκριμένα κακά, αλλά οι απροσδιόριστες απειλές. (Η Ανθρωπότητα) δεν ανησυχεί από τους ορατούς κινδύνους, αλλά από τους ασαφείς που θα μπορούσαν να χτυπήσουν όταν είναι λιγότερο αναμενόμενοι - και από τους οποίους δεν είναι επαρκώς προστατευμένη.
Υπάρχουν, φυσικά, συγκεκριμένοι, αναγνωρίσιμοι κίνδυνοι, αλλά αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο για την τρομοκρατία, για παράδειγμα, είναι η απρόβλεπτη φύση της. Αυτό που είναι το πιο ανησυχητικό για την οικονομία αυτές τις μέρες είναι η αστάθεια της - με άλλα λόγια, η αδυναμία των θεσμών μας να μας προστατεύσουν από το ενδεχόμενο της ακραίας αβεβαιότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Σε γενικές γραμμές, ένα μεγάλο μέρος της ανησυχίας μας αντανακλά την έκθεση μας σε απειλές που μπορούμε μόνο εν μέρει να ελέγξουμε. Οι πρόγονοί μας ζούσαν σε πιο επικίνδυνα περιβάλλοντα, αλλά και σε αυτά που ήταν λιγότερο επικίνδυνα. Υπέμειναν ως ένα βαθμό από τη φτώχεια που θα ήταν αφόρητη για εκείνους που ζουν στις προηγμένες χώρες σήμερα, ενώ είμαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους των οποίων η φύση, αν και μπορεί να είναι δύσκολο για μας να καταλάβουμε, θα ήταν κυριολεκτικά αδιανόητο γι 'αυτούς.
Επειδή η αλληλεξάρτηση εκθέτει όλους σε όλο τον κόσμο με ένα πρωτοφανή τρόπο, η διακυβέρνηση (ή διαχείριση) των παγκόσμιων κινδύνων είναι η μεγάλη πρόκληση της ανθρωπότητας. Σκεφτείτε την αλλαγή του κλίματος. Τους κινδύνους της πυρηνικής ενέργειας και της διάδοσής της. Τις τρομοκρατικές απειλές (οι οποίες είναι ποιοτικά διαφορετικές από τους κινδύνους του συμβατικού πολέμου). Τις παράπλευρες επιπτώσεις της πολιτικής αστάθειας. Τις οικονομικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Τι επιδημίες (των οποίων οι κίνδυνοι αυξάνονται με την αύξηση της κινητικότητας και του ελεύθερου εμπορίου). Και τους ξαφνικούς - ‘φουσκωμένους’ από τα μέσα ενημέρωσης – πανικούς, όπως η πρόσφατη κρίση της Ευρώπης με τα αγγούρια.
Όλα αυτά τα φαινόμενα αποτελούν μέρος της σκοτεινής πλευράς της παγκοσμιοποίησης: μόλυνση, αστάθεια, διασύνδεση, αναταράξεις, κοινή ευαισθησία, καθολικά αποτελέσματα και υπερέκθεση. Από αυτή την άποψη, θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για τον «επιδημικό χαρακτήρα» του σύγχρονου κόσμου μας.
Η αλληλοεξάρτηση είναι, στην πραγματικότητα, η αμοιβαία εξάρτηση - μια κοινή έκθεση σε κινδύνους. Τίποτα δεν είναι εντελώς απομονωμένο, και «εξωτερικές υποθέσεις» δεν υπάρχουν πια: Τα πάντα έχουν γίνει εθνικά, ακόμη και προσωπικά. Τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων έχουν γίνει πλέον τα προβλήματά μας, και δεν μπορούμε πλέον να τα δούμε με αδιαφορία, ή να ελπίζουμε να αποκομίσουμε κάποιο προσωπικό όφελος από αυτά.
Αυτό είναι το πλαίσιο της σημερινής ιδιόμορφης ευπάθειάς μας. Αυτό που χρησιμοποιείται για την προστασία μας (η απόσταση, η παρέμβαση της κυβέρνησης, η προνοητικότητα, οι κλασικές μέθοδοι άμυνας) έχουν αποδυναμωθεί, και τώρα προσφέρουν λίγη ή καθόλου προστασία.
Ίσως δεν έχουμε λάβει υπόψη όλες τις γεωπολιτικές συνέπειες που απορρέουν από αυτή τη νέα λογική της αμοιβαίας εξάρτησης. Σε ένα τέτοιο πολύπλοκο κόσμο, ούτε καν ο ισχυρότερος προστατεύεται επαρκώς. Πράγματι, η λογική των ηγεμονικών συγκρούσεων με το σημερινό φαινόμενο του κατακερματισμού και της αυτονόμησης - σκεφτείτε το Πακιστάν, για παράδειγμα, ή την Ιταλία – οι οποίες δημιουργούν ανισότητες και ασυμμετρίες που δεν είναι πάντα ευνοϊκές για αυτούς που είναι ισχυροί.
Ο αδύνατος, όταν είναι σίγουρος ότι δεν μπορεί να κερδίσει, μπορεί να βλάψει τον ισχυρότερο - και ακόμη και να τον κάνει να χάσει. Σε αντίθεση με την μακραίωνη Βεστφαλιανή τάξη, που χτίστηκε στα έθνη-κράτη, όπου το ειδικό βάρος κάθε κράτους ήταν ο καθοριστικός παράγοντας, σε ένα κόσμο αλληλεξάρτησης, η ασφάλεια, η οικονομική σταθερότητα, η υγεία και το περιβάλλον, γίνεται συνεχώς, από τους ισχυρότερους, όμηρος των πιο αδύναμων . Όλα είναι εκτεθειμένοι στις επιπτώσεις της διαταραχής και των αναταράξεων στην περιφέρεια.
Αυτές οι συνθήκες της υπερβολικής έκθεσης είναι ως επί το πλείστον άνευ προηγουμένου, και δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τα οποία δεν έχουμε ακόμη τις σωστές απαντήσεις. Τι είδους προστασία θα ήταν σκόπιμη σε έναν τέτοιο κόσμο;
Δεν αποτελεί έκπληξη, μια μεταδοτική παγκοσμιοποίηση που αυξάνει την ευπάθεια προκαλεί αναπόφευκτα προληπτικές και αμυντικές στρατηγικές που δεν είναι πάντα ανάλογες ή λογικές. Η ξενοφοβία και ο σωβινισμός που ορισμένες από τις αμυντικές στρατηγικές μπορεί να ξυπνήσουν, μπορεί να καταλήξουν να κάνουν περισσότερο κακό από τις απειλές από τις οποίες είχαν στόχο να μας προστατεύσουν.
Έτσι, σε αυτή την εποχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των έξυπνων βομβών και του πολέμου στον κυβερνοχώρο και των επιδημιών σε όλο τον κόσμο, οι κοινωνίες μας πρέπει να προστατεύονται με πιο σύνθετες και λεπτές στρατηγικές. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιδιώκουμε στρατηγικές που αγνοούν την κοινή έκθεση μας στους παγκόσμιους κινδύνους, και το περιβάλλον που απορρέει από την αμοιβαία εξάρτηση που αυτό προκαλεί.

Πρέπει να μάθουμε μια νέα γραμματική της εξουσίας σε έναν κόσμο που είναι καμωμένος περισσότερα για το κοινό καλό - ή το κοινό κακό - από ό, τι το προσωπικό συμφέρον ή το εθνικό ενδιαφέρον. Τα συμφέροντα αυτά δεν έχουν εκλείψει, βεβαίως, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι απαράδεκτα έξω από ένα πλαίσιο ικανό για την αντιμετώπιση κοινών απειλών και ευκαιριών.

Ενώ το παλιό παιχνίδι εξουσίας ζήτησε την προστασία των συμφερόντων του ενός, χωρίς ανησυχία για τα συμφέροντα των άλλων, η υπερβολική έκθεση επέφερε την αμοιβαιότητα των κινδύνων, την ανάπτυξη των συνεργατικών μεθόδων, και την ανταλλαγή πληροφοριών και στρατηγικών. Η πραγματικά αποτελεσματική παγκόσμια διακυβέρνηση αποτελεί το στρατηγικό ορίζοντα που η ανθρωπότητα πρέπει να επιδιώκει σήμερα με όλη της την ενέργεια.
Ακούγεται δύσκολο να επιτευχθεί, και έτσι θα είναι. Αλλά δεν έχει να κάνει με απαισιοδοξία. Η πρόκληση της διακυβέρνησης παγκόσμιων κινδύνων δεν είναι τίποτα λιγότερο από την πρόκληση της αποτροπής του «τέλους της ιστορίας» - όχι τόσο σαν τη γαλήνια αποθέωση της παγκόσμιας νίκης της φιλελεύθερης δημοκρατίας, αλλά ως τη χειρότερη συλλογική αποτυχία που μπορούμε να φανταστούμε.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Η αντιαρματική τάφρος της Θράκης-Τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις.

  ( πώς εκλαμβάνουν το θέμα οι “γείτονες”>>>”Hürriyet : “Όταν τελειώσει η τάφρος στον Έβρο, δυνάμεις του ελληνικού στρατού θα μεταφερθούν στα νησιά”. )



Πηγή χάρτη: tovima.gr
[ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  Ι>>> ]
SPIEGEL-Online: Τάφρος στον Εβρο κατά των μεταναστών
Η Ελλάδα θέλει με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει τη μαζική εισροή μεταναστών, γράφει ο γερμανικός ιστότοπος
Ρεπορτάζ του SPIEGEL-Online με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να κατασκευάσει τάφρο κατά των μεταναστών» και υπότιτλο «Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν πέρσι από την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη. Η κυβέρνηση προφανώς ενισχύει τώρα τα σύνορά της: Σύμφωνα με δημοσίευμα ξεκίνησε η κατασκευή τάφρου, η οποία θα έχει πλάτος 30 και βάθος 7 μέτρα», αναφέρει τα εξής:
Αρχικά, ένας φράχτης επρόκειτο να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες, τώρα προφανώς θα κατασκευαστεί και μία τάφρος: Η Ελλάδα θέλει με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει τη μαζική εισροή μεταναστών, γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα». Η τάφρος θα δημιουργηθεί κατά μήκος του ποταμού ‘Έβρου, ο οποίος σηματοδοτεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας δημοσιεύεται σήμερα χάρτης με την έκταση της τάφρου κατά μήκος του Έβρου, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. «Το Βήμα» γράφει ότι η τάφρος θα έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, ενώ άλλα ΜΜΕ λένε ότι το μήκος δεν θα ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα.
«Η τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Pro Asyl. «Τέτοιες ενέργειες αυξάνουν το φόρο αίματος που πληρώνουν οι πρόσφυγες, όταν περνούν τα σύνορα». 

Η Ελλάδα εξοπλίζει εδώ και αρκετό καιρό τα σύνορά της: Ένας φράχτης από συρματόπλεγμα, ύψους 3 μέτρων με βάση από μπετόν και θερμικές κάμερες, έχει στόχο να ανακόψει το μεγάλο κύμα προσφύγων.
Τα πρώτα 14,5 χιλιόμετρα της νέας τάφρου έχουν ήδη κατασκευαστεί κοντά στην Ορεστιάδα, γράφει «Το Βήμα». Η Ορεστιάδα, η ελληνική περιφερειακή μητρόπολη, είναι εκείνη η οποία πλήττεται περισσότερο από το κύμα των προσφύγων των προηγούμενων μηνών και ετών. Η αστυνομική διεύθυνση είναι αρμόδια για το νομό Έβρου και ως εκ τούτου και για τα σχεδόν  90 χιλιόμετρα από τα  210 συνολικά, που καθορίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν κολυμπώντας τον Έβρο και να φτάσουν στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ – αλλά χάνουν τη ζωή τους σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ο αριθμός των μεταναστών, οι οποίοι επιλέγουν αυτή τη διαδρομή προς την Ευρώπη, αυξήθηκε ραγδαία τα προηγούμενα χρόνια. Κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης εξωτερικών συνόρων Frontex  εντόπισε πέρσι περίπου 48.000 άτομα.
Συχνά όμως, δεν πρόκειται μόνο για παράνομους μετανάστες, αλλά και για πρόσφυγες, οι οποίοι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τα παλαιστινιακά εδάφη – και προσπαθούν να ξεφύγουν από τη λαίλαπα του πολέμου. Από τότε που οι πρόσφυγες επιλέγουν, λόγω των αυστηρότερων ελέγχων στην Ισπανία και τη Γαλλία, να κινηθούν προς την Ανατολή, καταφτάνουν άνθρωποι και από τη βόρειο και ανατολική Αφρική.
Οι συνθήκες, υπό τις οποίες πρέπει να ζήσουν μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα, κρίθηκαν απάνθρωπες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τον Ιανουάριο. Οι δικαστές στο Στρασβούργο επέκριναν τις συνθήκες σύλληψης και διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο ως «απάνθρωπες και εξευτελιστικές». Η Γερμανία, η Ισλανδία, η Σουηδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Νορβηγία σταμάτησαν έκτοτε την επαναπροώθηση των προσφύγων προς την Ελλάδα για ανθρωπιστικούς λόγους.
Η Pro Asyl επέκρινε αυστηρά εκ νέου προ ημερών την κοινωνική κατάσταση των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, λέγοντας ότι: συνεχίζουν να είναι αναγκασμένοι να ζουν κατά το πλείστον στους δρόμους, επειδή οι αιτήσεις τους για χορήγηση ασύλου δεν γίνονται δεκτές. «Η κατάσταση στην αρμόδια κεντρική υπηρεσία αλλοδαπών στην Αθήνα είναι πιο καταστροφική από ποτέ», ανακοίνωσε η Pro Asyl.
Σύμφωνα με στοιχεία των Αρχών, πέρσι μόνο έφτασαν 128.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ο συνολικός τους αριθμός ήταν 512.000.

SPIEGEL-Online: Τάφρος στον Εβρο κατά των μεταναστών

Πηγές: tovima.gr  & DER SPIEGEL-Online   (  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 19:11  )

——————————————————————————————————————————————————

[ Τα στοιχεία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση  >>>>> ]

[...] Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά έργα που εκτελείται στη χώρα, σε χάραξη παράλληλη με τον ποταμό Έβρο: μια αντιαρματική τάφρος συνολικού μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 μέτρων και βάθους επτά η οποία καθιστά τον ποταμό απροσπέλαστο από τα υφιστάμενα στρατιωτικά και τεχνικά μέσα, καθώς το χάσμα δεν μπορεί να γεφυρωθεί από αυτά που έχουν μέγιστη εμβέλεια γεφύρωσης 26 μέτρων.
Φυσικά, η τάφρος του Έβρου δεν αποτελεί πανάκεια για το ιδιαίτερα σύνθετο αμυντικό πρόβλημα της χώρας, όμως, σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό διασφαλίζει αμυντικά για πρώτη φορά τη Θράκη, ενώ, ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην απελευθέρωση σημαντικού αριθμού δυνάμεων που, μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι δυνατόν να αναπτυχθούν σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας όπου είναι απολύτως αναγκαίες.
Την ίδια στιγμή, η τάφρος θωρακίζει αποτελεσματικά την Ελλάδα και από τις λαθρομεταναστευτικές ροές, οι οποίες και έχουν ήδη μηδενιστεί στα σημεία που το έργο έχει κατασκευαστεί ή αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται, γεγονός τόσο σημαντικό, που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του.
Το έργο περιλαμβάνει και γέφυρες, οι οποίες όμως ελέγχονται από την ελληνική πλευρά. Η κατασκευή της τάφρου αντιμετωπίζει ένα από τα σημαντικότερα αμυντικά προβλήματα του ελλαδικού χώρου των τελευταίων δεκαετιών. Ετσι, η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου, του οποίο Το Βήμα φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το πλήρες σχεδιάγραμμα χάραξης, κρίνεται ως κορυφαίας σημασίας για την ελληνική άμυνα αλλά και για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας.
Το έργο εκτελείται ήδη από το Δεκέμβριο του 2009, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου, βασισμένο σε στρατιωτικής επιστημονικής ομάδας υπό την επίβλεψη καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πέραν των κύριων στόχων του, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, το έργο έχει  σχεδιαστεί για να παρέχει και σημαντικά  οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη στην ακριτική περιοχή, αφού θα συμβάλει στη δημιουργία υδροβιοτόπων με παράλληλη χρησιμοποίηση των νερών των ποταμών Έβρου, Άρδα και Ερυθροπόταμου, και των ήδη υπαρχόντων ταμιευτήρων, ενώ θα αποτελέσει και ένα νέο αποστραγγιστικό σύστημα, για την προστασία της περιοχής από τις υπερχειλίσεις ποταμών.
Το κατασκευαστικό σκέλος άρχισε πριν από ακριβώς ένα χρόνο και μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί τα πρώτο μέρος του στο βόρειο τμήμα των ελληνοτουρκικων συνόρων, απέναντι από το Καρά Αγάτς, μήκους14,5 χιλιομέτρων. Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες εκβάθυνσης μήκους 11 χιλιομέτρων από το χωριό Ν. Βύσσα και διάνοιξης 13,5 χιλιομέτρων στην περιοχή του χωριού Αρδάνιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εκτελείται εξολοκλήρου από στρατιωτικό προσωπικό και τεχνικά μέσα: Στις 210 πρώτες ημέρες των εργασιών 12 αξιωματικοί και 452 οπλίτες εργάστηκαν επί 156.900 ανθρωποώρες και ο όγκος εκσκαφών ήταν περίπου 1.500.000 m3. Η ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος του έργου έγινε σημαντικά νωρίτερα από ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών.
Αν και η αντιαρματική τάφρος του Εβρου είναι το σημαντικότερο, δεν είναι το μόνο έργο υποδομής που πραγματοποιείται στην επικράτεια από το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Αθόρυβα και με ίδια μέσα, που στην ουσία αποτελούν μια άτυπη ανασύσταση της θρυλικής ΜΟΜΑ η οποία, τις προηγούμενες δεκαετίες είχε συμβάλει τα μέγιστα στην κατασκευή υποδομών στη χώρα, το ΓΕΣ πραγματοποιεί σειρά παρεμβάσεων σε κρίσιμης σημασίας στρατηγικά σημεία του ελλαδικού ηπειρωτικού και νησιωτικού χώρου. Παράλληλα, μετά από πολύ καιρό, ειδικά προγράμματα δωρεάν βοήθειας σε οπλικό υλικό από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται σε εξέλιξη, ως αποτέλεσμα μιας πολύ καλής συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πηγή: tovima.gr  ( ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 06:17 )

——————————————————————————————————————————————————

 [ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΙΙ ]

——————————————————————————————————————————————————

Επιστροφή στον Μεσαίωνα

Ύστερα από το φράχτη, η τάφρος. Το υπουργείο Αμυνας, σύμφωνα με αποκάλυψη του «Βήματος», κατασκευάζει μια «αντιαρματική τάφρο» κατά μήκος του ποταμού Έβρου μήκους 120 χιλιομέτρων, πλάτους 30 και βάθους 7 μέτρων. Το έργο, προσθέτει το ρεπορτάζ, δεν θωρακίζει μόνο τη χώρα από τυχόν προέλαση εχθρικών στρατευμάτων, αλλά και από «λαθρομεταναστευτικές ροές», οι οποίες έχουν ήδη μηδενιστεί στην περιοχή – γεγονός «που θα μπορούσε να αποτελεί και αυτοτελή λόγο για την κατασκευή του».
Ανάποδος κόσμος. Τις ίδιες ημέρες που στο Βερολίνο, με αφορμή την 41η επέτειο της ανέγερσης του γερμανικού «τείχους του αίσχους», η Ευρώπη απαιτεί παντού την πτώση των τειχών, η Ελλάδα ανεγείρει νέα.
Είναι φανερό ότι η τάφρος δεν έχει στρατιωτική αξία. Όχι μόνο επειδή δεν υπάρχει στον ορίζοντα χειροπιαστή τουρκική απειλή, αλλά και να υπήρχε, δεν θα μπορούσε να αποτραπεί με οχυρώματα μεσαιωνικής έμπνευσης και κατασκευής.
Μένουν λοιπόν οι πρόσφυγες ως στόχος της τάφρου. Και έτσι το εκλαμβάνουν και τα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».
Οι πρωτοστάτες του εγχειρήματος είναι πολιτικοί της νεότερης γενιάς του Πασοκ, που δεν υπέφεραν άμεσα από τη δικτατορία του 1967-1971: Ο υπουργός άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο υπουργός προστασίας του πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Πίσω τους στέκονται όμως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της αντιδικτατορικής γενιάς, αρχίζοντας με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της κυβέρνησης Γιώργο Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο και πάει λέγοντας. Όλοι αυτοί είχαν καταφύγει την εποχή της Χούντας στο εξωτερικό όπου είχαν τύχει αμέσως πολιτικού ασύλου. Γι αυτούς, οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της Ευρώπης δεν έστηναν, αλλά έριχναν τείχη. Οι έλληνες πρόσφυγες -  ένα νέο είδος «ηρώων του δυτικού κόσμου» – έβρισκαν παντού ανοικτές πόρτες και υποστήριξη όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στην προσωπική τους ζωή.
Το πρώτο λοιπόν που θα περίμενε κανείς από αυτούς θα ήταν μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα. Το αντίθετο όμως συμβαίνει. Η συμπεριφορά τους κινείται ανάμεσα σε αδιαφορία και σε ανοικτή κατάφαση των τειχών. Κι αυτό τείνει να ακυρώσει και τα όποια θετικά αποτελέσματα που προήλθαν από το νέο μεταναστευτικό νόμο που εφαρμόζεται από την αρχή του 2011.
Βασικά ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι ούτε η κραυγαλέα αγνωμοσύνη, ούτε η παραζάλη που χαρακτηρίζει κάθε εκδήλωση των «αντιεξουσιαστών στην εξουσία» (Γιώργος Παπανδρέου). Εκείνο που διαφαίνεται στις πράξεις τους είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό: Η μετάθεση των αξιακών συνιστουσών. Αξίες όπως ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ή ισονομία, έχουν στρεβλωθεί, ραγίσει, ή τεθεί πρακτικά εκτός ισχύος. Στη θέση τους μπαίνουν οργουελικού τύπου παράγωγα: Παράδειγμα, ο αυτοχαρακτηρισμός του κ. Παπουτσή ως «υπουργού προστασίας του πολίτη» – ενός πολιτικού που μετατρέπει, σε κάθε διαδήλωση, σε χημική κόλαση το κέντρο της Αθήνας, και  σχεδίαζε, πρόσφατα ακόμη, να στήσει πλωτά Γκουαντάναμο για πρόσφυγες στις ακτές της Αλεξανδρούπολης.
Τέτοιες μεταθέσεις αξιών δεν περιορίζονται βέβαια στο πεδίο της εσωτερικής «ασφάλειας». Στην οικονομία, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Την ώρα που η διεθνής κερδοσκοπία βάζει στο στόχαστρο την ελληνική κρατική περιουσία, ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν βρίσκει τίποτα καλύτερο, από το να διορίσει ως σύμβουλό του για τις αποκρατικοποιήσεις τον αρχικερδοσκόπο: τον πρόεδρο της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν.
Το πώς θα καταλήξει αυτό το δράμα είναι άδηλο. Σίγουρο είναι όμως, ότι τέτοιες στρεβλώσεις δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά αντίθετα, τα παροξύνουν. «Η αντιαρματική τάφρος στον Έβρο είναι παράλογη» προειδοποιεί η ανθρωπιστική οργάνωση Pro Asyl. «Η κατασκευή της απλώς θα αυξήσει το φόρο αίματος των προσφύγων που επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα από εκείνη την περιοχή». Ή, θα τους στρέψει προς άλλα πιο προσβάσιμα γι αυτούς σημεία – στην Ελλάδα και αλλού.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου επιμένει ωστόσο στον κόσμο της. Αντί να τα βάζει με τους κερδοσκόπους, τους διορίζει συμβούλους της. Και αντί να στρέφεται εναντίον εκείνων (ιδίως των Γερμανών) που εμποδίζουν την αναθεώρηση της συνθήκης ΙΙ του Δουβλίνου, (κάτι που θα έφερνε ανακούφιση στο προσφυγικό) σκάβει τάφρους για τους μετανάστες. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι αυτοί μπορούν να μετατραπούν σε λάκκους – και για την ίδια και για όλους μας.

Πηγή: tovima.gr ( Νίκος Χειλάς – ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  04/08/2011, 18:48 )

——————————————————————————————————————————————————

Πώς εκλαμβάνουν το θέμα οι “γείτονες”-από δημοσίευμα της Hürriyet >>>

Hürriyet : “Όταν τελειώσει η τάφρος στον Έβρο, δυνάμεις του ελληνικού στρατού θα μεταφερθούν στα νησιά”.



«Η Ελλάδα νυχθημερόν σκάβει τα ελληνοτουρκικά σύνορα» γράφει η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet και χαρακτηρίζει το έργο ως «τρελό σχέδιο. Η Ηürriyet κάνει αναφορά στα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου και γράφει πως τα 20 χιλιόμετρα της τάφρου έχει πλάτος 30 μέτρων και βάθος 7 μέτρων. «Όταν το έργο ολοκληρωθεί και φτάσει σε μήκος 120 χιλιομέτρων μέρος της ελληνικής στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στη Θράκη θα μπορεί να μεταφερθεί στα νησιά του Αιγαίου».
Η Τουρκική εφημερίδα γράφει πως «η τάφρος θα αποκλείσει το πέρασμα των αρμάτων μάχης, θα εμποδίσει και το πέρασμα των λαθρομεταναστών». Η Ηürriyet γράφει πως σύμφωνα με στρατιωτικούς αποκλείεται το πέρασμα καθώς όλες οι μεταφερόμενες γέφυρες έχουν μέγιστο μήκος 26 μέτρων.
Βέβαια οι λεπτομέρειες για το έργο αναφέρονται, από αναφορές του ελληνικού τύπου. «210 ημέρες 12 αξιωματικοί και 452 φαντάροι που σκάβουν καθημερινά»γράφει η εφημερίδα.

Πηγή: onalert.gr

Έκρηξη Ψωμιάδη:Έχουμε δικτατορία...Μόνο τα τάνκς λείπουν.

 

 



Το ειδα στοperipatris.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

«Μαστούρωσαν» με την παγκόσμια διακυβέρνηση και θέλουν να μαστουρώσουν και τους πολίτες


Έρχεται κοινωνική καταστροφή! Ο λόγος για την ελεεινή και τρισάθλια «πράσινη» κυβέρνηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που έκατσε στο σβέρκο μας (λόγω της φιλαργυρίας ορισμένων συμπολιτών μας που άκουσαν το «λεφτά υπάρχουν» και την «ψώνισαν») και προσπαθεί να μετατρέψει τη μεστή αρχών, αξιών, εθίμων, παραδόσεων αλλά αυθορμητισμού κοινωνία μας σε άθρησκο, πολυπολιτισμικό, «πολιτικά ορθό» και ελευθεριακό σκουπιδοτενεκέ. Αν αυτό δεν είναι ο πάτος, αν αυτό δεν είναι η παρακμή, πείτε μας εσείς τι είναι...
Το νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση αποποινικοποιώντας τη χρήση ναρκωτικών, δεν είναι καθόλου «αθώο» και φυσικά δεν έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών ή την εκμηδένιση των εμπόρων ναρκωτικών. Αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και δεν πρέπει να πείσουν κανέναν. Είναι απλά άλλη μια μεθόδευση στο πλαίσιο της κοινωνικής μηχανικής που ασκεί η εθνοπροδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να μεταλλάξει την ελληνική κοινωνία, με τη συνέργεια της ψευδο-ελίτ: των επιχειρηματιών που το μόνο που ονειρεύονται είναι «αγορές» και της αριστερής διανόησης, που θέλει πολυπολιτισμικότητα και ελευθεριότητα, έχοντας βέβαια πάντα στην άκρη του μυαλού της, την ακολασία... 
Ο νέος «νόμος» (η λέξη σε εισαγωγικά, καθώς χάνει πλέον την αξία της) που προωθεί την... ανομία και την ανηθικότητα, θα βάλει σε μεγάλο κίνδυνο τη μέση ελληνική οικογένεια και θα απενεργοποιήσει μεγάλο τμήμα της νεολαίας, καθιστώντας το ευάλωτο στις απολαύσεις, στις ηδονές και στους εθισμούς. Στόχος των «πρασίνων» του νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ της προδοσίας είναι η νεολαία να καταστεί κοινωνικοπολιτικά ανενεργή, να μην μπαίνει στα πόδια της εξουσίας, να «μαστουρώνει», να «απολαμβάνει» και να είναι έτσι απόλυτα εξαρτημένη και χειραγωγήσιμη. Απώτερος στόχος της εξουσίας να κατασταλεί κάθε ριζοσπαστική προδιάθεση, κάθε προδιάθεση «συμμετοχής», κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια των εγχώριων εργολάβων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να ανασκολοπίσει την ελληνική κοινωνία, διαλύοντας τον εθνικό κορμό και διαβρώνοντας τον κοινωνικό ιστό. Οι Έλληνες παρακολουθούν ένα απίστευτο ρεσιτάλ υποκρισίας, από μια κυβέρνηση-θιασώτη μιας ακραίας ορθολογιστικής & ατομοκεντρικής αντίληψης, μια κυβέρνηση που απελευθερώνει τα ναρκωτικά, ποντάροντας στην όποια ελευθεριακή προδιάθεση της νεολαίας και επενδύοντας πολιτικά στην εξαχρείωση, στο ηθικό χάος και στο μηδενισμό. Δυστυχώς, η χώρα βρίσκεται υπό κυβερνήτες αριστερούς, χωρίς όσιο και ιερό, χωρίς αγάπη, χωρίς πίστη και χωρίς προσήλωση σε τίποτα, άνθρωπους «στεγνούς», χωρίς καρδιά, χωρίς ηθική, χωρίς ψυχή και χωρίς αναφορά σε κάτι όμορφο και αγνό.
Ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε πολύ δυναμικά, καθώς η κυβέρνηση της υποδούλωσης στα αφεντικά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ετοιμάζεται να μας καταστήσει δέσμιους μιας ολοκληρωτικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Μάλιστα, μας επιβάλει τρόπο ζωής, επιβάλλοντάς μας να ζήσουμε σε μια κοινωνία, όπου οι συνθήκες θα παραπέμπουν σε Σόδομα και Γόμορρα. Ο Στάλιν, μπροστά στους «φωταδιστές» θιασώτες του εκσυγχρονισμού και του νεοφιλελευθερισμού, στους βιρτουόζους αυτούς της μεθόδευσης και του εξαναγκασμού, φαντάζει μωρή παρθένα. Κι όμως, κάποτε ενέπνεε τους περισσότερους από αυτούς...
Μην περιμένετε «αντιστάσεις» από τους διαβρωμένους μέχρι το μεδούλι «θεσμούς», που παίζουν απροκάλυπτα το ρόλο της θεραπαινίδας της εξουσίας. Είναι καιρός πλέον να πάρουμε εμείς στα χέρια μας τις τύχες της χώρας, καθώς το ολοκληρωτικό σύστημα ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να ασκήσει σκληρή λογοκρισία σε όλους μας, προβαίνοντας σε παγκόσμιες πρωτοτυπίες, όπως είναι η άρση της ανωνυμίας των ιστολογίων που σπέρνουν την... «εχθροπάθεια»! Στόχος τους η φίμωση, η καταστολή, η σπορά του φόβου στις ψυχές των ανθρώπων. Είμαστε μόνοι μας, έχοντας ΟΛΟΥΣ τους θεσμούς απέναντι.
Οπλιστείτε λοιπόν με αγωνιστική διάθεση ενόψει Σεπτεμβρίου, καθώς το σύστημα ετοιμάζεται για την τελική του έφοδο στα πραγματικά μας δικαιώματα. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε στο «δικαίωμα» στη μαστούρα, που αίφνης και εν μέσω κρίσης ανακάλυψε το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά στο δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Και αφού το ΠΑΣΟΚ χορήγησε την ελληνική ιθαγένεια στον κάθε τυχάρπαστο, αφού μας κατέστησε όλους δότες-κυψέλες παραγωγής οργάνων (έρμαιο στα χέρια κάθε επίορκου) και ετοιμάζεται και με την κάρτα του πολίτη να μας καταστήσει αριθμούς, προχώρησε στα επόμενά του βήματα...
Μην αυταπατάσθε: την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ μας έχουν βάλει οι του ΠΑΣΟΚ στο μάτι, για να δημιουργήσουν την αηδιαστική πολιτικά ορθή κοινωνία-προκάτ που έχουν κατά νου... Αν δεν αντισταθούμε ΤΩΡΑ, σε λίγο θα είμαστε όλοι ζωντανοί-νεκροί, πιόνια στα χέρια της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.
Νίκος Χιδίρογλου

Οι Έλληνες δολοφονούνται και ληστεύονται και η αστυνομία φυλάει τα .. τζαμιά!


Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κανείς να  αντιληφθεί τις ... προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας τον τελευταίο καιρό. Ενώ η χώρα μας – εκτός από την οικονομική κρίση – έχει πέσει θύμα και ενός τσουνάμι εγκληματικότητας, το οποίο χτυπά προς κάθε πλευρά με δολοφονημένους, βιασμένες γυναίκες, ληστεφθέντες και ούτω καθ΄ εξής, αποφάσισε να φυλάει τα ... παράνομα μουσουλμανικά τζαμιά, της Αθήνας.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Έτσι είναι. Ή τουλάχιστον έτσι είπε στο Associated Press εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ελληνική αστυνομία, λίγες μόνο ημέρες μετά τα γεγονότα της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, η διαταγή δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μία έκτακτη συνεδρίαση των αστυνομικών αρχών.
Αφορμή της; Ο φόβος των αρμόδιων αρχών για “αντιγραφείς” του Νορβηγού Andreas Breivik και πιθανά χτυπήματα στην πατρίδα μας.
Ωραία. Κάτι πάει καλά όμως! Τι είναι αυτό; O Andreas Breivik δεν χτύπησε κανέναν τόπο λατρείας των μουσουλμάνων. Κανένα τζαμί, νόμιμο ή παράνομο. Τελευταία φορά που άκουσα ειδήσεις από την Νορβηγία, ο συγκεκριμένος τύπος είχε βάλει μία βόμβα κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού της χώρας και είχε επιτεθεί δολοφονώντας σε μια κατασκήνωση μελών του κυβερνώντος κόμματος.

Ενδιαφέρον είναι όμως ένα ακόμη κομμάτι του “ρεπορτάζ”. Που αναφέρεται στην ... άνοδο της ακροδεξιάς και προφανώς την συνδέει με τις ... αναμενόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση και την θέση της χώρας μας ως κεντρικής πύλης εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Ότι δηλαδή αυτά τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα την ωρίμανση των συνθηκών ανόδου της ακροδεξιάς.
Τώρα εξηγούνται οι δηλώσεις Οικονόμου
Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει κάποιες περιεργες δηλώσεις, που προκάλεσαν απορίες σε πολλούς. Προσέξτε τι είχε πει: «Η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός. Έχει σαφή σκοπό και το έχουμε βιώσει. Το τελευταίο διάστημα δημιουργείται και μία φασίζουσα, ακροδεξιάς προσέγγισης, βία, η οποία δεν έχει τις διαστάσεις των αναρχικών και εκδηλώνεται κυρίως με επιθέσεις σε αλλοδαπούς σε περιοχές κυρίως που υποφέρουν από παράνομους μετανάστες...
Είδαμε στο Σύνταγμα μια περίεργη συνεύρεση αναρχικών με φασίζουσες ομάδες ακροδεξιών, εναντίον αστυνομικών, κυρίως στις διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών και του Κοινοβουλίου».
Ακουλουθώντας λοιπόν τα βήματα του προηγούμενου υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προσπαθεί να κατασκευάσει στην χώρα μας μπαμπούλα ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Την ίδια ώρα που έχουμε συνεχώς νεκρούς, εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις από την άκρα αριστερά, που έχουμε τα τελευταία 40 χρόνια συνεχιζόμενη δράση της ακροαριστερής τρομοκρατίας, κάποιοι χρησιμοποιούν κάτι που έγινε στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, για να στήσουν σκηνικά που τους συμφέρουν πολιτικά.
Γιατί ακριβώς αυτό συμβαίνει. Με αφορμή την υπόθεση Breivik, το πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να δημιουργήσει ακροδεξιά “σκιάχτρα” έτσι ώστε να αναγκάσει τον κόσμο που στρέφεται στον πατριωτικό χώρο για ελπίδα, να φοβηθεί και να παραμείνει κολλημένος στον καναπέ του.
Το κάνουν όμως αυτό εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Ο οποίος αντί να έχει την αστυνομία δίπλα του, την έχει απέναντί του. Αντί να φυλάει το σπίτι του, όπως θα έπρεπε κάνει τον ... σωματοφύλακα σε παράνομα τζαμιά ισλαμιστών.
Πρόκειται για πλήρη παράκρουση. Παράκρουση που οφείλεται σε ιδεοληψίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Όπως όμως κάθε παράνοια, υπάρχει πιθανότητα να παράγει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που στοχεύει. Να στρέψει δηλαδή τον ελληνικό λαό ακόμη περισσότερο κατά της κυβέρνησης και της ιδεολογίας που αυτή πρεσβεύει.
Δημήτρης Παπαγεωργίου

Οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν εθνικές ευαισθησίες


Είναι αν μη τι άλλο απαράδεκτες οι αναφορές και οι διαρροές του Μαξίμου περί «πώλησης» της... Πελοποννήσου! Και μπορεί να έχουν φυσικά μεταφορικό χαρακτήρα, όμως αναδεικνύουν μια χάλια και καθ’ όλα εθνομηδενιστική αντίληψη για τα πράγματα. Ο λόγος εδώ για έναν ακραίο και δογματικό ΠΑΣΟΚικό ορθολογισμό, ο οποίος έχει δημιουργήσει ήδη τρομερά προβλήματα στον τόπο και υπονομεύει το μέλλον του.
Δήθεν τους ξεφεύγουν...
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη αυτά που ελέχθησαν προεκλογικά, όπως το «λεφτά υπάρχουν», πράγματα που έχουν εξάλλου απαξιωθεί στη συνείδηση όλων σχεδόν των πολιτών που δεν έχουν παρωπίδες και εξαρτήσεις και δεν πάνε με το ψηφοδέλτιο με τον «πράσινο ήλιο» στην τσέπη στην κάλπη. Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, συνέχισε με ακραία νεοφιλελεύθερες συμπεριφορές κατά τάξεων εργαζομένων, που «ματώνουν» το κοινωνικό σώμα, ανασκολοπίζοντας τις εργασιακές σχέσεις. Όμως, η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνιστά πλέον και μια πολύ σοβαρή απειλή για την εθνική μας κυριαρχία και την ακεραιότητα της χώρας.
Τα σχόλια που τους «ξεφεύγουν» δήθεν για να καταστήσουν σαφή τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και στο πλαίσιο δήθεν κρίσεων ειλικρίνειας και ενός δήθεν πολιτικού ρεαλισμού, αλλά στην ουσία για να προετοιμάσουν το έδαφος για νέα επώδυνα μέτρα και νέες παραχωρήσεις στους κερδοσκόπους τραπεζίτες, αναδεικνύουν και τις μέχρι πρότινος ανομολόγητες προθέσεις τους. Στην ουσία, σε δύο χρόνια ΠΑΣΟΚ, έχουν απορυθμιστεί και απο-ιεροποιηθεί τα πάντα.
Όμως, υπάρχουν και όρια. Ο εν Ελλάδι εκπρόσωπος, θεωρητικός και θιασώτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης, έχει αρχίσει να παίζει με τη φωτιά. Προσπαθεί ο GAP να μας προετοιμάσει όλους, με τα δήθεν αθώα σχόλιά του, τα οποία προβάλει μερίδα του Τύπου, για τη μετατροπή της χώρας μας σε προτεκτοράτο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ενός εφιάλτη, όπως τουλάχιστον τον «οραματίζονται» κοσμοπολίτες τραπεζίτες, αχρείοι επιχειρηματίες, αδίστακτοι κερδοσκόποι, χαμερπείς γραφειοκράτες διεθνών οργανισμών, αλλοτριωμένοι Ευρωπαίοι και ανέραστοι αστοί και λογής-λογής τεχνοκράτες.
Απειλείται η ύπαρξή μας
Πλέον, απειλούνται όλα όσα πολέμησε ο Ελληνισμός για να κερδίσει από την Επανάσταση του ’21 και μετά. Χτυπούν ανελέητα την εθνική μας ιδιοπροσωπεία, τα ήθη και τα έθιμά μας και τις αξίες μας, ενώ έβαλαν στο μάτι τον εθνικό μας πλούτο και την ίδια την πατρώα γη μας. Και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το φανερώνουν σε κάθε ευκαιρία, με τα δήθεν σχόλιά τους, που δήθεν υποκρύπτουν μια δήθεν απελπισία (λες και δεν είδαν την κρίση ως την καλύτερη ευκαιρία για να πλουτίσουν τους φίλους τους στο εξωτερικό) αλλά και έναν δήθεν ορθολογισμό, που όταν ακούγονταν σχόλια του τύπου «Τσοβόλα δώστα όλα», δεν ήταν στο πρόγραμμα.
Σε λίγο καιρό, θα κληθούμε να δώσουμε όλοι μας εξετάσεις ενώπιον της Ιστορίας, να δείξουμε κατά πόσο μας έχει απομείνει τσαγανό, κατά πόσον είμαστε αντάξιοι των προγόνων μας. Την ώρα που η απόπειρα ξεπουλήματος των πάντων βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που το τρισάθλιο ΠΑΣΟΚικό κράτος αρπάζει τα μαχαιροπήρουνά του εν όψει του Σεπτεμβρίου, ας αναλογιστούμε αν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθήσουμε άπραγοι τον τόπο να ρημάζεται από μια πολιτική συμμορία αδίστακτων εθνομηδενιστών. Οι σύγχρονοι κατσαπλιάδες, πρέπει να μας βρουν μπροστά τους. Αν δεν μας βρουν, έχουμε πολλά, πάρα πολλά να χάσουμε.
Νίκος Χιδίρογλου

ΗΤΑΝ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ


Ο σεβαστός Κυβερνήτης για τις ξένες Δυνάμεις. Ο Μπάρμπα Γιάννης για τον Λαό. Ο Πρωθυπουργός – Δημιουργός των Μεγάλων Ιδρυμάτων, των Οχυρών, του περήφανου Στρατού και ο Ελληνας που τόλμησε τα ξημερώματα εκείνης της νύχτας, να πει, απλά, αληθινά, Ελληνικά, ΟΧΙ!
Ο Πρωθυπουργός του ΟΧΙ.
Ετσι έμεινε  και έτσι μένει  στην Ιστορία. Βέβαια είναι και Εκείνοι που λένε ότι το είπε ο Λαός!

Ποιος ξέρει… Εκείνο το πρωινό, με τον Ιταλό πρέσβη στο γραφείο του, ο Μεταξάς σήκωσε το τηλέφωνο και άρχισε να ρωτά την κυρά Μαρουσώ στο Τσεπέλοβο, την κυρά Γιώργαινα στην Δημητσάνα, την κυρά Μανώλαινα στην Κρήτη τι να κάνει… Να πει ΝΑΙ ή ΟΧΙ… Πρόχειροι και ανέντιμοι απέναντι της Ιστορίας.
Πρωθυπουργός των Εργων και του ΟΧΙ.
Ακόμα και ο τότε εξόριστος Παναγιώτης Κανελλόπουλος γράφει: Το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς. Και ο Λαός ακολούθησε τον Κυβερνήτη του. Και αυτός ο Νίκος Ζαχαριάδης, μέσα από τις φυλακές, με σημείωμά του, το οποίο πολλαπλώς πλήρωσε: «Και τώρα ΟΛΟΙ με τον Μεταξά».

Ο Ιωάννης Μεταξάς με την επέμβασή του τότε στα πολιτικά της χώρας, έβαλε την Ελλάδα σε δρόμο  προόδου και δημιουργίας. Βέβαια – ουδείς μπορεί να το αρνηθεί – υπήρξα  και κάποιες ΛΑΘΟΣ Κινήσεις, αλλά δεν έβγαιναν μέσα από το Πρωθυπουργικό Γραφείο αλλά από κάποιους ανεγκέφαλους, υπερ… εθνικόφρονες  όπως συμβαίνει πάντα!
Όπως βέβαια, χωρίς φόβο και πάθος, έχασαν την δουλειά τους πολλοί πολιτικοί που είχαν φέρει την Ελλάδα το 1936 σε μόνιμη κατάσταση Εκτάκτου ανάγκης, που υπήρχε γενική ατολμία και παράλυση!
Από το 1936 έχουν περάσει 75 χρόνια. Και το έργο που άφησε ο Μεταξάς  και γενικά ο Στρατός  είναι ακόμη ζωντανό – υπαρκτό. Εργο που φτάνει εκμεταλλεύσιμο μέχρι ΚΑΙ την Εποχή μας.
ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ο Ιωάννης Μεταξάς υπήρξε ΗΓΕΤΗΣ.
Ο ΗΓΕΤΗΣ του ΟΧΙ.
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ.
Ο ΗΓΕΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κόντρες για τις ΜΚΟ «ανέργων»

Στ. Κουτμερίδης
Εντονη πολιτική αντιπαράθεση και εσωκομματικές κόντρες στο ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει τα «πράσινα stage», όπως αποκαλούν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ τα προγράμματα «κοινωνικής εργασίας», ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο την πρόσληψη 55.000 νέων ανέργων με πεντάμηνες συμβάσεις, μέσω κοινωνικών φορέων ή ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις).
Στ. Κουτμερίδης Αφορμή ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, συνεργάτες του οποίου έσπευσαν με δική του ενθάρρυνση να συστήσουν ΜΚΟ για να διεκδικήσουν το πρόγραμμα που αντιστοιχεί στον νομό Σερρών και φυσικά το ποσοστό της προμήθειας (πάνω από 150.000 ευρώ), όπως αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος».
Ο βουλευτής παραδέχτηκε ότι όντως έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθεί το τηλέφωνο του πολιτικού του γραφείου για χρήση της ΜΚΟ αλλά υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση.
«Το ότι υπήρχε αυτή η εξυπηρέτηση ας το θεωρήσουμε άστοχο», δήλωσε στο «Βήμα fm» χθες. «Εκεί είναι το ζητούμενο; Κλαίει ο κόσμος και παρακαλάει για μια δουλειά, να εργαστεί, θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους πολίτες μας και μας κατηγορούν γι' αυτό το πράγμα;»
Δεν έπεισε όμως ούτε τους συντρόφους του για τους αγαθούς σκοπούς του. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Σερρών, με ομόφωνη απόφασή της, εξέδωσε ανακοίνωση εις βάρος τού Στ. Κουτμερίδη. «Θεωρούμε πως "η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι και να φαίνεται τίμια" και δεν είναι δυνατόν να δίνεται το δικαίωμα σε αυτούς που καπηλεύτηκαν τα STAGE, εμπαίζοντας και εγκλωβίζοντας τους πολίτες, να μιλάνε για "βαθύ ΠΑΣΟΚ" και για δήθεν πρόθεση να βολευτούν τα "πράσινα παιδιά"», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Για το πρόγραμμα του νομού Σερρών που αφορά 1.200 νέους, υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση οι εφτά δήμοι με το Εργατικό Κέντρο για να το διεκδικήσουν και να καλύψουν ανάγκες τους, αλλά τους μπήκε σφήνα ο Κουτμερίδης!
Η Ν.Δ. μιλάει για «μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα». «Είναι τυχαίο πως τέτοιες "πράσινες" εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. «Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες-μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη τού κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προυπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα, γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων;»
Ο Γ. Μιχελάκης έδωσε στη δημοσιότητα 27 (εκτός από τις πρώτες 41) νέες επιτροπές και φορείς που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ, ενώ προαναγγέλλει συγχωνεύσεις για οικονομία. Και αυτές τις εντάσσει σε μια ρουσφετολογική λογική «ημετέρων».
Ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ζητάει να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων: Για ποιο λόγο οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μέσω ΜΚΟ και όχι απ' ευθείας από τους δήμους ή τους κοινωνικούς φορείς, στους οποίους θα απασχολούνται; Ποιες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον; Ποια θα είναι η προμήθειά τους;
Η υπόθεση Κουτμερίδη είχε και μια παράπλευρη απώλεια. Η καταγγελία του Γιάννη Μιχελάκη ότι η ΕΡΤ απέκρυψε «τη σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Στ. Κουτμερίδη», προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Ηλία Μόσιαλου που «άδειασε» τη διεύθυνση ειδήσεων της ΕΡΤ.
«Είναι αυτονόητο ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις και απόψεις με ακρίβεια και αντικειμενικότητα», δήλωσε. Δεν «άδειασε» όμως, με την ίδια άνεση και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ

Πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες για τα υποβρύχια, διαπιστώνει η Επιτροπή

Μόνο σε πολιτικές ευθύνες καταλήγει η έκθεση της Επιτροπής της Βουλής που ασχολήθηκε με τις συμβάσεις των υποβρυχίων. Μολονότι κάθε κόμμα καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα για τις ευθύνες που διατρέχουν την περίοδο 2000-2009, κοινή είναι η διαπίστωση ότι το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε και από την υπογραφή και από την υλοποίηση των συμβάσεων. Η ΝΔ είναι εξαιρεί από τις πολιτικές ευθύνες την περίοδο 2004-2009.

«Η Επιτροπή Εξοπλισμών κατέληξε στη διαπίστωση ότι υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες των υπουργών Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009, σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων. Οι ευθύνες αυτές αναδείχθηκαν έντονα για την περίοδο 2006-2009, δεν προέκυψαν, όμως, στο παρόν στάδιο στοιχεία για περαιτέρω έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στα συμπεράσματα του.

Επισημαίνεται επιπλέον ότι καταγράφηκαν αδυναμίες των συμβατικών όρων, αδράνεια, σιωπηρή παράταση του συμβατικού χρόνου, διεξαγωγή αναποτελεσματικών διαπραγματεύσεων και σύγχυση ως προς την ικανότητα του υποβρυχίου 'Παπανικολής' να ανταποκριθεί στις συμβατικές προδιαγραφές, που είχαν αντίκτυπο στην εξέλιξη των δύο συμβάσεων για τα υποβρύχια. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήταν να βρεθεί η ελληνική πλευρά αντιμέτωπη με την καταγγελία της σύμβασης από τους αναδόχους παρά το γεγονός ότι είχε καταβάλλει συνολικά για τις δύο συμβάσεις 2.033.100.000 ευρώ.

Η Επιτροπή ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής να διαβιβαστεί αντίγραφο της έκθεσής της στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ώστε σε συνδυασμό και με το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής που είχε ερευνήσει τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, να διευκολυνθεί στη θεμελίωση των αστικών αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου για την άσκηση αγωγών αποζημίωσης σε βάρος παντός υπευθύνου.

Προτείνεται επίσης να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον προσδιορισμό της ζημίας του Δημοσίου και να διαβιβαστεί αντίγραφο της έκθεσης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας, με την εκτίμηση ότι τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από την εξέταση των συμβάσεων θα διευκολύνουν την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των ενεχομένων, δεδομένου ότι «τα συμβατικά κενά και ελαττώματα, συνδέονται κατά την εκτίμηση της Επιτροπής με τον χρηματισμό προσώπων που ερευνά η Εισαγγελική Αρχή».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ευτύχης Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ), μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι υπάρχει εκτεταμένη και απροσδιόριστη ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τα «ελαττώματα» των συμβάσεων, κατά την κατάρτιση και την υλοποίησή τους. Μίλησε επίσης για κακοδαιμονία του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη υπουργών που πρέπει να αλλάξει.
Η ΝΔ
«Προκύπτει με σαφήνεια ευθύνη στο πρόσωπο εκείνων που ενέκριναν την υπογραφή των συμβάσεων για την προμήθεια και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων οι οποίες περιείχαν όρους ιδιαίτερα επαχθείς για το συμφέρον του ελληνικού Δημοσίου», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ. Για την περίοδο 2004-2009, υποστηρίζεται ότι «η πολιτική ηγεσία ουδεμία ποινική ευθύνη φέρει, αφού κύριο μέλημα των υπουργών της παραπάνω περιόδου ήταν πάντοτε η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος μέσα στα στενά συμβατικά όρια και υπό το βάρος της εξυπηρέτησης των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Οι κακές συμβάσεις έδεσαν πισθάγκωνα το ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα ανέκυψε αφού είχε καταβληθεί το 80% του τιμήματος για τις δύο συμβάσεις».

«Σε ό,τι αφορά στην πρώτη σύμβαση για την κατασκευή 3+1 υποβρυχίων τύπου 214, έχουν αποδοθεί ευθύνες στον πρώην υπουργό κ. Τσοχατζόπουλο από την Προανακριτική Επιτροπή. Σε ό,τι αφορά στην σύμβαση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υποβρυχίων τύπου 209, καθώς και στη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων, που τη συνόδευε, υπάρχουν ευθύνες, που βαρύνουν την, κατά το έτος υπογραφής της (2002) την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία», αναφέρει η ΝΔ σημειώνοντας ότι η επιβλαβής επιλογή κατά την περίοδο 2002-2004, οδήγησε σε ομηρία τις μετέπειτα πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Επισημαίνεται παράλληλα ότι οι δύο συμβάσεις περιόριζαν σημαντικά τις δυνατότητες της ελληνικής πλευράς, γιατί το ελληνικό Δημόσιο είχε στην κατοχή του εγγυητικές επιστολές από τα ΕΝΑΕ και όχι από τράπεζα ή έστω την HDW. Επίσης η διαδικασία καταγγελίας είχε κριθεί ατελέσφορη διότι σήμαινε παραπομπή σε διαιτητικό δικαστήριο με αδιευκρίνιστες ρήτρες διαιτησίας, διαδικασία που πολλές φορές καταλήγει σε συμβιβασμό εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

«Καθίσταται σαφές ότι, με την υπογραφή και ενεργοποίηση των συμβάσεων, η ελληνική πλευρά ετέθη σε μειονεκτική θέση έναντι των Γερμανών αναδόχων, αφού ήμασταν υποχρεωμένοι σε συμμόρφωση με συμβατικούς όρους ιδιαίτερα επαχθείς για το ελληνικό δημόσιο», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν ότι οι συμβάσεις αυτές μας δέσμευσαν τόσο ώστε το 2006 καταλήξαμε να έχουμε πληρώσει το 80% του συνολικού τιμήματος χωρίς να έχει γίνει καμία παραλαβή.

Για την περίοδο από το 2006 και μετά σημειώνεται ότι η έναρξη των επαναδιαπραγματεύσεων έγινε υπό το πρίσμα της ανάγκης αμυντικής θωράκισης της χώρας, της διατήρησης ομαλών σχέσεων σε διεθνές επίπεδο και προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβίωση των Ελληνικών Ναυπηγείων. Για το 2008 τονίζουν ότι προτάθηκε στη γερμανική πλευρά η αντικατάσταση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των δύο υποβρυχίων τύπου 209, με την κατασκευή δύο καινούργιων χωρίς επιπρόσθετη δαπάνη για το ελληνικό δημόσιο.
Το ΚΚΕ
«Θεωρούμε ότι ανεπιφύλακτα υπάρχει πολιτική ευθύνη των Γ.Παπαντωνίου, Σπ.Σπηλιωτόπουλου και Ευ.Μεϊμαράκη, ότι από πράξεις και παραλείψεις ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο», αναφέρει στα συμπεράσματά του το ΚΚΕ. «Ανάλογες ευθύνες υπάρχουν και στον Ευ.Βενιζέλο για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την γερμανική πλευρά, που οδήγησε στο ζημιογόνο 3885/2010 για τα ελληνικά συμφέροντα, και γι' αυτό σκανδαλώδη», σημειώνει επίσης ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ.Σκυλλάκος.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι πολλές πλευρές πρέπει να εξεταστούν παραπέρα σε βάθος για να διερευνηθεί αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Για την πρώτη σύμβαση του 2000, αναφέρεται ότι, η ευθύνη βαρύνει τον Άκη Τσοχατζόπουλο και όσους πήραν μέρος και συμφώνησαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Για τη δεύτερη σύμβαση του 2002, αναφέρεται ότι η ευθύνη βαρύνει το ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε το 1998 τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209 και τον Γιάννο Παπαντωνίου που προώθησε τη σχετική σύμβαση. Πρόκειται για δύο ζημιογόνες συμβάσεις και ως προς τίμημα και ως προς τον τρόπο πληρωμής και ως προς τις ελάχιστε εγγυήσεις σωστής εφαρμογής, αναφέρεται συναφώς ενώ για τους κ.κ. Σπ.Σπηλιωτόπουλο και Ευ.Μεϊμαράκη, σημειώνεται ότι ευθύνονται και εκείνοι γιατί «μια προκλητικά ασύμφορη σύμβαση εκσυγχρονισμού παλιών και μεγάλης ηλικίας υποβρυχίων, με πολύ υψηλό τίμημα, δεν την απέρριψαν και δεν άρχισαν έγκαιρα διαπραγματεύσεις ώστε αντί για εκσυγχρονισμό να αγοράσει η ελληνική πλευρά καινούργια πλοία τύπου 209».

Επίσης «η ευθύνη βαρύνει τον κ. Μεϊμαράκη» επειδή «το ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημία με την πληρωμή 104 εκατομμυρίων ευρώ στη γερμανική κοινοπραξία» και «ευθύνες υπάρχουν και στους τρεις αναφερόμενους υπουργούς για τη λειψή παρακολούθηση των προγραμμάτων αντισταθμιστικών ωφελημάτων».
Ο ΛΑΟΣ
Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για όλους, κυρίως για την περίοδο Μεϊμαράκη, διαπιστώνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντής. «Συμφωνώ για τις βαρύτατες πολιτικές ευθύνες για την εκάστοτε ηγεσία του ΥΕΘΑ, για την ελεγχόμενη περίοδο, ειδικότερα όμως κατά το διάστημα 2006-2009», αναφέρει ο κ. Κοραντής και σημειώνει επιπλέον για την περίοδο του κ. Μεϊμαράκη ότι «τελικό αποτέλεσμα των κακών χειρισμών και της κωλυσιεργίας ήταν η καταγγελία των συμβάσεων από τη γερμανική πλευρά».

Εκτιμώ ότι το ελληνικό Δημόσιο και το Πολεμικό Ναυτικό ζημιώθηκαν με το να έχουν καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας των υποβρυχίων και από το 2008 που το 'Παπανικολής' κρίθηκε αξιόπλοο, να καθυστερήσει η παραλαβή του έως το 2010», αναφέρει ο κ. Κοραντής και τα ίδια επισημαίνει και για τη δεύτερη σύμβαση διότι όπως τονίζει το δημόσιο και το Πολεμικό Ναυτικό ζημιώθηκαν διότι κατέβαλαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων, αλλά αυτά απαξιώθηκαν λόγω των καθυστερήσεων.

Αποτέλεσμα των κακών χειρισμών ήταν η καταγγελία των συμβάσεων από τη γερμανική πλευρά και το ναυάγιο των συμπεφωνημένων για αγορά δύο νέων υποβρυχίων αντί του αμφιβόλου τεχνικά και χρονικά εκσυγχρονισμού των δύο παλαιών, δηλώνει επίσης ο κ. Κοραντής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης και εξειδικευμένου καταμερισμού πολιτικών ευθυνών όλων των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στην εισαγγελική παραγγελία, δηλαδή στα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1997-2002 και όλων των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών που χειρίστηκαν τις επίδικες συμβάσεις, αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.

Η Επιτροπή δεν ολοκλήρωσε το έργο της, αναφέρει ο κ. Δρίτσας αποδίδοντας ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Επισημαίνει επίσης ότι διαφαίνεται κίνδυνος αναπαραγωγής νέου κύκλου σκανδάλων «ιδίως μετά τις αποφάσεις για Ιδιωτικοποιήσεις κατά το πρότυπο της γερμανικής Treuhand η οποία διεξήγαγε τις ιδιωτικοποιήσεις των κραταιών επιχειρήσεων της Ανατολικής Γερμανίας».

Διαπιστώνει επιπλέον διαρκή ζημία του ελληνικού Δημοσίου από τις συμβάσεις για τα υποβρύχια και τα αντισταθμιστικά ωφελήματα, σαφείς ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων και προσθέτει ότι τίθεται ζήτημα διασπάθισης δημόσιας περιουσίας για τον τρόπο που παραχωρήθηκε η ΕΝΑΕ στην HDW/ThyssenKrupp και επειδή δεν επωφελήθηκε η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία.

Η επισήμανση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών για κάθε ελεγχόμενο πρόσωπο και βεβαίως και για τα πολιτικά απαιτεί επιμερισμένη ταυτοποίηση πράξεων που παραβιάζουν ρητές διατάξεις νόμων. Από τις μέχρι τώρα εργασίες της Επιτροπής δεν προκύπτει αξιόπιστη νομική τεκμηρίωση τέτοιας ταυτοποίησης, αναφέρει επίσης ο κ. Δρίτσας.
Η Σοφία Σακοράφα
«Οι συμβάσεις όπως συντάχθηκαν δεν διασφάλιζαν τα συμφέροντα του Δημοσίου», αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα και επισημαίνει ότι οι συμβάσεις αυτές έδωσαν περιθώρια διάφορων χειρισμών που εκ του αποτελέσματος λειτούργησαν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η βουλευτής ζητεί να διερευνηθεί περαιτέρω η ευθύνη που αναλογεί στον καθένα κατά τη διάρκεια της θητείας του και τυχόν ευθύνη των μελών του ΚΥΣΕΑ, και αυτού που πήρε τις αρχικές αποφάσεις αλλά και διαχρονικά
.

Τουλάχιστον 46 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν με κουπόνια για αγορά τροφίμων

Περισσότερα από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ζούσαν τον Απρίλιο του 2011 χάρη σε κουπόνια που λάμβαναν για την αγορά τροφίμων, όπως ανακοίνωσε
το υπουργείο Γεωργίας την Παρασκευή.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που μάλιστα αυξήθηκε κατά 2,5% από τον Μάιο του 2010. Οι Πολιτείες που χορηγούν τα περισσότερα επιδόματα είναι το Τέξας (3,9 εκατομμύρια), η Καλιφόρνια (3,7 εκατομμύρια), η Φλόριντα και η Νέα Υόρκη (από 3 εκατομμύρια η καθεμία).

Στην Αλαμπάμα ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα διατροφής αυξήθηκε από τις 800.000 στο 1,7 εκατομμύριο.

Εν μέρει η αύξηση αυτή οφείλεται στους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την Πολιτεία αυτή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και το θάνατο 210 ανθρώπων.

Τα κουπόνια αυτά, που κατά μέσο όρο φτάνουν τα 300 δολάρια, χορηγούνται υπό όρους και είναι ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας.

Τα κουπόνια ανταλλάσσονται στα σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, όχι όμως για αλκοόλ ή έτοιμο φαγητό.

Το αστέρι του εωσφόρου, η νέα εποχή και ο Σισέ.

O ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
O Σισε με μπλουζάκι της φίρμας OBEY (Υπάκουσε) με σήμα τοΑστέρι του Εωσφόρου (το οποίο το βλέπουμε να προβάλει και ως λογότυπος πολλών πολυεθνικών αλλά και Ελλαδικών εταιριών που διαπλέκονται με τα κόμματα του Μεσαίου Χώρου) και το πρόσωπο του Εωσφόρου.
Αλλά και τα τατουάζ του Σισέ δεν πάνε πίσω. Στην πλάτη του έχει "κτυπήσει" τα φτερά του Εωσφόρου με 4 αστέρια, μια κουκουλοφόρα μορφή με το όνομα Prince (πριγκηπας) και στα Γαλλικά τον υπέρτιτλο "Un lion de meurt jamais. Il dort" που σημαίνει "Ενας λεων δεν πεθαίνει ποτέ. Κοιμάται".
Το δε κομποσκοίνι έχει ως χάντρα το σύμβολο του εξαπέταλου άνθους του lilium (Fleur-de-lis) το οποίο συμβολίζει τον αριθμό 6 αλλά και τον εξαγνισμό (!) και τον διαφωτισμό...
Ο Εωσφόρος, ο φέρων το Φως (Lucifer) και τον Διαφωτισμό ταυτίζεται με την θεάΑφροδίτη και τον πλανήτη Αφροδίτη που φέρνει στον κόσμο το φως της Ανατολής της Νέας Εποχής, αλλά και την Ishtar των Βαβυλωνίων την οποία ελάτρευαν οι πολίτες του βασιλείου του Ισραήλ (σε αντίθεση με τους Ιουδαίους του βασιλείου του Ιούδα) πριν γίνει ο συγκερασμός των δυο βασιλείων και ανακατευθούν τα πρόβατα με τα ερίφια.
Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο CD της Kylie Minogue, Aphrodite το οποίο σε ένα πυραμιδωτό όργιο ως άλλη θεά εισηγείται τον πανσεξισμό και την σεξουαλική "απελευθέρωση" στους πιστούς της.
Το ίδιο το CD έχει πάμπολλες αναφορές σε Βαβυλωνιακές απεικονίσεις της Ishtar παρά της εκ Μεσης Ανατολής (εκ Κυπρου) εισαχθείσας Αφροδίτης.
Η εταιρία που κυκλοφόρησε το CD είναι η ΕΜΙ η οποία ανηκει στην Citigroup Corporation. Στον Ελλαδικό χώρο οι δυο εταιρίες συνεργάζονται με την Minos και την Piraeus Ban.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι έχουμε να κάνουμε με EIΣΑΓΟΜΕΝΑ NEANIKA ΠΡΟΤΥΠΑ.
ΤΥΧΑΙΟ;

Ο ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟΣ ΩΣ MΑΘΗΤΙΚΟN ΠΡΟΤΥΠΟN 2ον

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ-ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ-ΑΣΤΗΡ-ΙΣΤΑΡ-ISHTAR-STAR μας ενημερώνει η αγαπημένη διδασκάλισσα της Piraeus Bank, Κατερίνα Λέχου.
Προφορικώς βέβαια άλλα λέει το κείμενο άλλα ο μαυροπίνακας μας παρουσιάζει όλη την γκάμα που αφορούν στην Βαβυλώνια Θεά την οποία υιοθέτησαν οι πολίτες του Βασιλείου του Ισραήλ σε αντίθεση με το Βασίλειο του Ιούδα, εξαναγκάζοντας μάλιστα τον προφήτη Ηλία να πάρει τα όρη και τα βουνά.
Εν συνεχεία μέσω Κύπρου (επιχειρηματική έδρα "Αμερικανικών" site πορνό, και μάλιστα ομοφ
υλοφιλικών) η Ishtar μετανάστευσε εις τας Ευρωπας όπου αμαθείς και φαντασιόπληκτοι χωρικοί την υιοθέτησαν και την βάπτισανΑφροδίτη. Την ενέταξαν εν συνεχεία και στο Δωδεκάθεον, χωρίς να διευκρινίζεται αν πέταξαν έξω κάποια άλλη, πιό άσχημη από την αλλοδαπή που τα κάνει όλα και ξελογιάζει τους άντρες με κονσομασιόν και ότι ήθελε προκύψει, εκεί, έξω από το Λιτόχωρο.
Στην Αίγινα εισήγαγαν άλλην αλλοδαπή, την οποία και βάπτισαν εν συνεχεία Αφαια Αθηνά (γιατί οι βλάχοι που ζούσαν εκεί δυσκολεύονταν με τα ξενικά ονόματα) αλλά και στην Έφεσο, την kinky Αμαζόνα με τα πολλά βυζιά την ονόμασαν Αρτέμιδα.
Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι τα Βαβυλωνιακά δημιουργήματα επηρέασαν αρκετούς λαούς της αρχαιότητας, μεταξύ τους δε και τους Εβραιογενεις Erev Rav, εκείνους δηλαδή τους Εβραίους που εγκατέλειψαν το μονοθεϊσμό προκειμένου να βρουν την χαρά στα σκέλια τους (και από τις δύο όψεις).
Οι Erev Rav οι οποίοι είναι και πατέρες της Μασωνίας αλλοτρίωσαν και τον παραδοσιακό Εβραϊσμό με το οικουμενιστικό και Μεσσιανικό κίνημα των Ντονμεδων και όχι μόνο.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Ερυθρός Αστήρ που υπόσχεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο την Καπιταλιστική ή την Κομμουνιστική Παγκοσμιοποίηση και την Νέα Εποχή, αποτελεί σύμβολο (μαζί με μερικά ακόμη) τόσο της Μασωνίας όσο και του Εωσφορισμού αλλά και των τυράννων του κομμουνισμού όπως και της ολιγαρχίας του πλούτου.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΜΕΘΥΣΤΟΥ: Μερικοί ισχυρίζονται ότι ο αντίχριστος θά είναι ένας άνθρωπος, ο χειρότερος από όλους, ένα είδος δαιμονισμένου. Επομένως σάν χριστιανοί, περιμένοντας τό "πρόσωπο", μπορούμε νά απολαμβάνουμε τόν μοντέρνο πολιτισμό, να λατρεύουμε τον Σισέ, νά απολαμβάνουμε τήν Μαντόνα καί τήν Μινόγκ, χωρίς νά διατρέχει κίνδυνο η πίστη μας, χωρίς νά σαπίζουμε από τό πνεύμα τού αντιχρίστου.
Έτσι ώστε όταν το πνεύμα αυτό μέσω τής τεχνολογίας κυριαρχήσει, όταν θά έχουμε μιά παγκόσμια κυβέρνηση, όταν θά είμαστε όλοι τσιπαρισμένοι, χωρίς καμιά ανησυχία, εφόσον τά αγαπημένα μας ζωάκια προστατεύονται μέ τό τσιπάρισμα, εφόσον η σεξουαλική Μινογκ θα μάς προτείνει νά το φορέσουμε όπως καί αυτή, θά είναι πολύ εύκολο σέ έναν φλώρο Ρότσιλντ νά ανακηρυχθεί θεός καί νά γίνει πιστευτός από έτοιμους οπαδούς πού ίσως καί νά πιστεύουν ότι είναι ακόμη χριστιανοί, μέ την βοήθεια τής τεχνολογίας.
Σαντορινιός , Theoprόvlitos , Αμέθυστος